ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kura Nehri can aldı
Kura Nehri can aldı
'Hicri yeni yılınız kutlu olsun'
'Hicri yeni yılınız kutlu olsun'
Gazze’de can kaybı 56 bin 259’a yükseldi
Gazze’de can kaybı 56 bin 259’a yükseldi
MSB bilgilendirdi
MSB bilgilendirdi
Merkez Bankası PPK özeti açıklandı
Merkez Bankası PPK özeti açıklandı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
1 Mart 2011 Salı - 07:41

Üreticiden ilginç protesto

Erzurum'un Oltu ilçesinde tapulu arazisi üzerine kurduğu 70 adet büyükbaş hayvan ahırına kredi alamayan bir kişi, 3 oğlunu ahır içindeki ineklerin yerine zincirle bağladı.

Üreticiden ilginç protesto

DURSUN MURAT AYDIN (İHA) - Erzurum'un Oltu ilçesinde tapulu arazisi üzerine kurduğu 70 adet büyükbaş hayvan ahırına kredi alamayan bir kişi, 3 oğlunu ahır içindeki ineklerin yerine zincirle bağladı.
KREDİ ALAMAYINCA..
Oltu ilçesi Şehitler Mahallesi Zennun Sokak'ta ikamet eden evli ve 3 çocuk babası Tuncay Vural (36) ilginç bir protestoya imza attı. Şehitler Mahallesi Sarıkaya mevkiinde 30 dönüm tapulu arazisi üzerine kurduğu 70 adet büyükbaş hayvan ahırına kredi alamayan Vural, bankaya yönelik ilginç bir protesto yolu seçti. 20 yıldır hayvancılık yaptığını belirten Tuncay Vural, 3 oğlunu ahır içindeki ineklerin yerine zincirle bağladı. Hükümetin hayvancılığı desteklemek üzere çıkardığı 7 yıl faizsiz hayvancılık kredisine müracaat eden Vural, "Bankaya kredi için müracaat ettiğimde bana ahırımı yaptırmam gerektiğini söylediler. Ben de elimde avucumda ne varsa hepsiyle 70 başlık hayvan ahırımı yapıp, tamamladım. Kredi için bankaya gittiğimde ahırıma 6 bin TL gibi komik bir değer biçtiler" dedi.
6 bin TL'ye ancak bir büyükbaş hayvan alınabileceğini dile getiren Tuncay Vural, "Bu paraya bir kümes dahi yaptırılamazken, 70 adet büyükbaşlık hayvan ahırıma bu değeri biçen zihniyete şaşırmamak mümkün değil" şeklinde konuştu.
BİÇİLEN DEĞERİ BEĞENMEDİ
Vural, 70 adet büyükbaş hayvan ahırını yapmak bir yana krediyle almayı düşündüğü hayvanların yem ve otunu dahi önceden alıp hazırlamasına rağmen bankanın talebine yönelik vermiş olduğu karar sonrası büyük bir şok yaşadığını ifade etti. İçerisi bomboş olan ahırın çocuklarının oyun sahası olduğunu dile getiren Vural, "Banka ümitlerimizi tüketti. Şimdi ortada kaldık. Biz 3 kardeşiz. Hepimiz hayvancılıktan geçiniyoruz. Neyimiz var neyimiz yok elimizdeki birikimimizi hem 70 başlık büyükbaş ahırın tamamlanmasına hem de koyun ağılının yapılmasına harcadık. Bankanın bizimle alay eder bir tavır takınmasını anlayamadık. Bin bir zorlukla yaptırdığım ahırıma 6 bin TL değer biçerek, bizimle alay ettiler" dedi.
Başbakan Tayyip Erdoğan ve Tarım Bakanı Mehdi Eker'e seslenen çiftçi Tuncay Vural, hayvancılığın geliştirilmesine yönelik devletin vermiş olduğu krediden gerçek üreticilerin yeterince yararlanamadığını öne sürdü.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu Çayı görüntü kirliliğinden kurtarıldı
Oltu Çayı’na atılan poşet ve benzeri çöpler, Belediye Temizlik Ekipleri ...
Güler’den Almacı’ya övgü
Palandöken Devlet Hastanesi’nde 25 yıl boyunca başhekimlik yapan ve İzmir’e ...
Palandöken’de Güler dönemi başladı
Oltu Devlet Hastanesi Başhekimi M.Akif Güler, sürpriz bir şekilde Erzurum ...
 
Açılan yollar yeniden kapandı
Erzurum'da kar ve tipi nedeniyle 200'e yakın köy yolu yeniden ulaşıma ...
Palandöken’de engelli açılımı
Erzurumlu mucitlerden Cumhur Çarıkçıoğlu tarafından yapılan kaygaçlar ...
Misafir Anne Proje’nde başarı
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl ulaşım sıkıntısı yaşanan köy ...
 
Hekimlere sigara bıraktırma eğitimi
Erzurum, bugün “Sigara Bırakma Müdahalesi Kursu”na ev sahipliği yapacak. ...
Çevre’den hayvan koruma atılımı
Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, çevre koruma hizmetlerinin yanında, ...
Kan bağışında yarıştılar
Erzurum Vergi Dairesi çalışanları Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında kan bağışında bulundu.
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Zafer kimin?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva