ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dal dualarla uğurlandı
Dal dualarla uğurlandı
Gazze'ye umut için Oltu'da hayır çarşısı
Gazze'ye umut için Oltu'da hayır çarşısı
Horasanlı öğrencilerden masa tenisi başarısı
Horasanlı öğrencilerden masa tenisi başarısı
Güneş panelini tamir ederken hastanelik oldu
Güneş panelini tamir ederken hastanelik oldu
Erzurum kira artışının en yüksek olduğu 7 il içinde
Erzurum kira artışının en yüksek olduğu 7 il içinde
HABERLER>GUNCEL
27 Ağustos 2005 Cumartesi - 00:00

Valilikten velilere “kayıt” uyarısı

Vali Vekili Mustafa Dalkılıç, 2005- 2006 eğitim, öğretim yılıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 2005- 2006 eğitim ve öğretim yılının 12 Eylül 2005 tarihinde başlayacağını ifade eden Dalkılıç, eğitim temel kanuna göre devlet okullarının parasız olduğuna vurgu yaptı.

Valilikten velilere “kayıt” uyarısı

Valilikten velilere “kayıt” uyarısı Vali Vekili Mustafa Dalkılıç, 2005- 2006 eğitim, öğretim yılıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 2005- 2006 eğitim ve öğretim yılının 12 Eylül 2005 tarihinde başlayacağını ifade eden Dalkılıç, eğitim temel kanuna göre devlet okullarının parasız olduğuna vurgu yaptı. Vali Vekili Mustafa Dalkılıç, yaptığı yazalı açıklamada, yeni eğitim ve öğretim yılıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dalkılıç yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi; “ 2005-2006 eğitim ve öğretim yılı 12 Eylül 2005 tarihinde başlayacaktır. Zorunlu ilköğretim çağındaki öğrenciler ile okul öncesi öğrencilerin kayıt işlemleri sürdürülmektedir. Anayasanın 40. maddesi ilköğretim ve eğitim kanunun 2. maddesi ve Milli Eğitim Kanunu 22. maddesi “ ilköğretim öğrenim çağında bulunan kız ve erkek çocuklar için zorunlu eğitim devlet okullarında parasızıdır. İlimizde ilköğretim çağındaki tüm öğrencilerin eğitim ve öğretim kapsamına alınması ve zorunlu eğitim çağında bulunan hiçbir öğrencinin okul dışında kalması ve okul öncesi öğrencileri kayıt işlemleri için gerekli tespitler yapılarak, kayıtların yapılması için gerekli tedbirler alınacaktır” YİBO’LAR ATIL KAPASİTE İLE HİZMET VERMEYECEK Yapılan yazılı açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi; “ Yatılı İlköğretim Bölge Okulları ile pansiyonlu ilköğretim okulları atıl kapasite ile çalıştırılmayacaktır. Ayrıca taşımalı eğitim kapsamında alınan tüm öğrencilerin devamları sağlanacaktır. Bunun yanında başta kırsal kesim olmak üzere il ve ilçelerde merkezlerinde sorunlu eğitim çağındaki öğrencilerin kayıtları yapılarak devamları sağlanacaktır. Zorunlu ilköğretim çağına gelmemiş çocukların eğitimini kapsayan okul öncesi eğitimi kayıtları için belirlenen hedefin yakalanması için mevcut anasınıfı ve anaokulları ile yapımları sürdürülen ve eğitim öğretim yılı içerisinde hizmete alınacak bağımız ana okullarının tam kapasite ile eğitim, öğretimi sürdürmeleri sağlanacaktır.” ULUSAL GÖREVİN BİLİNCİNDE OLUNMALIDIR Yapılan yazılı açıklamada ayrıca, kayıt işlemleri ile ilgili olarak şöyle denildi “Başta ilçe kaymakamları olmak üzere ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ile öğretmenler, köy ve mahalle muhtarları, öğrenci velileri ile ilişki kurarak, zorunlu öğrenim çağında bulunan öğrencilerin kayıtları ve devamları ile okul öncesi öğrencilerinin ayıtları için gerekli hassasiyeti göstermeleri hem yasal bir zorunluluk, hem de ilköğretimde ve okul öncesinde ulusal hedefleri yakalamak bakımından önemli bir görevdir”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum DT müdürü istifa etti
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin’in görevden alınmasının ardından ...
Kriz Merkezinden uyarı:
YAĞMUR GELİYOR Erzurum İl Kriz Merkezi'nce, vatandaşlar sağanak yağış konusunda uyarıldı.
NUMUNE’DEN “NUMUNELİK” ATILIM
İçinde 80 poliklinik ve müstakil hekim odalarının yer alacağı Numune Hastanesi ...
 
Organik tarımda ilk ürünler pazara çıkıyor
Sözleşmeli organik tarım projesinde organik üretim yapan çiftçiler ürünlerini satışa sunacak.
EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ OKUL ONARIYOR
Farklı ülkelerden gelen bir grup yabancı öğrenci, Erzurum'un Tekman İlçesi'ne ...
ŞİMŞEK'İ ERZURUM’A UĞURLADILAR
Gümüşhane Defterdarı iken Erzurum Defterdarlığı'na atanan Osman Şimşek ...
 
CHP ÜST KURUL DELEGESİ ÖZPEKER:
BAYKAL’A İFTİRA ATILIYOR CHP Kurultay Delegesi Nevzat Özpeker, son günlerde ...
Açlık ve yoksulluk sınırları geriledi
Türk-İş Araştırma Merkezi'nin yaptığı çalışmaya göre, Ağustos 2005 itibariyle ...
Ülkü Ocakları’nda Malazgirt kutlaması
1071 Malazgirt Zaferinin 934.cü yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Filin Karınca İle Savaşı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva