ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum'da milli coşku zirve yaptı
Erzurum'da milli coşku zirve yaptı
2026 FIFA Dünya Kupası: İsviçre: 2 - Cezayir: 1
2026 FIFA Dünya Kupası: İsviçre: 2 - Cezayir: 1
ATAUNİV’den Güney Kore yaklaşımı
ATAUNİV’den Güney Kore yaklaşımı
Erzurum'da dolandırıcılık operasyonu: 3 tutuklama
Erzurum'da dolandırıcılık operasyonu: 3 tutuklama
Bakan Göktaş Erzincan'da
Bakan Göktaş Erzincan'da
HABERLER>SİYASET
30 Temmuz 2015 Perşembe - 07:15

Tortum beklentilerini açıkladı

M.COŞKUN-Sağlık Sen Erzurum Şube Başkan Vekili Ramazan Tortum, gelecek haftadan itibaren başlayacak olan toplu iş sözleşmelerinin hakkaniyet çerçevesinde uygulanması gerektiğini kaydetti.

Tortum beklentilerini açıkladı

Bölge Eğitim Hastanesi önünde bir basın açıklaması düzenleyen Sağlık Sen Erzurum Şube Başkan Vekili Ramazan Tortum, gelecek haftadan itibaren başlayacak olan toplu iş sözleşmelerinin hakkaniyet çerçevesinde uygulanması gerektiğini kaydetti. Tortum, Sağlık Sen olarak toplu iş sözleşmelerinde sağlık çalışanlarının haklarını gözettiklerini aktardı.

Tortum, “Aileleri ile birlikte 10 milyondan fazla insanımızın geleceğini ilgilendiren toplu sözleşme müzakerelerinin adalet ve hakkaniyet temelinde sonuçlanmasını diliyorum. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tabandan tavana işleyen istişare süreçleri ile hazırladığı, biraz sonra açıklayacağımız toplu sözleşme taleplerimizin, 74 milyon ülke insanının duyarlılığını ve desteğini hak ettiğini buradan açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum. Çünkü her gün ailesini ihmal edip, hastasına yoldaş, yaşlısına evlat, engellisine destek, kimsesize aile olan sağlık ve sosyal hizmet çalışanı, artık milletimizin vefasını hissetmek istiyor. Toplu Sözleşme Masasına Sağlık-Sen olarak 90'ın üzerinde taleple gidiyoruz. Bu taleplerin pek çoğu yıllarca ihmal edilen sorunlara çözüm amaçlıyor.” dedi.

SAĞLIK SEN HANGİ HAKLARI İSTİYOR?

Sağlık çalışanları olarak 90 üzerinde hak talebinde bulunduklarını ifade eden Tortum, “Sağlık çalışanlarının döner sermaye tavan katsayıları ve döner sermaye artırılmalıdır. İzinlerde döner sermaye kesintisi yapılmamalıdır. Ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır. Tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmelidir. Sabit ek ödeme oranları 20 puan artırılmalıdır. Sabit ek ödemeler gelir vergisinden muaf olmalıdır. 4/C, vekil ebe ve hemşirelerle kamu görevlisi olmayan aile sağlığı personeli kadroya geçirilmelidir. Üniversite hastanelerinde çalışanların döner sermaye katsayıları artırılmalıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda çalışanlara sosyal hizmet tazminatı verilmelidir. Merkez teşkilatı çalışanlarına döner sermaye verilmelidir. Adli tıp kurumu çalışanlarının ek ödeme tavan katsayıları artırılmalıdır. Hekimlerin mecburi hizmet süreleri kısaltılmalıdır. AFAD'a bağlı kamplarda misafir edilen yabancı uyrukluların yaşadığı illerde çalışanlara ilave ücret verilmelidir. Askeri sağlık tesislerinde çalışanlara sağlık hizmeti tazminatı verilmelidir. Uzman hemşire ve uzman ebelerin ücretleri artırılmalıdır. Kamu Hastane Birlikleri'ndeki Tabip Dışı Sözleşmeli Yöneticilere sabit ek ödeme verilmelidir. Üniversite ve Adli Tıp Kurumu'ndaki hekimlere garanti gelir verilmelidir. Gece nöbeti ücretleri yüzde 20 artırımlı ödenmelidir. Sağlık çalışanlarına ücretsiz kreş hizmeti verilmelidir. Yemek servisi bulunmayan yerlerdeki personele ve 112'lere nakdi yemek yardımı yapılmalıdır. Riskli birimlerin kapsamının genişletilmeli ve komisyonlarda görevli çalışanlara ek puan verilmelidir. Tıp Bayramı ve Sosyal Hizmetler Günü'nde hizmet kolumuzdaki tüm çalışanlara ikramiye verilmelidir.” diye konuştu.

 
Erzurum'da 'organik' başarı
 
Eğilmez tarihi gerçekleri paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın gündemi değerlendirdi
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Türkiye’de ve Erzurum’da ...
‘Dünyayı başlarına yıkarız..!’
Başbakan Davutoğlu, "Bizim sabrımızı, kararlılığımızı test etmesinler. ...
‘Erzurum, Avrupa kenti olma yolunda’
Başkan Sekmen, “AK Belediyeler, ülke genelinde Avrupa ile yarışan yeni ...
 
Erzurum Galericiler Sitesi güncelleştirilecek
Sekmen, Erzurum’da yeni bir Galericiler Sitesi’nin yapılacağını, traktörcü ...
Büyükşehir’den yol seferberliği
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube ...
Mahalleşen köylerden hizmet teşekkürü
Palandöken İlçesine bağlı köy mahalle muhtarları makamında ziyaret ettikleri ...
 
Sekmen muhtarlarla istişare etti
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçelerde muhtarlarla istişare ediyor.
Milletvekili Aydemir’den Erzurum Dikkati..
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum önceliğinde yüreklerini, ...
Sekmen: ‘Erzurum’un kaynaklarını keşfediyoruz’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İspir ve Pazaryolu ilçelerinde gezi ve incelemede bulundu
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yapılanmanın Yenisi
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaşlık yalnızca bir folklor unsuru değildir
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Elekten geçirmek!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kadir İnanır'ın ardından
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sağlıkta yeni yönetmelik
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Buhara’dan Hive’ye, Hokand’dan Bugüne: Kaybettiğimiz Sadece Toprak Değildi
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva