ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Erzurum'dan Türkiye finallerine uzanan başarı
Erzurum'dan Türkiye finallerine uzanan başarı
Oltu ADEM'den yıl sonu sergisi
Oltu ADEM'den yıl sonu sergisi
Görbil Özcan CHP'den istifa etti
Görbil Özcan CHP'den istifa etti
Stadyumda 4 tribün seyirciye açıldı
Stadyumda 4 tribün seyirciye açıldı
Alanyaspor’un Erzurum kampı sona erdi
Alanyaspor’un Erzurum kampı sona erdi
HABERLER>GUNCEL
17 Aralık 2005 Cumartesi - 00:00

Toplu ulaşım’da kış hazırlığı

Minibüsçüler ve Dolmuşçular Odası Başkanı Ali Özengiz, otobüs ve minibüslerin kışa hazır olduğunu belirterek, yeni alınan araçlarla vatandaşa daha iyi hizmet sağlanacağını ifade etti.

Toplu ulaşım’da kış hazırlığı

Toplu ulaşım’da kış hazırlığı Minibüsçüler ve Dolmuşçular Odası Başkanı Ali Özengiz, otobüs ve minibüslerin kışa hazır olduğunu belirterek, yeni alınan araçlarla vatandaşa daha iyi hizmet sağlanacağını ifade etti. Minibüsçüler ve Dolmuşçular Odası Başkanı Ali Özengiz, otobüs ve minibüslerin kışa hazır olduğunu belirterek, yeni alınan araçlarla vatandaşa daha iyi hizmet sağlanacağını ifade etti. YENİ ARÇLARLA DAHA İYİ HİZMET SUNACAĞIZ Yeni alınan araçlarla toplu taşımaya kalite geldiğini belirten Özengiz, “ Araçlarımız kışa hazır. Erzurumlu şoförler kar ve buzlu yollarda tecrübeliler. Toplu taşıma araç sürücüleri karlı havalarda yakın takipten kaçınmalı, mümkün olduğunca fren kullanılmamalıdır.Batıdaki metropollerde kış aylarında zincirleme trafik kazası olmasına rağmen Erzurum’da bu konuda olumsuzluklar asgari düzeyde” dedi. Özengiz, “Önemli bir zamanı kış şartları altında geçiren bölgemizde araç kullanan şoför meslektaşlarımız, buzlu yolda nasıl seyir edeceğini çok iyi biliyor. Bunun için de bir İstanbul’da veya batıdaki büyük kentlerde yaşanan zincirleme kazalara maruz kalmıyorlar.” dedi. İLKEL DURAKLAR BİZİM EN BÜYÜK SIKINTIMIZ Son kararlarla otobüs ve minibüslerin duraklar dışında yolcu indirip bildirmesinin yasaklandığını, buna rağmen bazı vatandaşların bu konuda ısrarcı davrandığını belirten Özengiz, “Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz. Duraklar dışında yolcu indirilmesi ve bindirilmesi yasaklandı. Buna rağmen bazı vatandaşlarımız bu yönde ısrarcı davranıyor. Şoförlerimiz zor duruma düşüyor” dedi. TOPLU TAŞIMADA SORUNLAR BİTMİYOR Gerek il Trafik Müdürlüğü ve gerekse de Minibüs ve Dolmuşçular odasının ciddi denetimlerine rağmen özellikle minibüslerle yapılan toplu taşımacılıkta sorunlar artarak büyümeye devam ediyor. Trafik komisyonunca yasaklama kararına rağmen minibüslerde “müsait yer” diye tanımlanan, yolcuların durak dışı indirilmesi uygulaması sürüyor. Durak dışı yapılan indirme ve bindirmeler ise, hem ulaşımı aksatıyor, hem de ciddi kaza riski oluşturuyor. BİR YOLCU KAPMAK İÇİN ONLARCA YOLCU RİSKE ATILIYOR Toplu taşımacılıkta vatandaşların yaşadığı bir diğer sorun da, aynı güzergahlar arasında taşımacılık yapan minibüs ve halk otobüsleri arasındaki yolcu kapma rekabeti ve bunun yol açtığı aşırı hız ve tartışmalar. Birbirinden bağımsız olması gereken minibüs ve otobüs taşımacılığında, işletmecilerin hizmeti değil daha fazla karı amaçlamaları yüzünden sergiledikleri çirkin tavırlar, vatandaşı bezdiriyor. Toplu taşıma araçlarıyla seyahat etmeye mahkum dar gelirli vatandaşlar her gün ve her saat otobüs ve minibüsçüler arasındaki tartışmalara tanık oluyorlar.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EŞEK SIRTINDA MALZEME TAŞIDILAR
Olur İlçesi'ne bağlı Keçili köyünün içme suyu tesisi devletten destek ...
Bem-Bir-Sen’den tanışma yemeği
Erzurum valiliğinin düzenlemiş olduğu yeni muhasebe sistemi için Erzurum ...
KIZILAY'DAN ANLAMLI KAMPANYA
"KURBANLARINIZ PAKİSTAN İÇİN OLSUN" Türk Kızılay Derneği, Ekim ayında ...
 
Motorlu taşıtlar vergisi artıyor
Maliye Bakanlığı'nın Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin ...
ÇOCUKLAR, KELOĞLAN’I SEVDİ
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Yakutiye Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nce ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ÖZLEM BİTİYOR Erzurum'un içme suyu ihtiyacını 2030 yılına kadar ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
İNSAN HAYATI, BU KADAR UCUZ MU? Tren hatlarıyla, karayollarının ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
TURİZMCİLER KAR DUASINA ÇIKTILAR Erzurum'da, Aralık ayı olmasına ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ERVAK tarihi hamama talip oldu 1800’lü yapılan Yoncalık hamamının ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kararın Barışı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor ve Bilgilendirme Yaklaşımı!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol!'
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Dede Korkut'u Anlamak, Ortak Geleceği İnşa Etmektir
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Erzurum'un Sessiz Golü
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva