VALİLİKÇE İŞ AKDİ FESHEDİLEN SEKRETERDEN AÇIKLAMA:
OLAYIN KILIK KIYAFETLE İLGİSİ YOK
Erzurum Valiliği'ne bağlı Kömür Tevzi ve Tahsis Bürosu'nda çalışırken ''giyiminden kaynaklanan bir gerekçeyle iş akdi feshedildiği ya da kovulduğu'' iddia edilen Melike Danışık, açtığı davanın kılık kıyafetle ilgisi olmadığını söyledi.
Danışık, yaptığı açıklamada, açtığı davanın kılık kıyafetle ilgisi olmadığını ifade ederek, ''Beni sekreter olarak işe aldılar, Kömür Tevzi'de görevlendirdiler. Valiliğe dönmek isteyince de işime son verdiler. Ben de işe dönüş için dava açtım'' dedi.
MAHKEME KARARIYLA, KÖMÜR TEVZİDE İŞE BAŞLADI
Erzurum İş Mahkemesi'nde kazandığı dava sonucu yeniden Kömür Tevzi ve Tahsis Bürosu'nda göreve başladığını belirten Danışık, ''Burada bir süre çalıştıktan sonra devam etmek istemedim ve dilekçe vererek işten ayrıldım. Şimdi yeni bir işim var ve geri dönmeyi de düşünmüyorum. Olayın kılık kıyafetle bir alakası yok'' diye konuştu.
VALİLİK: ''YANLIŞ AKTARILDI''
Erzurum Vali Yardımcısı Aslan Karanfil de Valiliğe bağlı Kömür Tevzi ve Tahsis Bürosu'nda çalışırken, ''giyiminden kaynaklanan bir gerekçeyle iş akdi feshedildiği ya da kovulduğu'' iddiasıyla lanse edilen Melike Danışık ile ilgili Yargıtay kararının basında yanlış aktarıldığını söyledi.
VALİLİKTE GEÇİCİ OLARAK GÖREVLENDİRİLMİŞTİ
Aslan, yaptığı açıklamada, Melike Danış'ın, lise öğrenciliği döneminde Kömür Tevzi ve Tahsis Bürosu'nda bir yıl süreyle görev yaptığını, daha sonra aynı yerde işçi statüsünde göreve devam ettirildiğini, ihtiyaç üzerine de bir süre Valilikte sekreter olarak geçici şekilde görevlendirildiğini söyledi.
ASILSIZ İHBAR GEREKÇESİYLE İŞ AKDİ FESHEDİLMİŞTİ
Sekreter ihtiyacının karşılanmasından sonra Danışık'ın asıl görev yeri Kömür Tevzi ve Tahsis Bürosu'na gönderildiğini anlatan Karanfil, şöyle konuştu: ''Ancak bu arkadaşımız asıl yerinde çalıştığı halde, kendisinin haksız şekilde Valilik'ten alınıp burada görevlendirildiği iddiasıyla İçişleri Bakanlığı'na şikayette bulundu. Bu durumda da gerekli soruşturma yapılarak, 4857 sayılı İş Kanunu'nun 25. Maddesi gereğince, yani şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnatlarda bulunmak sebebiyle Danışık'ın iş akdi feshedildi.''
KIYAFET KONUSUNDA MÜDAHİL OLMADIK
Bu gerekçeyle işten ayrılan Danışık'ın, Erzurum İş Mahkemesi'ne başvurarak açtığı davayı kazandığını, karar doğrultusunda Danışık'ın yine aynı göreve başlatıldığını kaydeden Karanfil, ''18.09.2003 tarihinde bu gerekçeyle iş akdi feshedilen Danışık, davayı kazanması sonucu 19.02.2004 tarihinde yeniden işe alındı. Biz de hem işe aldık hem de temyize gittik. Yargıtay'ın da Yerel Mahkeme lehine verdiği kararı onaması budur'' dedi.
Danışık'ın, Kömür Tevzi ve Tahsis Bürosu'nda 8 ay daha çalıştıktan sonra 20.10.2003'de verdiği dilekçeyle kendi isteğiyle işten ayrıldığını belirten Karanfil, şöyle devam etti:
''Olayın kılık kıyafet, dekolte giyimle hiç alakası yok. Valiliğimizde halen çok şık ve modern giyinen arkadaşlarımız görev yapmaktadır. Zaten bu konuda müdahale hakkımız da yok''