ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
İspir'de yürekleri ağza getiren kaza!
İspir'de yürekleri ağza getiren kaza!
Oltu Taşı ocaklarında yeni dönem
Oltu Taşı ocaklarında yeni dönem
Kaymakam Kalkan’a Afrika’dan anlamlı ziyaret
Kaymakam Kalkan’a Afrika’dan anlamlı ziyaret
Arıcıların ayı nöbeti
Arıcıların ayı nöbeti
GSB Yurtları 18 bin 12 öğrenci ağırlayacak
GSB Yurtları 18 bin 12 öğrenci ağırlayacak

Zülküf Usanmaz

Başörtüsüne El Atmayan Bir Rusya Kalmıştı..!
29 Aralık 2012 Cumartesi

 (21 Aralık 2012 Cuma günü Tarihli arabic. cnn. com’dan tercüme)
“ Putin, İslamiyet’in Etkili kişileri Başörtüsünün Zorunlu olmadığını söylüyorlar dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’da Rusya’nın Erossia CNN haber ajansına yaptığı açıklamada: Rus okullarında olan başörtüsüne karşı olduğunu söyledi. Bizim kültürümüzde başörtüsü olmadığına işaret ederek genelensel İslam’da başörtüsünün olmadığına da değindi.
Putin sözlerine şöyle devam etti: İslam Âleminde etkili kişiler başörtüsünün zorunlu olmadığını ifade ediyorlar. Moskova’da Putin’in düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin çeşitli konulara ilişkin sorularına verdiği cevapta; başörtüsü geleneksel ve garip bir uğraşma olup Rus kültürüne yapılan bir müdahaledir. Niçin buna kalkışılmıştır bir türlü anlamıyorum dedi.
Açıklamalarında, İslami Yardımlaşma örgütünün düzenlediği konferansta Müslüman bir hatibin söylediklerini aktarıyorum: Biz Müslümanlar, kızlarımızı ve kadınlarımızı eğitim görmelerine izin vermiyor ve onların burka örtmeleri için zorluyoruz. Biz bu sayede örf ve adetlerimize bağlı kalmalarını sağlamak için zaman kazanıyoruz demişti.
Putin, işte bu yanlıştır dedi.
Bu haber aynı zamanda Rusya’nın Resmi RIA Novosti ajansının yetkilisi tarafından da doğrulanmıştır.
Rusya’nın güneyinde Stavrobolih Bölgesinin Müftüler konseyi tarafından geçen ekim ayında yapılan açıklamada veliler ve bazı Müslüman talebeler başörtüsü yüzünden kızlarının okullara girmesini engellemekten şikâyetçi olduklarını beyan ettiler denildi.
EĞİTİM BAKANI
Diğer tarafta Rus Eğitim Bakanı Dimitri Livanov ise, bu konuda geleneksel başörtüsü ile okulların yürürlükte bulunan kuralları birbiriyle çakışmaz diye yorumladı.”
BİZDE SON DURUM
Geçenlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi gazetede yayınlanan genelgesi vardı: Genelgeye göre lise ve altı olan okullarımızda kılık kıyafet serbest bırakılmıştı. Bu haber, hepimizi büyük ölçüde rahatlatmıştı..30 yıldan fazladır ülke gündemini işgal eden ve birçok insanın mağdur olmasına, hakarete uğramasına hatta sınav ve toplantı salonlarından atılmasına sebep olan başörtüsü problemi çözüldü diye sevinmiştik.
Bu konuda bir yerel kanala Kılık Kıyafet  serbestliğinden ne anladığımı şöyle ifade etmiştim: Makul ölçüler içinde örtü takan takmayana, takmayan da takana karışmaması..diye söylemiştim.Ama sonradan( İmam-Hatip Okulları hariç)  genelgede kılık kıyafet serbestisi içinde başörtüsü hususunun yer almadığı ve baş örtüsü hala eski mevzuatlardaki ölçülere bağlı olduğunu tespit ettik.. Ancak Yüksek öğretimde 2547 sayılı Yüksek Öğretim kanununa YÖK tarafından ilave edilen Ek: 17.maddeyle başörtüsüne üniversitelerde fiili bir serbestlik getirilmiştir.
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmelik ise 16.07.1982 tarih ve 8/ 5105 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla kabul edilen yönetmeliktir.
Bu yönetmelikte başörtüsüne müsaade edilmemiştir ve bu yönetmelik olağanüstü halin yaşandığı 12 Eylül ihtilalı yönetmeliğidir.
Buna şahsen üzüldüm. Sevincimiz kursağımızda kaldı. Demek ki onlarca yıl önce kuyuya atılan taş, hala kuyuda duruyordu, çıkarılamamıştı..!
Nasıl üzülmeyelim ki bir kez daha dağ, fare doğurmuştu..!


.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Abdullah CAN 31 Aralık 2012 Pazartesi  11:00

HOCAM YÜREĞİNE SAĞLIK GÜZEL BİR YAZI YAZMIŞSIN. BAŞÖRTÜSÜ MESELESİ ASLINDA RABBİMİZİN BİZİ İMTİHANIDIR.AMA BU İMTİHANI AŞMAK İÇİN YÜREK GEREKİR. O YÜREKTE SİYASETÇİLERİMİZDE YOK. OLMAMASI DA NORMAL. BU KONULARI SİYASETÇİLER DEĞİL BİZLER DAHA ÇOK OKUYARAK DAHA ÇOK DOKUYARAK YAPABİLİRİZ. BUNUN YOLU DA YILMADAN ÇALIŞMAKLA OLUR. İNŞALLAH DOĞACAKTIR VADETTİĞİ GÜNLER HAKKIN.

Yorumu oyla      8      5  
muaz 29 Aralık 2012 Cumartesi  17:38

bravo züküf bey,yanlışaları eleştirmek lazım.Bir ekleme de ben yapayım sana .belki yazacaktın bazıları küser diye yazmamış olabilirsin.Benim öyle bir derdim yok.başörtüsünü Yönetmelikle AKP yönetimi yasaklamış oldu.CHP bile kanunsuz yasak uygularken şimdi okullarda her kıyafet serbest denildi ama sadece başörtüsü yasak maddesi konuldu yönetmeliğe.merve kavakçı bile isyan etti bu duruma.gelin görün her şeyde hayır bekleyen islami basın ve kesim sesini çıkarmıyor.eğer demirel yapsaydı bu yönetmeliği mason derdiler,islam düşmanı derdiler ne demezlerdiki.CHP yapsaydı dinsiz,imansız vs derdiler.Ama AKP yönetimi yapınca gıkı çıkmıyor gariplerimin.MHP ye APOyu hallettiren güçler AKP ye de Başörtüsünü hallettirdiler demekki.Okulda her türlü absürt kıyafettte giysen ses çıkaran olmayacak ama bacım başörtüsü takarsa yönetmeliğe aykırı davranacak. HADİ BAKALIM HAYIRLISI..GÜN OLA HAYROLA..BAKALIM NELER GÖRECEĞİZ.YİNEDE CESUR AÇIKLAMANIZ İÇİN MÜTEŞEKKİRİM.DEMEKKİ ESKİMEZ RUHUNUZ DEVAM EDİYOR.SELAM VE DUA

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Haritanın Yenilenmesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir yalnızca bir isim yahut soyisim midir?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Artık verilerle dövüşen adamlar var!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yıkılsın, yok olsun böylesi bir dünya
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva