ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sokak hayvanları mercek altında
Sokak hayvanları mercek altında
Erzurum Halk Kültürü Derneği faaliyetlerine yeniden başladı
Erzurum Halk Kültürü Derneği faaliyetlerine yeniden başladı
Sekmen'den yerel kalkınma değerlendirmesi
Sekmen'den yerel kalkınma değerlendirmesi
ATAUNİV'den spora bilimsel destek
ATAUNİV'den spora bilimsel destek
Yangınzede Sağsöz: 'Sonuna kadar bekleyeceğiz'
Yangınzede Sağsöz: 'Sonuna kadar bekleyeceğiz'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
23 Mayıs 2025 Cuma - 16:16

Yakutiye’de Erzurum Mutfağı ikramı

Erzurum’da, Türk Mutfağı Haftası vesilesiyle Yakutiye Kent Meydanı’nda halka coğrafi işaretli Erzurum Bulgur Çorbası ve Erzurum Kaz Lokması ikram edildi.

Yakutiye’de Erzurum Mutfağı ikramı

Erzurum’da, Türk Mutfağı Haftası vesilesiyle Yakutiye Kent Meydanı’nda halka coğrafi işaretli Erzurum Bulgur Çorbası ve Erzurum Kaz Lokması ikram edildi.
Etkinlik kapsamında Yakutiye Kent Meydanı’nda kurulan kazanlarda ve stantlarda Erzurum coğrafi işaretli iki yiyeceği vatandaşlara sunuldu. Genç kuşaklara mutfak mirasını aktarmaya devam edeceklerini ve 2025 boyunca EİT Turizm Başkenti olarak da Erzurum mutfağını uluslararası düzeyde tanıtmayı sürdüreceklerini ifade eden Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer, "Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle yürütülen bu özel hafta, sadece lezzetlerimizi değil, kültürel mirasımızı ve sürdürülebilir gastronomi anlayışımızı da öne çıkarıyor. Türk mutfağı, binlerce yıllık geçmişi ve coğrafi çeşitliliğiyle eşsiz bir kültürel hazinedir. Bu hazinenin en özgün duraklarından biri de Erzurum’dur. Cağ kebabı, kadayıf dolması, ayran aşı gibi lezzetlerimizin yanı sıra, Erzurum mutfağı paylaşım ve misafirperverlik kültürüyle de öne çıkar. Bu hafta boyunca Erzurum’un tatlarını tanıtacağımız etkinlikler ve atölyeler gerçekleştireceğiz. Unutmayalım, mutfak sadece yemek değil, bir kültürdür. Bu kültürü yaşatmak ve tanıtmak hepimizin sorumluluğudur. Türk Mutfağı Haftası’nın hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Palandöken İnovasyon Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Işılay Çakır’da gastronomi konusunda Anadolu’nun zengin bir mutfağına sahip olan Erzurum’da Türk Mutfağı Haftası vesilesiyle vatandaşla buluşmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

 
Tapu ve Kadastro’dan eğitime destek
 
Oltu’da tefecilere operasyon: 2 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASHM’den Nene Hatun ahfadına vefa
Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Heyeti, 1877-1878 Osmanlı-Rus ...
Turizm Fakültesinde Faruk Kaleli gündemi
Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde Erzurum Türküleri ve Faruk Kaleli konuşuldu
TRT THM korosundan muhteşem konser
TRT Erzurum Radyosu Türk halk Müziği Gençlik Korosu bir yıllık çalışmalarını ...
 
Teknik Bilimler MYO’dan ‘İz ve Ezgi sergisi’
Atatürk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Geleneksel El ...
38. Ulusal Dilbilim Kurultayı başladı
Türkiye'de dilbilim alanında akademik birikimin ve bilimsel etkileşimin ...
Kadın din görevlileri hafızlıkta yarıştı
Erzurum'da kadın din görevlileri arası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel ...
 
‘Erzurum’un turizmde yıldızı parlıyor’
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle ...
TSK Mehmetçik Vakfı kurban bağışı kabulüne başladı
Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, 1995 yılından bu yana sürdürdüğü ...
Bahar Foto Safari Yarışması sonuçlandı
Tortum ve Uzundere Kaymakamlıkları ile Belediyeleri’nin ortaklaşa düzenlediği, ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva