//KENTER’İN KAYAK KORKUSU
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezi'ne üç günlük tatil için gelen Yıldız Kenter, sarıçamların arasında uzun süre yürüdü. Sarıkamış'a yeğeni ile birlikte geldiğini ifade eden Yıldız Kenter, "Sarıkamış'ı görmek istiyordum zaten. Sarıkamış'la ilgili bir belgesel seslendirdim. Bunlar beni tabi herkesi olduğu gibi çok heyecanlandırıp, duygulandırdı. Tiyatro çok kıskanç bir meslek olduğu için vakit bulamıyordum bir türlü. Buraya 3 günlüğüne geldim, çok mutluyum. Buranın insanlarının busoğuğa rağmen bu kadar sıcak, yumuşak, yardımsever ve kültürlü olmaları beni çok heyecanlandırdı" diye konuştu.
//DOĞU’YA HAYRAN KALDI
Sarıkamış'a bir daha geleceğini de söyleyen Kenter, "Kolay olmuyor böyle karlı yerlere gitmek. Bir defa Uludağ'a çıkmıştım, çok uzun yıllar önce. Kendi kendime karar verdim ve dedim ki buraya her sene geleceğim diye, ama bir daha gidemedim. Şimdi ise buraya geldim aynı duyguları yaşıyorum. İlk defa geldim ben, bir daha geleceğim diyorum" ifadelerini kullandı.
Zirveden yürüye yürüye indiğini ifade eden Yıldız Kenter, "Eskiden Uludağ'da kaymıştım aşağı kadar, ama bu defa yaşımdan korktum. Biraz kayarsam kırılır bir tarafım, yapıştıramazlar diye. Onun için yürümeyi tercih ediyorum. Yani sık sık gelirsem kayarım her halde" şeklinde konuştu.
Kayak sporu ve tiyatro arasında hiçbir fark görmediğini anlatan Kenter, her ikisinin de çok estetik ve zarif meslekler olduğunu kaydetti. Sarıçam fidanlarını sallayarak üzerindeki kristal karları temizleyen Kenter, yürüyüşüne devam etti.