//AÇILIŞ 29 HAZİRAN’DA
Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Bülent Tilkidöğen, bu yıl gerçekleştirecekleri Yaz Spor Okulları Açılış Törenini 29 Haziran 2010 tarihinde yapacaklarını belirterek, “Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüzün kuruluş yıl dönümü nedeniyle bu sene Yaz Spor Okullarımızın açılışını 29 Haziran 2010 tarihinde yapacağız. Salı günü saat 10.00’da Cemal Gürsel Spor Salonu’nda yapacağımız Yaz Spor Okullarımızın açılışına tüm Erzurumluları bekliyoruz” dedi.
//75 ANTRENÖR GÖREV YAPACAK
Erzurum’da 29 Haziran’da başlayacak olan Yaz Spor Okullarında Erzurum’un yanı sıra ilçelerden Yakutiye, Palandöken, Aziziye, Aşkale, İspir, Tortum, Oltu ve Pasinler ilçelerinde faaliyet gösterecek. 28 branşta açılacak olan Yaz Spor Okullarında 75 Antrenör görev yapacak.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün kuruluş yıl dönümü olan 29 Haziranda yapılacak olan Yaz Spor Okulları’nın açılış töreninden sonra Tenis, güreş, halter, satranç, yüzme, tekerlekli kayak, judo, kick boks, jimnastik, golf, taekwondo, okçuluk, eskrim, voleybol, izcilik, karate, buz hokeyi, buz pateni, short track, masa tenisi, hentbol, halk oyunları, atletizm, basketbol, badminton, boks, zihinsel engelliler ve bedensel engelliler branşlarında çalışmalar başlayacak.
Yaz Spor Okullarına en az dört bin öğrencinin katılacağını ifade eden Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Bülent Tilkidöğen, yüzme ve buz sporlarının aylık 50 TL ücretli olacağını, diğer spor branşlarında katılımın ücretsiz olacağını söyledi.
Tilkidöğen, Yaz Spor Okulları için kayıtların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezleri ve spor salonlarında yapıldığını ve formların buralardan temin edilebileceğini söyledi.