Yaz geldi, kaçak kesimler arttı
Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, yaz sezonuyla birlikte kaçak et kesimlerinin arttığını belirterek, Erzurum da bu yönde ciddi bir denetimsizlik olduğunu ifade etti.
HALK SAĞLIĞI TEHDİT EDİLİYOR
Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, yaz sezonuyla birlikte kaçak et kesimlerinin arttığını belirterek, Erzurum da bu yönde ciddi bir denetimsizlik olduğunu ifade etti.
Ruhsatı olmayan caddelerde et kesimi yapıp halkın sağlığı ile oynayan kaçak kasapların mesleğe büyük darbeler vurduğunu belirten Ejder, “Yaz sezonuyla birlikte kaçak et kesimleri artıyor. Mahalle aralarında satış yapan kasapların bu tutumu kuş gribi hastalığından daha tehlikeli sonuçlar oluşmasına zemin hazırlıyorlar. Halk sağlığı tehdit ediliyor. Konuyla ilgili duyarlı olunmasını istiyoruz. Belediyeler ve ilgili kurumlar üzerelerine düşeni yapabilmelidir” dedi.
KASAPLIĞINDA KORSANI VAR
Kasaplar Odasının 120 üyesinin bulunduğunu belirten Ejder, “Vergisini ödeyen kasaplar büyük sıkıntılar yaşıyor. Konuyla ilgili olarak duyarlı olunmasını istiyoruz. Üyelerimiz konuyla ilgili olarak oldukça büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Sorunun aşılması konusunda herkes üzerine düşeni yapabilmelidir” diye konuştu.
Kaçak kesime çözüm üretmesi için vatandaşın duyarlı olması gerektiğini de belirten Ejder, “Kaçak kesimler, halk sağlığı açısından büyük olumsuzluk oluşturuyor. Sorunun çözüme kavuşması için vatandaşın bilinçli olması ve kaçak et kesimi yapan kasaplardan alışveriş yapmaması gerekiyor. Bunun yanında belediyelerin de bu noktada duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.
Alım gücünün düşüklüğünün esnafı olumsuz etkilediğini belirten Ejder, “Alım gücünün düşüklüğü konusunda esnaf olarak ciddi sorunlar yaşıyoruz. Ekonomideki sorunların aşılması bu noktada önemli bir yere sahip” diye konuştu.