ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor için play-off vakti
Erzurumspor için play-off vakti
Gürsel'den playoff açıklaması
Gürsel'den playoff açıklaması
Türk: Zor günlerden geçiyoruz
Türk: Zor günlerden geçiyoruz
'Erzurumspor'u hak ettiği yere çıkartmak istiyoruz'
'Erzurumspor'u hak ettiği yere çıkartmak istiyoruz'
Play-Off programı açıklandı.
Play-Off programı açıklandı.
HABERLER>SİYASET
21 Ekim 2010 Perşembe - 06:39

Yimpaş AVM otele çevrilecek

Yimpaş Holding tarafından Erzurum'da 2000 yılında alışveriş merkezi, hastane ve sağlık merkezi olarak temeli atılan inşaatın otel olacağı bildirildi. Firma yetkilileri 10 yıldır atıl durumda olan inşaatı otele çevirmek isterken, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar zemin etüdü olmadan inşaata izin verilemeyeceğini belirtti.

Yimpaş  AVM otele çevrilecek

DİLEK BAYRAK/ERZURUM gazetesi
Yimpaş Holding tarafından Erzurum'da 2000 yılında alışveriş merkezi, hastane ve sağlık merkezi olarak temeli atılan inşaatın otel olacağı bildirildi. Firma yetkilileri 10 yıldır atıl durumda olan inşaatı otele çevirmek isterken, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar zemin etüdü olmadan inşaata izin verilemeyeceğini belirtti.
//DEV PROJE HAYATA GEÇİRİLEMEMİŞTİ
Erzurum’da o dönemki ismi Yenişehir Belediyesi olan Palandöken Belediyesi tarafından 1998’de yapılan ihale ile Yıldızkent semti girişindeki yeşil alanken meclis kararı ile imara açılan 14 bin 736 metrekarelik yeri 101 milyara satın alan Yimpaş Holding, 2000’in Ağustos ayında inşaatın temelini attı. 30 trilyonluk bir proje olan temeli ve birinci katı bitirilen inşaat 2000 yılı Kasım, 2001 yılı şubat aylarında meydana gelen ekonomik krizler gerekçe gösterilerek durduruldu.
//İKİ DAVA AÇILDI
1998 yılında dönemin Saadet Partili Belediye Başkanı Sıddık Polat tarafından ve Yimpaş Holding tarafından satın alınan yerle ilgili olarak iki kez dava açıldı. İlki 1998'de iki vatandaş tarafından açılan dava da eski adı Yenişehir olan Palandöken Belediyesi'nin meclis kararı ile yeşil alanı imara açtığı iddia edildi. İdare Mahkemesi'nde görülen davayı vatandaşlar kazandı. Danıştay tarafından da onanan karar Palandöken Belediyesi'ne bildirildi. 1999’da MHP'den belediye başkanı seçilen ismail Hakkı Asiltürk döneminde araziyle ilgili olarak ikinci bir meclis kararı çıkarıldı. İlk ihale kararı doğrultusunda arazi yeniden Yimpaş Holding'e verildi. Bunun üzerine iki avukat tarafından Palandöken Belediyesi'ne 2001’de ikinci dava açıldı. İdare Mahkemesi'nde görülen dava, bilirkişi tarafından verilen rapor doğrultusunda Palandöken Belediyesi lehine sonuçlandı. Temyiz için Danıştay'a götürülen karar, yeşil alandan ticari alana çevrilen yerin nazım imar planında gösterilmemesi ve yeterli inceleme yapılmadığı gerekçesiyle bozuldu.
//BULUTLAR’IN AÇIKLAMASI
Aradan geçen 10 yılık zaman diliminin ardından Yimpaş Holding’in alışveriş merkezi ve hastaneden vazgeçerek sadece otel yapacağı kaydedildi. Holding yetkililerinin bu konuda kendileriyle iletişime geçtiğini belirten Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, zemin etüdü yapılamadan inşaat çalışmasına izin veremeyeceklerini söyledi. 10 yıldır bir çivi dahi çakılmayan inşaatın, inşaat mühendislerinden sağlam raporu alması gerektiğini kaydeden Bulutlar, “Yapılan kontrollerde sağlam raporu gelirse inşaat için ruhsat izni verilir. Rapor olumsuz olursa inşaata izin verilmez. Yer firmanın olduğu için istedikleri inşaatı yapabilirler ama o zaman da önce var olan inşaatı yıkarlar” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükler’den sanat açılımı
Rüyadan Zafer’e Ustalar Alimler Sultanlar Filminin Genel Koordinatörü ...
Aziziye’de çocuk parkı sayısı artırılacak
Dadaşkent Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri Aziziye Belediye ...
“Büyük güne hazır olun”
Saadet Partisi’nden ve Genel Başkanlık görevinden istifa eden Prof. Dr. ...
 
AB’li gençler AK gençlerle buluştu
AB Youth Exchange programları kapsamında, 7 ülkeden 28 genç Erzurum'da, ...
Taşkesenli Vakfı’ndan eğitime destek
Taşkesenli Kültür Eğitim Vakfı’nca Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’a ...
“Muhtarlar demokrasinin uç beyleri”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, muhtarların yeni bilgisayarlarıyla ...
 
Türk Haber Sen Genel Kurul yaptı
Türk Haber-Sen Erzurum şubesinin 4. olağan genel kurulu yapıldı. PTT Başmüdürlüğü ...
SP GİK’te Erzurum damgası
Saadet Partisi, Ankara’daki kongreyle yeniden Erbakan dönemini başlattı. ...
Okul Meclis Başkanlığı için sandığa gittiler
Oltu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Okul Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva