ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özbalta: 1 puanı kurtardık !
Özbalta: 1 puanı kurtardık !
Yılmaz: Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz
Yılmaz: Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz
Tokuş’a Mavikuş Edebiyat Ödülü
Tokuş’a Mavikuş Edebiyat Ödülü
Erzurum ZMO sandığa gitti
Erzurum ZMO sandığa gitti
Tekman Yalımca'da karla mücadele seferberliği
Tekman Yalımca'da karla mücadele seferberliği
HABERLER>GUNCEL
10 Aralık 2005 Cumartesi - 00:00

Ziraat Odası İkinci Başkanı Gül:

“Kaçakçılık, besiciliği vuruyor” Ziraat Odası İkinci Başkanı Sıddık Gül, kaçak et girişlerinin hayvancılık sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, bu alanda önlemlerin artırılmasının besicilikte canlanma sağlayabileceğine değindi.

Ziraat Odası İkinci Başkanı Gül:

Ziraat Odası İkinci Başkanı Gül: “Kaçakçılık, besiciliği vuruyor” Ziraat Odası İkinci Başkanı Sıddık Gül, kaçak et girişlerinin hayvancılık sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, bu alanda önlemlerin artırılmasının besicilikte canlanma sağlayabileceğine değindi. Ziraat Odası İkinci Başkanı Sıddık Gül, kaçak et girişlerinin hayvancılık sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, bu alanda önlemlerin artırılmasının önemine değindi. Tarım ve hayvancılık sektörlerinin Erzurum’da önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Gül, “ Çiftçi ve besicinin ürettiği ürünler para etmiyor, bunun yanında çiftçi kaçak et girişlerinden olumsuz etkileniyor. Çiftçi ve besiciyi üretim alanında destekleyecek kararlar alınmalıdır” dedi. Doğrudan Gelir Desteği yerine çiftçi için mazot ve tohum desteği verilmesini istediklerini belirten Gül, “ Çiftçi şu an ayakta kalma mücadelesi veriyor. Tohum ve mazot konusunda desteklenmeye ihtiyaç var. Üretim girdi maliyetleri yüksek olduğu için yeterli üretimi gerçekleştiremiyoruz” diye konuştu. ÇİFTÇİ BORÇLARI ARTIYOR Çiftçinin mazota ve gübreye yapılan zamla mağdur olduğunu belirten Gül, “ Çiftçi mazot ve gübreye yapılan zam ile daha da mağdur duruma düşmüştür. Bu zamla çiftçinin üretim girdi maliyetleri artmasına rağmen üretilen ürün para etmemektedir. Çiftçinin finansal sıkıntıları, kredi kooperatifine olan borç miktarını artırmıştır. Şuan Erzurum’da ki bölge birliğinin çiftçiden alacağı miktar 62 trilyona ulaşmıştır” diye konuştu. Çiftçi ve besincin önemli oranda pazarlama sorunu yaşadığını belirten , “Çiftçi ve besicinin ürettiği ürün para etmediği gibi pazarlama sorunu da had safhadadır. Besici et satamamakta, çiftçinin ürettiği ürün para etmemektedir. Sanayi ve üretim olmadığı Erzurum’da tarım ve hayvancılığı desteklemekten başka alternatif yoktur” dedi. GÖÇ OLGUSUNU ÖNLEMENİN YOLU HAYVANCILIĞI DESTEKLEMEKTEN GEÇER Bölgede işsizlik ve göçün önlenmesi için tarım ve hayvancılık sektörlerinin desteklenmesini büyük gereklilik arz ettiğini belirten Gül “Tarım ve hayvancılığın desteklenmesi ile göç ve işsizlik sorunun önüne geçilebilir. Erzurum da sanayi ve üretim sektörleri yeterli potansiyele sahip olmadığı için tarım ve hayvancılığın desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GEÇİM SIKINTISI, TOPLUMU UNUTKAN ETTİ
Hayat kaygısı, geçim sıkıntısı yüzünden hepimiz unutkan olduk. Cep telefonundan ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ETSO BAŞKANI CİNDİLLİ: TEŞVİKTE HÜSRAN Erzurum Ticaret ve Sanayi ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
TEŞVİKLİ İLLER İÇİNDE BİLE Doğunun refah düzeyi düşük Doğu Anadolu ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
VALİ GÜVENÇ, DENETLEMEYE ÇIKTI Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
TORPİL YAPTIĞI İDDİA EDİLEN MİLLİ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRÜNE 6 AY ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Eğitimci-Şair Belma Anaç Karaca Şiirlerinde Erzurum’u yaşatıyor Bir ...
 
83 YAŞINDAKİ YAŞLI ADAM
ÇÖPTEN YİYECEK TOPLAYARAK YAŞIYOR Ali Kaya ismindeki 83 yaşındaki yoksul ...
AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı:
“16 yıllık rüya gerçek oldu” AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, ...
Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Efe:
Kent planlamalarında engelliler düşünülmeli Sakatlar Derneği Erzurum ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Dönemin Yenisi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor'a borcunuzu ödeyin!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva