ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hükümlü FETÖ’cü yakalandı
Hükümlü FETÖ’cü yakalandı
Tarihi Medrese Öğrenme Şenliğine ev sahipliği yaptı
Tarihi Medrese Öğrenme Şenliğine ev sahipliği yaptı
Tapu ve Kadastro Bölge’de Aslan dönemi
Tapu ve Kadastro Bölge’de Aslan dönemi
Kaymakam Çelik gençlerle buluştu
Kaymakam Çelik gençlerle buluştu
Bingöl'de buğday yüklü tır devrildi
Bingöl'de buğday yüklü tır devrildi
HABERLER>GUNCEL
28 Nisan 2005 Perşembe - 00:00

Torba Yasa yürürlüğe girdi

Kamuoyunda Torba Yasa olarak anılan ve Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edildikten sonra TBMM'den tekrar geçen 5335 sayılı "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayınlandı.

Torba Yasa yürürlüğe girdi

Torba Yasa yürürlüğe girdi Kamuoyunda Torba Yasa olarak anılan ve Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto edildikten sonra TBMM'den tekrar geçen 5335 sayılı "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayınlandı. 36 maddelik yasanın getirdiği değişiklikler arasında çiftçilerin tohum ve elektrik borçlarına yeniden yapılandırma, emeklilerin kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılmalarına sınırlama getiriliyor. EMEKLİLERE KAMUDA ÇALIŞMA SINIRLAMASI Yasaya göre göre, istisnalar dışında, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik ya da yaşlılık aylığı alanlar, belirlenen kurum ve kuruluşların kadrolarına açıktan atanamayacak. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar, bu aylıkları kesilmeksizin kamuda görev alamayacak. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar bu aylıkları kesilmeksizin; genel bütçeye dahil idareler, katma bütçeli idareler, döner sermayeler, fonlar, belediyeler, il özel idareleri, belediyeler ve il özel idareleri tarafından kurulan birlik ve işletmeler, sosyal güvenlik kurumları, bütçeden yardım alan kuruluşlar ile özel kanunla kurulmuş kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşları, KİT ve bunların bağlı ortaklıkları ile müessese ve işletmelerinde, sermayesinin yüzde 50'sinden fazlası kamuya ait olan diğer ortaklıklarda, herhangi bir kadro, pozisyon ve görevde çalıştırılamayacak ve görev alamayacak. TOHUMLUK VE ELEKTRİK BORCU AFFI Bakanlar Kurulu kararıyla dağıtılan tohumluk bedelini süresinde ödemeyen borçlular, bunları 3 yılda ve 3 eşit taksitte ödeyebilecek. Uygulanmış olan faiz veya gecikme zammı bedellerinin tahsilindende vazgeçildi. Çiftçilerin sulamadan kaynaklanan elektrik borçları ile köy içme sularında kullanılan elektrik borçları, ortalama vade 18 ayı, toplam süre 3 yılı geçmemek üzere yeniden yapılandırılacak. Çiftçiler, borcun yüzde 10'luk bölümünü ödemek koşuluyla geri kalan borçlarını taksitle ödeyebilecek.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘ESKİ GÜNLER’ İLGİ GÖRDÜÖzel İstiklal İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan 'Eski Günler' adlı tiyatro oyunu önceki gün akşam sahnelendi.
TTK BAŞKANI HALAÇOĞLU:
BELGESİZ TARİH YAZILAMAZ Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, ...
KEDİYİ EZMEMEK İÇİN DİREKSİYON KIRAN SÜRÜCÜ,
BAHÇEYE UÇTU Erzurum'da meydana gelen trafik kazasında, önüne çıkan ...
 
Dernek yöneticileri bilgilendirilecek
Erzurum’da bulunan dernekler Halk eğitim merkezinde yapılan bir ...
A.Ü'DE 3. GELENEKSEL FİLM GÜNLERİ
Atatürk Üniversitesi (A.Ü) İletişim Fakültesi Amatör Kare Sinema Kulübü ...
FANATİKLERE CEZA YAĞDI
Futbol sahalarında yaşanan olayları asgariye indirmek için Erzurum'da ...
 
"SOKAK ÇOCUĞU" HARİTASINDA DOĞU VE ERZURUM İÇ KARARTICI DURUMDA
Ciddi sorun Sokakta çalışan her yüz çocuktan 2.8 , madde bağımlısı her ...
BAHAR SU TAŞKINLARIYLA GELDİ
İlçeleri sel aldı Erzurum'da bazı ilçelerde meydana gelen su taşkınları ...
HAMUTÇU GÜVEN TAZELEDİ
İstanbul Erzurumlular Vakfı’nın genel Kurulunda, Gani Hamutçu yeniden başkanlığa seçildi.
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Klavye çetelerinin imparatorluğu: Erzurum’da “dijital karanlık” operasyonu
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva