ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Manisa FK 10 futbolcusuyla yollarını ayırdı
Manisa FK 10 futbolcusuyla yollarını ayırdı
ETÜ mezunlarını uğurladı
ETÜ mezunlarını uğurladı
Sözbilir'e Kimya Eğitimine Seçkin Katkı Ödülü
Sözbilir'e Kimya Eğitimine Seçkin Katkı Ödülü
İspir Sultan Sekisi'ne ev sahipliği yapacak
İspir Sultan Sekisi'ne ev sahipliği yapacak
ASİMED: 'Lanetliyoruz'
ASİMED: 'Lanetliyoruz'
HABERLER>GUNCEL
27 Mart 2006 Pazartesi - 00:00

Turizm haftasında hanımlar yarışacak

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 15 ila 22 Nisan 2006 tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde yöresel yemek yarışması düzenlenecek.

Turizm haftasında hanımlar yarışacak

Turizm haftasında hanımlar yarışacak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 15 ila 22 Nisan 2006 tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde yöresel yemek yarışması düzenlenecek. İl Kültür ve Turizm müdürü Fikret Öztürk, yöresel yemek yarışması konusunda ilçelerdeki yöresel yemeklerinde katılacağını söyledi. İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından 15 ila 22 Nisan 2006 tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde yöresel yemek yarışması düzenlenecek. Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, yarışmaya ilişkin konularda bilgiler verdi. Yarışmanın 5 dalda düzenleneceğini belirten Öztürk, “ Yarışma çorbalar, tatlılar, etli yemekler, zeytin yağlılar, hamur işleri dallarında yapılacak” dedi. YÖRESEL YEMEKLER YARIŞACAK Yarışmaya katılacak katılımcıların hangi dalda yarışıyor ise yarışmada sunduğu yemeğin yöresel özelliklerini kullandığı malzemenin ölçülerini ve katkı ürünlerini müracaat formunda belirtileceğini ifade eden Öztürk, “ Yarışmacılar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden temin edecekleri katılım formunu 15 Nisan 2005 tarihine kadar doldurarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. Katılımcılar başvuru formuna açık ev adreslerini ve telefon numaralarını belirteceklerdir.” diye konuştu. Yarışmaya katılan her daldaki biricilere bir altın verileceğini belirten Öztürk, “ Her dalda ikincilere yarım altın, her dalda üçüncülere çeyrek altın verilecek. Yarışmamız yöresel alanda yemeklerin tanıtımı açısından önemli bir özellik taşıyor HAFTA BOYUNCA 2 PANEL DÜZENLENECEK Hafta içersinde yapılacak etkinliklere de değinen Öztürk, “Turizm Haftası Kutlama Komitesi toplantısında alınan karar gereği Turizm Haftası'nda sabah ve öğleden sonra olmak üzere ana teması turizm olan iki ayrı Panel düzenlenecek. Panelin konusu ve yapılacağı yer, paneli verecek konuşmacılar daha sonra kamuoyuna açıklanacak. Turizm Haftası içerisinde her gün 10.00-12.00 ile 14.00-15.00 arası vatandaşların gondol liftlerle ücretsiz olarak Palandöken Dağının gezdirilmesi sağlanacak. Turizm Haftası'nda ilköğretim ve lise öğrencileri arasında ödüllü resim, şiir, afiş ve kompozisyon yarışmaları da düzenlenecek” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sıtma ile mücadelede büyük başarı
Bir zamanlar insanlar için en korkulu hastalıklar arasında bulunan sıtmayla ...
MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI AKSU:
Memurların disiplin cezalarının affı yasalaşmalı Memur-Sen Genel Başkanı ...
Karahasan çayı ıslah edilecek
Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, yaptığı açıklamada, ilçe merkezinden ...
 
KaleBlokbims Fabrikasının tanıtım Yemeğinde fabrika Yönetim Kurulu Başkanı Gözgeç:
ERZURUM’A YATIRIM YAPMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ Erzurum Pasinler ilçesinde ...
‘Düğün ya da Davul’ kahkahaya boğdu
Erzurum Halk Eğitim Merkezi salonunda sahnelenen, Haşmet Zeybek'in yazdığı, ...
Düğün konvoyunda bölücü örgüt propagandası
Erzurum'da düğün konvoyundaki araçtan yasadışı örgüte ait bez parçası ...
 
Oltu’da coşku doruğa çıktı
Erzurum'un Oltu ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü ...
Otobüs işletmeleri sıkıntılı günler yaşıyor
Uçak firmalarının uçak biletlerinde indirime gitmesi otobüs yolculuğuna ...
Sanal sohbetlerde Türkçe katlediliyor
Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Toparlı, ''Genel ağ ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Gazze Sınavı ve Tarihin Suskun Ortakları
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
İran’dan alınacak ders
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva