YOL İŞ’TEN KÖY HİZMETLERİ DEĞERLENDİRMESİ
Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Daşkaya;
KAPATILMANIN FATURASI GELECEK YIL ÇIKAR
Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, bölgede Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışan bin 800 işçi sayısının tayin ve emeklilik ile bin 200’e gerilediğini ifade etti.
Yol İş sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, Köy Hizmetleri’nin kapatılarak, özel idareye bağlanmasıyla bölge müdürlüğü bünyesinde çalışan bin 800 işçiden 600’ünün tayin ve emeklilik yoluyla işten ayrılmak zorunda kaldığını ifade etti.
HİZMETLER SEKTEYE UĞRAYACAK
Kurumun özel idareye bağlanmasıyla bütçesinde önemli bir gerileme olduğunu öne süren Daşkaya, “ Kurumun özel idareye bağlanmasıyla hizmetler önemli oranda sekteye uğrayacak. Kar temizleme hizmetlerinde aksaklıklar oluşacak. 7 ayı kış olan bir memlekette karla mücadele çalışmaları büyük giderler oluşturuyor. Bu konuda yeterli oranda bütçe ayrılmıyor. Kurumun özel idareye bağlanmasıyla, bütçe daha da azalacaktır. Hizmetler aksayacaktır” iddiasında bulundu.
AKSAKLIKLAR GELECEK YIL ORTAYA ÇIKACAK
Köy Hizmetleri teşkilatının kapatılmasıyla yaşanacak aksaklıkların gelecek yıl daha belirgin hale geleceğini ifade eden Daşkaya, “Yasa oldu bittiye getirilerek çıkarıldı. Bu konudaki olumsuzlukları önümüzdeki günlerde daha hissedilebilir bir boyutta görebileceğiz” dedi.