ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'Kurban Bayramımız Mübarek olsun'
'Kurban Bayramımız Mübarek olsun'
ATAUNİV'den önemli bir akademik buluşma
ATAUNİV'den önemli bir akademik buluşma
Erbaş'tan rahmet niyazı
Erbaş'tan rahmet niyazı
Şehitler dualarla anıldı
Şehitler dualarla anıldı
Küçükoğlu: Adımız Kardeşlik, Soyadımız Türkiye
Küçükoğlu: Adımız Kardeşlik, Soyadımız Türkiye
HABERLER>SİYASET
6 Haziran 2025 Cuma - 05:04

Tekin’den kardeşlik iklimi vurgusu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum’da AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Tekin’den kardeşlik iklimi vurgusu

Tarihi Yakutiye Medresesi önünde bulunan kent meydanında düzenlenen bayramlaşma programına AK Parti milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Herkesin dinini, inancını özgürce yaşayabildiği bir ülke oluşturduk
2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kurarken mücadele edeceklerini söyledikleri alanlardan birisinin yasaklar olduğunu ifade eden Bakan Tekin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu yasaklarından mücadele ettik. Bugün Türkiye'de başörtüsü yasağından kimse artık bahsedemez. Ben bir iki programda söyledim. Cumhuriyet Halk Partililer karşı çıkıyorlar, bağırıyorlar, çağırıyorlar ama şunu da 'bizim iktidarımızda başörtüsü problemi olmayacak' demiyorlar, sadece laf kalabalığı yapıyorlar. Bugün Türkiye'de bu yasakların en önemlisi, başörtüsüyle ilgili yasaklar çok şükür ortadan kalkmış durumda. Herkesin dinini, inancını özgürce yaşayabildiği bir ülke oluşturduk" diye konuştu.
Bu bayram bizim için Türkiye'nin kardeşlik iklimi için apayrı bir bayram
Bakan Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bir konuda eksikliğimiz var idi, bunun mücadelesini Cumhurbaşkanımız, başbakan olduğunu tarihten itibaren verdi, bugünlerde de semerelerini alacağız inşallah. Ne bu 3 Kasım 2002'de AK Parti iktidara geldi, hemen sonrasında hükümet kuruldu. Hükümet kurulduktan sonra 30 Kasım 2002'de AK Parti'nin ilk icraatlarından birisi OHAL uygulamasını kaldırmaktı. Cumhurbaşkanımız diyor ki 'Biz Türkiye'de kardeşlik iklimini oluşturacağız, bütün yasakları kaldıracağız' dedi. 30 Kasım 2002'de başlattığı bu kardeşlik iklimini tesis etme çabası müesses nizamın bütün engelleme çabalarına rağmen bundan çıkar elde etmeye çalışan, bundan nemalanmaya çalışan çıkar çevrelerinin bütün çabalarına rağmen cumhurbaşkanımız dirayetle bu konuda yürüdü. Ve bugün bu süreçte yaptığımız, hatırlayın AK Parti iktidarından önce Ahmet Kaya, Kürtçe ifadeleri bulunduğu için sanat camiası tarafından linç edilmişti. Hatırlayın, bu ülkede Kürtçe konuşmak bir suç kabul ediliyor idi, ancak şimdi Kültür Bakanlığımız Kürtçe tiyatro oyunu yapıyor, Kürtçe eserleri basıyor, okullarımızda Kürtçe seçmeli derslerimiz, Kürtçe öğreten kurslarımız, Kürtçe yayın yapan televizyonumuz var. Bu mücadele sonucunda geçtiğimiz günlerde biliyorsunuz 'Terörsüz Türkiye' diye bir süreç başladı. Ben bu vesileyle Cumhurbaşkanımıza bu süreci başlattığı için yasaklarla ilgili bu anlamdaki kardeşlik iklimini tesis edecek bu mücadelesi için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu bayram bizim için Türkiye'nin kardeşlik iklimi için apayrı bir bayram" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Tekin ve törene katılan milletvekilleri vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.

 
Küçükoğlu: Adımız Kardeşlik, Soyadımız Türkiye
 
Şehitler dualarla anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükoğlu: Adımız Kardeşlik, Soyadımız Türkiye
 AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, kurban Bayramı dolayısıyla ...
AK Parti’den Kurban Bayramı genelgesi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir’in ...
Aziziye’de altyapı yatırımı
Aziziye Belediyesi, ilçedeki üstyapı hizmetlerine dönük olarak reform niteliğinde bir adım attı.
 
AK Parti 11 Temmuz'da kampa giriyor
AK Parti, 11 Temmuz’da Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde kampa giriyor.
AK Parti Kadın Kollarından çevre seferberliği
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan, "Bu ülkenin ...
Bahçeli’den bayram mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milli ...
 
Kurtulmuş, yeniden TBMM Başkanı seçildi
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Bu dönem içerisinde tarihi bir fırsat olarak ...
Meclis Başkanlığı seçim süreci başlıyor
TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un görev süresinin dolması ...
Kurtulmuş siyaset gündemini değerlendirdi
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin, “TBMM ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva