Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ekmek fırınında yaşanan patlama korkuttu
Ekmek fırınında yaşanan patlama korkuttu
Güleç; 'Köy okulları geleceğe yatırımdır'
Güleç; 'Köy okulları geleceğe yatırımdır'
Pasinler Belediyesi’nden 'İftarda Evdeyiz'
Pasinler Belediyesi’nden 'İftarda Evdeyiz'
Balkan Cephesi’ne uzanan bir telgraf
Balkan Cephesi’ne uzanan bir telgraf
soğuk havanın etkisiyle ağaçlar kırağı tuttu
soğuk havanın etkisiyle ağaçlar kırağı tuttu
HABERLER>GUNCEL
9 Mayıs 2007 Çarşamba - 00:00

YERLİ TOHUM YERİNDE KORUNACAK

Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DATÜBB) tarafından geliştirilen projede, yerli tohumla yapılan üretimin korunmasını sağlamak amacıyla, çiftçinin teşvik edilerek, ürünün daha rahat pazarlanmasında destek sağlanması hedefleniyor.

YERLİ TOHUM YERİNDE KORUNACAK

YERLİ TOHUM YERİNDE KORUNACAK Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DATÜBB) tarafından geliştirilen projede, yerli tohumla yapılan üretimin korunmasını sağlamak amacıyla, çiftçinin teşvik edilerek, ürünün daha rahat pazarlanmasında destek sağlanması hedefleniyor. Proje kapsamında, şu ana kadar yurt genelinde 200 kaymakamlığa yazı gönderilerek, yerli tohumla üretim yapan çiftçilerin DATÜBB'e bildirilmesi istendi. DATÜBB Başkanı Nazmi Ilıcalı, yaptığı açıklamada, tarım ürünlerinden elde edilen tohumların yüzyıllar boyunca Anadolu'yu doyurduğunu belirterek, ''Tek amacımız, Anadolu'nun bir parçası olan yerli tohumları yerinde korumak'' dedi. İTHAL HİBRİT TOHUMLAR. Ilıcalı, söz konusu tohumların yıllarca ekilip biçildiği için ithal hibrit tohumları karşısında bitkin düştüklerini ve yavaş yavaş bitme noktasına gelindiğini kaydetti. Anadolu'yu doyuran yerli tohumlara gereken önemin verilmediğine dikkati çeken Ilıcalı, şunları kaydetti: ''Zaman içerisinde ithal hibrit tohumları yüceltilirken, Malazgirt'ten Kurtuluş Savaşımıza kadar kahramanlarımızı doyuran yerli tohumlar ne yazık ki unutulmuştur. Dünyada tohum sektörü hızla gelişti. Verimli tohumlar elde edildi. Hatta her yıl yeniden tohum alma zorunluluğu ile üretilen tohumlar kısırlaştırıldı. Hibrit tohumlarla üretilen tarım ürünlerinin görünüm ve albenisi inkar edilemez. Bugün tohumda da dışa bağlı olduğumuz bu ortamda ithal hibrit tohumundan vazgeçilerek, tamamen yerli tohum kullanılması da mantıklı bir yaklaşım değildir. Ancak hedefimiz, yerli tohumumuzu yerinde muhafaza edebilmek.'' KAYMAKAMLIKLARA YAZI GÖNDERİLDİ Ilıcalı, ülke genelinde 200 kaymakamlığa yazı gönderdiklerini ve destek istediklerini belirterek, kaymakamlıkların yerli tohumla üretim yapan çiftçilerin tespiti konusunda kendilerine destek olacaklarına inandığını ifade etti. Şu ana kadar bazı kaymakamlıkların projeye ilgi gösterdiklerini anlatan Ilıcalı, ''Ancak projemize daha fazla katılımı sağlamalıyız. Tek istediğimiz yerli tohumla üretim yapan çiftçinin bize bildirilmesi. Daha sonra biz o çiftçimize ulaşarak, kendisine gereken desteği göstereceğiz'' diye konuştu. Ilıcalı son olarak, yerli tohumla üretim yapan çiftçinin elde ettiği ürünü alarak, pazara sunacaklarını ve çiftçiye daha fazla gelir sağlamaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaşkent’te okuma-yazma heyecanı
Dadaşkent Belediyesi’nde açılan okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayanlara ...
ERZURUM-ARTVİN KARAYOLU'NA ÇORUH ENGELİ
Erzurum-Artvin Karayolu'nda Çoruh Nehri'nin yükselmesi sonucu ulaşım aksadı.
İL GENEL MECLİSİ ERZURUMSPOR GÜNDEMİ’YLE TOPLANACAK
İl genel Meclisinde dün ele alınması gereken Erzurumspor’un sorunları ...
 
ET İHALESİNİ EBK KAZANDI
MSB Erzurum İç Tedarik Bölge Başkanlığı tarafından, daha önce duyurusu ...
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM SEMİNERİ BAŞLADI
Türk- İş tarafından organize edilen "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri" ...
KARA YOLU TRAFİK GÜVENLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR
KAZALARIN AZALMASI, ALTYAPI YATIRIMLARINA BAĞLI Trafik Tescil ve Denetleme ...
 
BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
Hasani Basri’de TOKİ’nin yaptırdığı 522 konutun akıbeti konusundaki ...
KAMUDAN SİYASETE İLGİ YOK
Sosyal Hizmetler Erzurum İl Müdürü Kamil Kılıç, 22 Temmuz’da yapılacak ...
TES ERZURUM 2 NOLU ŞUBE BAŞKANI KOTANLI:
"EĞİTİMCİLERİN MORTGAGE SİSTEMİ İLE EV ALMASI İMKANSIZ” Türkiye ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Barışın Kumarı
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva