ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Atatürk’ün Erzurum’u teşrifinin 106. yıl dönümü 
 Atatürk’ün Erzurum’u teşrifinin 106. yıl dönümü 
'Erzurum böyle de güzel'
'Erzurum böyle de güzel'
ETSO'da TESK gündemi
ETSO'da TESK gündemi
Başbağlar şehitleri törenle anılacak
Başbağlar şehitleri törenle anılacak
32 yıldır dinmeyen acı: Başbağlar
32 yıldır dinmeyen acı: Başbağlar

Zülküf Usanmaz

Ayıp Ettiniz..!
12 Mayıs 2013 Pazar

Bugüne kadar siyasi ve siyasetçi ile ilgili çok az yazı yazdım. Hoşuma gitmeyen bir şey.. Ama bazen öyle bir noktaya gelip dayanır ki tahammül gücünüzü kat kat aşar geçer. İki gün önce Milletvekillerimize ayrıcalık ve üstünlük tanıyan yasa tasarısı jet hızıyla komisyondan geçmesi beni çok rahatsız etti. Her fırsatta ortaya attığımız bir söz var; kanun karşısında herkes eşittir diye. Bu mu eşitlik..? Ülkede zaten Üstünler sınıfı vardı, üstünler Hukuku işliyordu. Bir de siz ilave ettiniz, sağolun..!
Şimdi lütfen düşünelim; kırmızı ışıkta milletvekilimiz durmayacak, o sırada da geçiş hakkını kullanan birine veya birilerine gidip çarpacak, can ve mal zayiatları meydana gelecek..?
Olay, her iki taraf için yasal olarak geçiş hakkını kullanırken meydana gelmiş ve her iki taraf ta haklı. Olay bu kadar çarpık. Eğer ortada ölümlü vak’a varsa ve ölen vatandaş ise, babasının kesesinden gidecek, belki de ölümle kalmayacak bir de suçlanacak, senin ne işin vardı Vekilin arabasının önünde..!
Bu tasarıyla sağlanan ayrıcıklardan bu sadece birisi.
EN İLGİNÇ ŞEY…
Oldum olası şu ülkede birileri yasal haklarını kullanamazken veya kullandırılmazken, birileri de kullanabileceği hiçbir hakkı kalmamış, hepsini kullanmıştır. Bu sefer kendilerine yeni haklar icat etmekte veya kanun dışı işlerine hakkım diye sahiplenip kullanabilmektedir..
Bu da işin bir başka boyutu..!
ASIL AYIP…
Uzun süredir Sivil Anayasa, terörle mücadele veya terörü bitirme gibi kronikleşmiş hatta ülkenin kaderi, can damarı haline gelmiş meseleleri çözüm bekliyor. Bu meseleler Meclise getirildiği zaman, köşe bucak kaçan siyasi partilerimizin sayın vekilleri, kendileri için imtiyazlı haklar söz konusu olduğu zaman, nasıl da çarçabuk bir araya gelip uzlaşabiliyorlar.
Bütün siyasi partiler olarak imtiyazlı tasarıya attıkları imzalarını halkın tepkisi üzerine geri çektilerse de, halk nezdinde artık bunun herhangi bir değeri yoktur..
Diğer tarafta sürekli bu anayasa “ ihtilal Anayasası” diyen sizler değil miydiniz? Bu çağda ülke, bu anayasayla idare edilemez diyen sahiden sizler değil miydiniz?
Peki, çok uzun zaman olduğu halde, neden sivil anayasayı çıkarmıyorsunuz? Bir araya geldiğiniz zaman kiminiz kürsüye çıkıp sabote adına rekor kitabına girecek şekilde kitap okumaya başlıyor, kiminiz kürsüyü işgal ediyor, kiminiz oturumları protesto edip Meclisten kaçıyor, kiminiz diğerinin yakasına yapışıp kavga ediyor veya ağza alınmayacak küfürler savuruyor…!
Allah aşkına söyleyin..! Anayasa telifi sizin imtiyaz tasarınızdan daha mı ehemmiyetsiz..İmtiyaz tasarısı için birlik beraberlik sağlıyorsunuz da, ülke için bu kadar önemli olan Anayasa için aynı uzlaşmayı neden sağlamıyorsunuz ayıp değil mi..?
SADECE ANAYAS MI?
Bütün partilerimizin birlik ve beraberlik içinde çalışmasını gerektiren öylesine önemli ülke meseleleri vardır ki gereği gibi görevlerini yapıp bu sorunlara odaklansalar bırakın imtiyaz tasarısı ile uğraşmak, yemek yemeye bile fırsat bulamayacaklarına eminim...! Onlardan bir kısmını yazılarımda işleyeceğim.
1-Son 35-40 yıl içinde köy-kent ölçeğinde çok önemli değişim ve dönüşümler meydana geldi. Kırsalda yaşayan nüfus, şehirde yaşayan nüfusla adeta yer değiştirdi. Eskiden nüfusun yüzde 35’ı şehirde, yüzde 65’ı kırsalda yaşardı. Şimdi ise nüfusun yüzde 65’ı şehirde, yüzde 35’ı köyde yaşamaya başladı. Son nüfus tablosundan da anlaşıldığı üzere köyden kentte sürekli göç yapılagelmiş ve bu yolla gelişen nüfus akışı durdurulamamıştır.
Sonuçta şehirlerde yoğunlaşan mesleksiz ve meteliksiz nüfus, şehirleri yaşanmaz hale getirirken boşalan köylerdeki nüfus ise, ülke nüfusuna yetecek derecede tarım ve hayvancılık
yapamaz konuma getirilmiştir. Bu sayede ülkemizin tarım alanı 200 milyon insanı besleyebilecek kapasitedeyken, 75 milyon ülke nüfusuna yetmez hale gelmiştir.
Bu süreçte meydana gelen nüfus yer değişimi, sebep- sonuç bakımından acaba kaç vekilimizin aklına gelmiştir? Araştırma yapıp çare olarak ne yapabilmişlerdir diye merak ediyorum.
Ve acaba ülke için imtiyaz yasası mı acil ve önemliydi? Yoksa ülkenin göç problemi ve göçün beraberinde sorunlar yummağı halinde getirdiği sosyal travmalar ve komplikasyonlar mı?
(Devamı haftaya )

 

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Gazze Sınavı ve Tarihin Suskun Ortakları
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
İran’dan alınacak ders
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva