Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 23 ilin katıldığı, bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek olan . Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları bugün başlıyor.
Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa, Tunceli ve Van illerinden sporcuların katılacağı oyunlarda atletizm, badminton, basketbol, bedensel engelliler atıcılık, güreş, görme engelliler goalbol, hentbol, işitme engelliler futbol, judo, masa tenisi, tekvando, voleybol ve zihinsel engelliler atletizm dallarında müsabakalar yapılacak.
Şampiyonaya en fazla sayıda sporcu katılımında Erzurum, Malatya ve Diyarbakır’dan sonra üçüncü sırada yer aldı.Şampiyonaya 2 bin 500 sporcu ve yöneticini katılması bekleniyor.
ACAR BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Elazığ Gençlik ve Spor Müdürü Sedat Acar, Elazığ'da yapılacak olan 4. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarına hazır olduklarını söyledi. Acar, düzenlediği basın toplantısında, organizasyon için bugünden itibaren tüm kafilelerin geleceğini, malzeme dağıtımı ve teknik toplantının yapılacağını belirterek, 5 Ağustos'ta başlayacak oyunlarda sporcular, il müdürleri, şube müdürleri, hakemler ile birlikte yaklaşık 2500 kişiyi şehirde ağırlayacaklarını kaydetti.Tüm büyük organizasyonlarda ulaşım, konaklama, iaşe ve tesislerin durumu gibi 4 unsura dikkat edildiğini anlatan Acar, ''Tüm hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Maçların yapılacağı salonlardan sporcuların, katılımcıların konaklayacakları yerlere kadar her şey hazır. Ulaşım araçları belirlendi. Organizasyona tamamen hazırız'' dedi.
AMAÇ BÖLGENİN YETENEKLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAK
Acar, bu etkinliğin ortaya çıkış nedeninin bu bölgelerde yetenekli, ancak göz önünde bulunmayan çocukların tespiti olduğunu belirterek, ''Oyunlarda başarılı sporcuları bir üst kademeye yönlendirecek, milli takım sorumlularına bildireceğiz. Yapılacak karşılaşmaların tamamı olimpik branşlar, ayrıca engelli sporcularımıza yönelik maçlar var. Oyunlar bölgenin küçük bir olimpiyatı niteliğinde'' diye konuştu.
AİLELERE DAVET
Acar, oyunlara katılacakların sadece sportif mücadele yapmayacaklarını, sosyal ve kültürel yönden de alışverişte bulunacaklarını belirtti. Oyunların bir şenlik havasında geçmesini istediklerini ifade eden Acar, tüm aileleri çocukları ile birlikte maçların yapılacağı alanlara davet etti.
MALATYA'DAN GAP SPOR OYUNLARINA 143 SPORCU GİTTİ
GAP Spor Oyunlarına katılmak için Malatya'dan 143 sporcu Elazığ'a gitti.
Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İnönü Stadyumu önünde kaldırılan araçlarla Elazığ'da düzenlenecek olan yarışmalara giden sporcularda tek hedef ise derecelerle Malatya'ya dönmek.
MA LATYA’DAN DEV KATILIM
Elazığ'a hareket eden kafile için Malatya İnönü Stadyumu'nda bir tören düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, Elazığ'da yapılacak müsabakalara 13 branşta 143 sporcu ve 15 antrenörün katılacağını ve sporculardan dereceler beklediklerini söyledi. Fındıklı, "5-9 Ağustos tarihinde Elazığ'da düzenlenecek olan 4. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunlarına katılacaksınız. Uzun süredir, ummalı bir çalışma içerisindeyiz. Sporcuları hazırlayan antrenörlerine teşekkür ediyorum. Müsabakalarda en üst seviyede başarılar bekliyoruz. Malatya'nın kapasitesinin 1-2 ve 3'cülükten başka bir şey olmamalı diye düşünüyorum. Tesis, alt yapı ve teknik olarak imkanlarımız çok iyi durumda. Bu nedenle derecelerle Malatya'ya gelinmesini bekliyoruz. Müsabakalarda Malatya'yı temsil edeceksiniz, dolayısıyla centilmenliği de elden bırakmayalım" dedi.
Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Dağdelen ise, teknik konularda sporculara bilgiler vererek, "Bundan önceki yarışmalarda gösterdiğiniz performansların Elazığ'da üst seviyeye çıkacağına inanıyorum. Herkes bu duyarlılık ile çalıştılar. Elazığ'a milli takım havasıyla gidip, geleceğiz. Ben bütün sporculara müsabakalarda başarılar diliyorum" diye konuştu.
IĞDIR 78 SPORCUYYLA KATILIYOR
Elazığ'da yapılacak olan yaz oyunları müsabakalarına giden 78 sporcu Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı tarafından uğurladı.
5-9 Ağustos tarihleri arasında Elazığ'da; atletizm, voleybol, basketbol, badminton, masa tenisi, bedensel engelli atıcılık, güreş ve tekvando dallarında 8 branşta yapılacak olan 4. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Oyunlarına Iğdır’dan 78 sporcu katılacak.
Iğdırlı sporcuları Valilik Binası önünden alkışlar uğurlayan Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, “Sizleri buradan uğurlarken başarılar diliyorum. İçinizden çok yetenekli arkadaşlarınız olduğuna inanıyorum. Katılacağınız yarışmalardan ilimizi temsilen iyi derece alarak dönmenizi bekliyorum” dedi.
Vali Saim Saffet Karahisarlı daha sonra İl Spor Müdürü Metin Özen, İl Genel Sekreteri Ferhat Akkuş ile birlikte aralarında 2 engelli sporcunun da bulunduğu sporcuları alkışlar eşliğinde Elazığ’a uğurladı.
ADIYAMAN’DAN 135 SPORCU
4. GAP Spor Oyunları'na Adıyaman'dan katılacak olan 135 sporcu yola çıktı.
5-9 Ağustos tarihlerinde Elazığ'da yapılacak olan 4. GAP Spor Oyunları'na katılacak sporcuları Vali Vekili Aydın Börü, Gençlik ve Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ve sporcuların aileleri valilik önünden uğurladı. Adıyaman'dan yarışmalara katılacak olan 135 sporcu, işitme engelli badminton, voleybol, judo, masa tenisi, basketbol, görme engelli hentbol, güreş, tekvando, atletizm, zihinsel engelliler atletizm, yelken ve yüzme dallarında yarışacak. Bu yıl 4'ncüsü düzenlenen GAP Spor Oyunları'nın ferdi ve salon sporlarının Elazığ'da, yelkenin Bitlis'in Tatvan ilçesinde, yüzmenin ise Batman'da düzenleneceği bildirildi.
Sporcuların yolcu ederken açıklamada bulunan Vali Vekili Aydın Börü, 23 ilden sporcuların katılacağı 4. GAP Spor Oyunları'nda Adıyaman'ın 135 sporcuyla temsil edileceğini belirterek, "Bizim için önemli olan yarışmalara sağlıklı sıhhatli bir şekilde gidip gelinmesidir. Yarışmalarda Olimpik ruhla yarışılması ve sporcularımızın arkadaşlar edinerek yeni vizyonlar edinmesini temenni ediyorum. Sporcularımızın güzel başarılar elde edeceğine inanıyorum. Adıyaman'da su sporlarını geliştirmek için yeni çalışmalarımız var" dedi.
Gençlik ve Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyaman'ın ferdi ve salon sporlarının yanı sıra, yüzme ve yelken yarışmalarına katılacaklarını söyledi. Bağcı, "Hedefimiz fair-play çerçevesinde müsabakalara katılarak başarı elde etmek. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü GAP Spor Oyunları'nı her yıl bir ilde yapıyor. Sıra bize geldiğinde bizde burada organizasyon yapacağız" şeklinde konuştu.