ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şimşek: Reel sektörün enflasyon beklentisi iyileşti
Şimşek: Reel sektörün enflasyon beklentisi iyileşti
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı
Çıldır Gölü'nde milli coşku
Çıldır Gölü'nde milli coşku
Olur Ilıkaynak kaplıcası şifa adresi
Olur Ilıkaynak kaplıcası şifa adresi
Barış Ödülü Guterres'in oldu
Barış Ödülü Guterres'in oldu

Zülküf Usanmaz

Avrupalıların En İyisi Böyleyse..
4 Şubat 2012 Cumartesi

Yabancı düşmanlığı ve İslam düşmanlığı gelişen başka bir Avrupa ülkesi  İsviçre..Tıpkı Almanya, Fransa, Hollanda, Danimarka, İsveç gibi..Veya Amerika..!
NASIL BİR ÜLKE, ÖNCE TANIYALIM;
- İtalya’nın kuzeyinde, Fransa ve Avusturya’ya komşu  bir Orta Avrupa ülkesi..
-Yüzölçümü: Erzurum’dan küçük 41.290 km2.
-Nüfusu: İstanbul’un yarısı kadar 7,5 milyon kişi,
-İşsizlik Oranı: yüzde 3
-Enflasyon Oranı: yüzde 1,2
-Dini : Ortodoks, Prostetan ve Katolik Hıristiyanlarla yüzde 4,3 lük Müslüman.. V e yüzde 11 Ateist..
-Dilı : Fransızca, İngilizce, Almanca, Romence başta olmak üzere daha birçok dil…
-Okur-Yazar oranı: yüzde 99
-Yönetimi: Parlamenter Federal Cumhuriyet
-İdare şekli :26 ayrı Bölgeye ayrılmış..
   GERÇEKTEN FARKLI BİR ÜLKE..ÇÜNKÜ;
-Hiçbir savaşa katılmadığı için dünyanın tek tarafsız ülkesi bilinir.
-Zenginlerin ve devlet adamlarının gizli servetlerini sakladıkları ülke..,Zürih, Cenevre ve Basel gibi kentleri  bu işlerin adeta finans merkezi ..
-Birçok dinin yaşandığı ve birçok dilin barış ve huzur içinde konuşulduğu tek ülke,
-Dünyada insanı en mutlu olan ülke..!
-Havası temiz.. Tırları bile ülkede seyir ettirmeyen ve sınıra  girişte alıp çıkışta bırakılan sisteme sahip..
-Alpler’de dünyanın en zevkli kayakların yapıldığı seçkin ve cazibeli bir imtiyaza sahip memleket..
-Avrupa’nın güya en demokrat ülkesi..
 BÖYLEYKEN BAKIN NE OLDU..
Ülkesindeki Cami Minarelerine gereksiz yapı diyen Halk Partisi Milletvekili Oscar Fresiger, minarelerin yasaklanması için referandum kampanyası başlattı, meclisteki çoğunluğu sağladı ve minareleri yasaklatmayı başardı. 
 Başbakanımızın bir şiirde geçen “ Minareler süngümüz “sözünü çarpıtarak” Ben Müslüman süngüsünü Avrupa’nın kalbine saplanmasını istemiyorum” demiş ve Avrupalı demokratik İslam olamayacağını ifade etmiştir.
Ancak bu yasak, Avrupa’da büyük yankı uyandırmıştır. Avrupa Medyasından birkaç  örnek aktaralım;
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Nüfusunun yüzde 5’ı Müslüman olan bu ülkede hoşgörü kalmamıştır.Oysa İsviçreliler hoşgörüleriyle övünürlerdi...!
Die Welt: Türkiye Avrupa Birliğine girerken çektiği sıkıntının sebebi, Müslüman bir ülke olmasına artık bağlıyoruz.
Süddeustsche Zeitung : Referandum İsviçre için feci..Bu yasak Avrupa’nın başka hiçbir ülkesinde yok..Din özgürlüğü olmayacak anlamına da geliyor, Avrupa İnsan Hakları sözleşmesi bu yolla ihlal edilmiştir.
Tagesspiegel: Referandum sonucu, şoka ve siyasi depreme yol açtı. Aydınlanmanın gerisine düşülmüş, akıl ve bilgiye büyük bir darbe indirilmiştir. Danimarkalı ve Hollandalı İslam düşmanları İsviçre’de de kendi tezlerine destek bulmuştur.
Zürih Müslümanlar Cemaati Başkanı Taner Hatipoğlu ise “ Bu girişim İsviçre’nin halk grupları arasına nifak sokmak amacını güttüğünü ve sosyal entegrasyonu olumsuz etkilediğini“ belirtiyor.
Son sözümüz ; Avrupalıların iyisi buysa…!
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yazardan yoruma cevap 11 Şubat 2012 Cumartesi  13:49

Lütfen siz de Hıristiyanlık alemini, Yahudileri baştanbaşa dolaşın..Bir tane olsun Müslüman ismine rastlayabilir misiniz?Ahmet,Muhammet,Mustafa vs. Veya Fatma, Ayşe,Zehra ve benzeri..Ya Müslümanlarda İsa,Musa, Meryem,Yakup ve benzeri say sayabildiğiniz kadar..İslamiyetteki musamaha ve hoşgörüyü hiç bir alemde bulmamazsınız..Mevlana'nın " ne olursan ol gel.."felsefesini dünyada başka bir din veya beşeri öğretide bulmak mümkün mü? Yine de duyarlılığınızdan ve tespitinizden dolayı teşekkürler..!

Yorumu oyla      7      5  
sözüm ona "Zülküf Usanmaz" 9 Şubat 2012 Perşembe  13:19

peki su resmin bide arkasina bakalim, mesela Erzuruma..ha bide hosgörü örnegini ele alalim...Isvicrede insanlar bas örtüsüyle yada ay,yildiz kolyeyle pekala gezebilirler..Peki bu cumhuriyet caddesinde boynunda haciyla gezen bi hristiyan icin söz konusumu ? yada isvicrede yasayan, yada ziyaret eden müslümanlar icin, ibadetlerini yapabilecek camiler bulunurken..Yabanci turiste yönelik yatirimlar yapan ve bu baglamda gelen yabanci turistlerin ibadetlerini yerine getirebilecek bi kilise Erzurumda mevcutmu...?..korkunc sorular soruyorum degilmi..? peki sayin yazar, kendinize sorulmasini-yapilmasini istemediginiz bi seyi baskalarindan "yapilmasini" nasil beklersiniz ????

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sonucun Seçimi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üç aşamalı yeni Ortadoğu… Biz hâlâ anlamadık mı?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Filistin’in tapusu, Nâsıra’da bozuldu…
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir zamanlar “Ağabey” bile diyemiyorduk… Şimdi ortak tatbikat konuşuyoruz.
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Bölücübaşı çağrı yaptı… Ama Suriye kolu duymadı.
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva