Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor galibiyet serisini bozmadı: 0 - 3
Erzurumspor galibiyet serisini bozmadı: 0 - 3
Küçükoğlu’ndan 28 Şubat açıklaması
Küçükoğlu’ndan 28 Şubat açıklaması
Fırat: 28 Şubat zihniyeti bitmemiştir
Fırat: 28 Şubat zihniyeti bitmemiştir
Oltu'da hastaya ulaşma operasyonu
Oltu'da hastaya ulaşma operasyonu
Türkiye kar kalınlığı en'leri açıklandı
Türkiye kar kalınlığı en'leri açıklandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
15 Temmuz 2009 Çarşamba - 04:44

Tutmaç Festivali 3 yaşında

GHA/Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Tutmaç köylüler, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen festivalde bir araya geldiler. Erzurum ve dışında yaşayan Tutmaç köylülerinin katıldığı festival, yaklaşık bin kişiyi buluştururken, birbirlerini uzun zamandır göremeyen Tutmaçlılar ise, bu sayede hasret giderme imkanı buldular.

Tutmaç Festivali 3 yaşında

FESTİVAL ALANI ÇADIR KENT OLDU
Onlarca çadırın kurulduğu festivale, Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, kapatılan Kazım Karabekir Belediyesi’nin Başkanı Dursun Şahin ve Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Toprak katılırken, Türkiye’nin dört bir yanından Tutmaç’a akın Oltulular, unutulmaz bir gün yaşadılar. Güreş müsabakalarının yanında çeşitli yarışmaların yapıldığı festivalde, misafirlere gün boyunca kavurma pilav ve cağ kebabı ziyafeti çekildi. Genç güreşçilerin ter döktüğü festival meydanı, daha sonra Tutmaçlı halk ozanlarına bırakıldı. Ellerine aldıkları sazlarıyla Tutmaç köylülere birbirinden güzel türkülerle seslenen halk ozanları Aşık Turan Yıldırım, Mustafa Aydın ve Erol Şahiner, festivale ayrı bir renk katarken, yöresel türküler eşliğinde halaylar da çekildi.
İŞADAMIN’DAN KÜLTÜRE DESTEK
Şenliklerin tüm masrafını üstlenen İşadamı Ekrem Sağlam ise, yıllardır Mersin’de yaşadığını ve gurbetliğin ne demek olduğunu çok iyi bildiğini söyleyerek, her yıl köyüne ve ilçesine gelmeyi de ihmal etmediğini belirtti. Mersinde ve Suriye’de 7 adet fabrikası, şirketleri ve aynı zamanda çeşitli oda ve kurumlarda da yöneticilik görevleri bulunan Sağlam’ın, çoğunluğu Erzurumlu olmak üzere yaklaşık bin kişiyi istihdam ettiği bilinirken, Oltu ilçesine de bazı yatırımlar düşündüğü kaydedildi.
YARAN FESTİVALLERİN TANITIMA KATKISINI ANLATTI
Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise, köylerde düzenlenen festivallerin, kültürü, geleneği, örf ve adetleri yaşatma noktasında büyük önem taşıdıklarını dile getirerek, Oltu ilçesinde, bu konuda hayli yoğunluk yaşandığını dile getirdi. Çeşitli illerin, bu tür yayla etkinliklerini bir sektör haline getirdiklerine dikkati çeken Yaran, “Bu organizasyonlar, yurdun dört bir yanındaki hemşehrilerin buluşma adresi olacağı gibi, ulusal nitelik kazandırılarak, bir sektör ve geçim kapısı haline de getirilebilinir. Bu anlamda Kaymakamlık olarak biz her türlü görüş ve öneriye hazırız.” diye konuştu.  
Festivalin sonunda güreş müsabakalarında dereceye giren pehlivanlar ödüllendirilirken, etkinlikler, çeşitli müzik eğlence programlarıyla sona erdi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Düğün sektöründe canlılık
GHA/ Yaz mevsimiyle birlikte iyice hareket kazanan düğün sektörü, tüketicinin ...
Olur Türk Halk Kültürü kitaplaştırıldı
“Oltu Havzası Kültür Değerlerimiz” adıyla seri çalışmalar yapan Edebiyat ...
GKV, haftayı birinci kapattı
Erzurum’dan çok ciddi oranda oy ve destek alan, Gaziantep Kolej Vakfı ...
 
“Bir Şarkısın Sen” heyecanı
"Bir Şarkısın Sen" adlı yarışmanın elemeleri 17 Temmuz’da Erzurum’da gerçekleştirilecek.
Çifteminareler’e yeni imaj
İl Özel İdaresi, Çifte Minareli Medrese’de ‘jet onarım’ başlattı. Yer ...
Oltu, kültür değerine sahip çıktı
Oltulu Aşık Mevlüt İhsani, Oltu Havzası Aşıklar Derneği tarafından mezarı ...
 
Bin yıllık geleneği yaşatıyorlar
Yaylacılar, bin yıllık ata mesleğini sürdürürken, hayvanları otlatarak, ...
“Kent Meydanı” önerisi
2011 Kış Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan Erzurum’a, bir ‘kent meydanı’ ...
Erzurum dereceye giremedi
Muş'ta düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor programının Türkiye finalinde ...
 
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Barışın Kumarı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva