ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ASHB'den: Tatlı Keşifler Projesi
ASHB'den: Tatlı Keşifler Projesi
Sakaryaspor, Erzurumspor FK mesaisinde
Sakaryaspor, Erzurumspor FK mesaisinde
ESAV'da teşvik gündemi
ESAV'da teşvik gündemi
Jandarmadan kaçak kazı operasyonu
Jandarmadan kaçak kazı operasyonu
Kırık Tüneli Projesinde geri sayım
Kırık Tüneli Projesinde geri sayım
HABERLER>EKONOMİ
15 Aralık 2010 Çarşamba - 00:23

Vergi denetim timine takviye

Erzurum Vergi Daire Başkanlığı’nın vergi denetim kadrosuna taze kan takviyesinde bulunuldu. Kayıtlı ekonomiye geçiş çalışmaları kapsamında yürütülen denetim hizmetleri için Erzurum’a 13 vergi denetmeni ve 5 denetmen yardımcısı atandı. Yeni atanan denetmen ve yardımcılarından oluşan vergi denetim timi, Erzurum’daki inceleme ve denetleme çalışmalarında görev alacak.

Vergi denetim timine takviye

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Erzurum Vergi Daire Başkanlığı’nın vergi denetim kadrosuna taze kan takviyesinde bulunuldu. Kayıtlı ekonomiye geçiş çalışmaları kapsamında yürütülen denetim hizmetleri için Erzurum’a 13 vergi denetmeni ve 5 denetmen yardımcısı atandı. Yeni atanan denetmen ve yardımcılarından oluşan vergi denetim timi, Erzurum’daki inceleme ve denetleme çalışmalarında görev alacak.
//KAYITDIŞILIKLA MÜCADELE
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin bir parçası olan vergi denetimi ve incelemelerin artırılarak devam edeceğini söyledi. Bu çalışmalar kapsamında Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı emrine 13 vergi denetmeni ve 5 denetmen yardımcısı atandığını bildiren Başkan Poyraz, söz konusu denetçilerin, mükelleflere yönelik olarak yürütülen vergi inceleme ve denetleme çalışmalarında aktif görev alacaklarını dile getirdi. Poyraz, vergi dairelerinin, mükellefler başta olmak üzere, ticari faaliyete esas teşkil eden her türlü yapılanmaları rutin biçimde kontrol ve incelemelerden geçirme görevinin de bulunduğunu belirterek, Erzurum’da da bu çerçevede devam eden çalışmaların bulunduğunu söyledi. Denetimlerin kişi ya da kuruluşları cezalandırmak amacı gütmediğini, tam tersine ekonominin kayıt altına alınması ve dolayısıyla toplumun refah düzeyinin yükseltilmesi amacına hizmet ettiğini anlatan Poyraz, bunun da, ancak belge düzeni ve vergi disipliniyle mümkün olacağını kaydetti.
//POYRAZ’DAN MÜKELLEFLERE ÇAĞRI… 
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, denetim kadrosunun genişletilmesiyle birlikte yeni yılda denetim ve incelemelere daha bir yoğunluk vereceklerini vurgulayarak, mükellefleri uyardı. Belge düzenine titizlikle riayet edilmesinin, mükelleflerden yerine getirmelerini bekledikleri en büyük sorumluluk olduğuna dikkati çeken Poyraz, aynı zamanda sahte belge kullanımından da kaçınılması çağrısında bulundu.
Vergisiz bir devletin düşünülemeyeceğini, verginin ise, devletin eğitim, sağlık ve yargı gibi temel kamu hizmetlerini gerçekleştirebilmesi için zorunlu bir olgu olduğunu anlatan Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, “Bu nedenle toplumun tüm kesimleri vergi ödevini eksiksiz yerine getirmelidir. Anayasanın 73. maddesi herkesi gelirleri oranında vergi ödemekle yükümlü kılar. Yani vergi Anayasal bir görevdir. Bu gerçekliklerden yola çıkıldığında kayıt dışı ekonomi bizi ve toplumun tüm kesimlerini rahatsız ediyor. Kayıt dışı ile mücadelede vatandaşlarımızın bize yardımcı olmasını istiyoruz. Kayıt dışı ile mücadele etmek ve bu mücadeleye destek vermek vergi ödevini yerine getirmek kadar önemlidir. Kayıt dışını ortadan kaldırırsak, hepimizin refah düzeyi artacaktır.” şeklinde konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Temizlikte özelleştirme adımı
Yakutiye Belediyesi, ilçenin temizlik işlerini yapacak firmayı belirlemek için ihale yapacak.
Cindilli dua alıyor
ETSO Yönetim Kurulu eski Bakanı Muammer Cindilli döneminde başlatılan, ...
Nahçıvan, 'gardaşlarını' bekliyor
Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ekonomi Kalkınma Bakanlığı Dış İlişkiler Müdürü ...
 
SGK hizmetlerinde şifre dönemi
Emeklilik hesaplama, maaş sorgulama ve SSK hizmet dökümü gibi işlemlerin ...
Kar yağdı, lastikçilerin yüzü güldü
Kışın soğuk yüzünü gösterdiği şu günlerde vatandaşlar araçlarına karşı ...
Altınok, 2011 hedeflerini açıkladı
MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin geleneksel sohbet toplantılarının bu haftaki ...
 
Nüfus büyüyor, tarım arazileri küçülüyor
Türkiye’de arazilerin bölünmesi ve meraların ıslahının tarım sektöründeki ...
Evde enerji tasarrufunu anlatacaklar
Profilo ekipleri 7 Kasım – 13 Aralık 2011 tarihleri arasında Erzurum, ...
Bankalar çare kapısı…
Erzurum’da alım gücü düşüklüğü, dar gelirlileri zorunlu ihtiyaçlarını ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Haritanın Yenilenmesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir yalnızca bir isim yahut soyisim midir?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Artık verilerle dövüşen adamlar var!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yıkılsın, yok olsun böylesi bir dünya
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Töreli olmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva