Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kastamonu Üniversitesi, Kış Spor Oyunları’nda Türkiye ikincisi oldu
Kastamonu Üniversitesi, Kış Spor Oyunları’nda Türkiye ikincisi oldu
Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti
Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti
ETÜ Snowboard Türkiye şampiyonu oldu
ETÜ Snowboard Türkiye şampiyonu oldu
ETÜ Türkiye Şampiyonu
ETÜ Türkiye Şampiyonu
ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu
ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
18 Şubat 2026 Çarşamba - 11:58

Yazarlık Mektebi" ilk mezunlarını verdi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum şubesinin ortaklaşa düzenlediği "Erzurum Yazarlık Mektebi" ilk mezunlarını verdi.

Yazarlık Mektebi  ilk mezunlarını verdi

 Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum şubesinin ortaklaşa düzenlediği "Erzurum Yazarlık Mektebi" ilk mezunlarını verdi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Müceldili Konağında yapılan törenle Yazarlık Mektebini başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikaları verildi. Törene Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ergün Engin, TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, TDED Erzurum Yönetim kurulu Üyeleri, Yazarlık Mektebi'nde ders veren eğitimciler ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı. Ekim ayında başlayan Yazarlık Mektebi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Dil ve Edebiyat Konağı'nda her cumartesi yapılan derslerle bu hafta sonu tamamlandı. Başvuran 170 kişiden mülakatla 28 kişi Yazarlık Mektebi'ne başvurdu ve programı başarıyla tamamlayan 22 kişi sertifika almaya hak kazandı.
"Dilimizi ve kültürümüze hizmet etmeye devam edeceğiz"
Programın açılış konuşmasını yapan TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, şunları söyledi: "Bir milletin istiklal ve istikbalinin teminatı o milletin dilini ve değerlerini hassasiyetle koruyan ve gelecek nesillere taşıyan yazarlardır, şairlerdir ve sanatkârlardır. Bu nedenledir ki Türk milletini tarihinden, inancından ve kültüründen koparmak isteyen Stalin 1937'de Türk devletlerindeki yazar, şair ve gazetecileri kurşuna dizdirerek idam etmiştir. TDED olarak dilimizi ve kültürümüze her daim hizmete devam edeceğiz. Projelerimizde ve programlarımızda bize güçlü desteklerini esirgemeyen EBB Başkanımız Mehmet Sekmen'e, Kültür Daire Başkanı Ergün Engin'e teşekkür ediyoruz. Ayrıca Sertifika programını açan İl Milli Eğitim Müdürümüz Süleyman Ekici'ye, Yazarlık Mektebi'nde ders veren eğitimcilere de teşekkür etmek istiyorum. Yazarlık Mektebi'ni başarıyla tamamlayan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, TDED'in çıkardığı beş farklı dergide yazı tecrübelerini paylaşabileceklerini müjdeliyorum."
Başkan Sekmen'in katkıları değerli
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ergün Engin de Yazarlık Mektebi'nde yazmaktan evvel düşünmeyi öğrenme konusunun ön planda olmasının ne kadar doğru bir yol olduğunu söylerken Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Akarsu da Başkan Mehmet Sekmen öncülüğünde şehrimizdeki kültür ve eğitim faaliyetlerine çok güçlü destek olduklarını ifade ederek Yazarlık Mektebi'ne emek veren TDED Erzurum Şubesine ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Yazarlık Mektebi koordinatörü Muhammed Emin Kaptan, yazarlık derslerine giren Şahin Torun, Mustafa Uğurlu, Vedat Eğilmez'in de değerlendirme konuşması yaptığı programda daha sonra katılımcılara sertifikaları verildi. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 
Tortum’da Zabıta denetimlerini artırdı
 
Doğu’ya kar yağmurla karışık geri geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hatimle teravih namazı kılınacak camiler açıklandı
Erzurum İl Müftülüğü, ramazan ayında hatimle teravih namazı kılınacak camileri duyurdu.
Din İşleri Yüksek Kurulundan Ramazan açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 1447 (2026) yılı Ramazan ...
Erzurum Vakıfları Tarihi kitaplaşıyor
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ile Erzurum Teknik Üniversitesi ...
 
Aşkale’de 25 genç hafız icazetini aldı
Erzurum’un Aşkale ilçesinde, Emine Hatun Yatılı Erkek Kur’an Kursu’ndan ...
Erzurum'da Basın Müzesi kuruluyor
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC), güçlü bir basın tarihi geçmişine ...
TSED konser etkinliği yoğun ilgi buldu
Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Erzurum Temsilciliğinin düzenlediği Türk ...
 
Hattatoğlu 40. sanat yılını kutladı
Erzurum’un kültürel mirasını ve tarihi dokusunu maket sanatıyla geleceğe ...
ERVAK sandığa gitti
Erzurum Kalkınma Vakfı’nın (ER-VAK) genel kurulunda 20 yıldan bu yana ...
Aşıklık geleneğine akademik yaklaşım
Erzurum Öğretmen Akademileri etkinlikleri çerçevesinde, öğretmenler halk ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunların Oyuncağı
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva