ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Öğrenciler piknikte buluştu
Öğrenciler piknikte buluştu
Kutlu Vanspor’dan ayrılıyor mu?
Kutlu Vanspor’dan ayrılıyor mu?
Erzurumspor'da 11 futbolcu gitti, 2 futbolcu geldi
Erzurumspor'da 11 futbolcu gitti, 2 futbolcu geldi
Tes - İş'ten toplu sözleşme tepkisi
Tes - İş'ten toplu sözleşme tepkisi
Trafik kazası silahlı kavgaya dönüştü
Trafik kazası silahlı kavgaya dönüştü
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
7 Kasım 2008 Cuma - 00:49

“Vahiy’den Kalbe” Büyük İlgi Topluyor

Erzurumlu yazar ve aynı zamanda sanat yönetmenliği yapan İrfan Gürkan Çelebi, büyük bir çıkış yaptığı ‘Vahiyden Kalbe’ adlı kitabıyla, televizyon kanallarının da paylaşılamayan ismi oldu.

“Vahiy’den Kalbe” Büyük İlgi Topluyor

YAZAR ÇELEBİ DOST TV’DE PROGRAMA KATILDI

Uydu üzerinden yayın yapan Dost Tv’de, Yusuf Sönmez’in hazırlayıp sunduğu “Fikir İşçileri” adlı programa konuk olan Çelebi, Kur’an-ı Kerim’deki 40 ayette formülünü bulduğu mutluluğu anlattı. Erzurum’da uzun yıllar radyoculuk ve gazetecilik yapan, Takvim Gazetesi’nin de yazar kadrosu arasında bulunan Çelebi, büyük beğeni toplayan kitabını ve mutluluğa ulaşmanın en kolay yollarını anlattı.

MUTLULUĞU SATIN ALABİLİR MİSİNİZ?

İnsanlığın, dünyanın dört bir yanında aradığı şeyin mutluluk olduğunu söyleyen Çelebi, “Mutluluğa ulaşabilmenin yolları, aslında bin 400 yıl önce insanlığa bildirilmiş” diyerek, umutsuzluğa ve çaresizliğe düşmenin hiçbir anlam taşımadığını dile getirdi. İnsanların yüzyıllar boyunca edebiyatçıların, filozofların, düşünürlerin ve hatta kahinlerin peşlerine düşerek mutluluğu aradığını anlatan İrfan Gürkan Çelebi, “İnsanlar Yaradan’ın tavsiyelerine ve sözlerine bakmış olsalardı, mutluluğun peşinde koşmalarına gerek kalmazdı. Çünkü mutluluğa giden yollar, mutluluğun başucu kitabı olan Kur’an-ı Kerim’de saklı” diye konuştu.

DUYGUSAL AÇLIK TEMASI

Dünyada artık açlıktan ölen insan ya da insanların kalmadığını ve devrin değiştiğini kaydeden Çelebi, “İnsanlarda vücudun ihtiyacı olan gıdadan ve besinden dolayı açlık ya da açlıktan ölme gibi bir durum günümüzde kalmadı. Fakat insanlarda mutluluğa ve inanmaya duyulan açlık var. Birbirimize inanamama sorunumuz var. İnsanların önce birbirleriyle inanma sorunlarını aşmaları gerekiyor. Bu gelişme daha sonra yaşanılan topluma ve tüm insanlığa sirayet edecektir. İşte mutluluğun yolu da bu aşamadan sonra açılacaktır. Yani işin temelinde inanma vardır, inanç vardır” şeklinde konuştu.

Mutluluk kapısını açacak anahtarın, Kur’an-ı Kerim’deki 40 ayette saklı olduğunu vurgulayan İrfan Gürkan Çelebi, bu ayetlerde mutlu olabilmek için izlenmesi gereken yolların gösterildiğini ifade ederek, kitabında bu ayetleri edebi bir dille ifade etmeye çalıştıklarını kaydetti. İrfan Gürkan Çelebi, “Bu, kesinlikle bir din kitabı değil. Edebi dille ve deneme tekniğiyle yazıldı. Böyle bir kitap yazmamın nedeni, bunalım geçiren günümüz insanının yani benim bir çıkış yolu arayışım” dedi.
Yazar, yönetmen ve oyuncu olan İrfan Gürkan Çelebi, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde dramatik yazarlık eğitimi aldı. TiyatRol İstanbul'un Genel Sanat Yönetmenliği’ni yapan Çelebi, Takvim Gazetesi’nde köşe yazıları yazıyor.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da Toplum Merkezi Açılacak
Hükümet, son dönemde terör örgütü eylemlerinde çocukların kullanılması ...
EDT’den “İki Bavul Dolusu” Oyun
Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT) ''İki Efendinin Uşağı'' ve ''İki Bavul ...
Erakalın, Tiyatroseverlerle Buluşacak
Ünlü sanatçı Ülkü Erakalın, Türk sinemasını tiyatro sahnesine taşıdığı ...
 
“Toprağın Altındaki Tarih” Eserleşti
Geçmişte düşmana karşı büyük mücadelelerin sergilendiği ve kahramanlık ...
Kriz, Sanatı da Olumsuz etkiliyor
Tüm dünyada etkisini yavaş yavaş göstermeye başlayan küresel mali kriz, ...
TÜFE Tavan Yaptı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Erzurum İstatistik Bölgesi’nde Ekim ...
 
Alvarlı Efe Dünyaya Tanıtılıyor
İnternet üzerinden görüntülü ve sesli sohbetler düzenlemek için çalışmalara ...
Küresel Kriz Palandöken’i de Vurdu
Dünyayı sarsan küresel kriz Palandöken Kayak Merkezi'ni de vurdu. 2009 ...
Tarihimize Sahip Çıkmıyoruz!
Erzurum'da Rusların istilasına karşı 1855 yılında halk ve askerler tarafından ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva