ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yaylaözü'nde 5 ev, 2 ahır ve 2 samanlık yandı
Yaylaözü'nde 5 ev, 2 ahır ve 2 samanlık yandı
İspir'de temmuz ayında kar sürprizi
İspir'de temmuz ayında kar sürprizi
Demirci gözyaşlarıyla uğurlandı
Demirci gözyaşlarıyla uğurlandı
Aydın'dan AGİT sunumu
Aydın'dan AGİT sunumu
Çiftçi'den Oltu Taş ocakları değerlendirmesi
Çiftçi'den Oltu Taş ocakları değerlendirmesi
HABERLER>EKONOMİ
12 Mart 2011 Cumartesi - 03:58

Tarımsal üretime bilimsel yaklaşım

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı köy ve mahallelerde çiftçilik yapan vatandaşlara yönelik olarak SODES projesi kapsamında teknik geziler düzenlenecek. Tarım İl Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi’nin de destekleriyle yürütülen proje doğrultusunda ilk teknik gezi gerçekleştirildi.

Tarımsal üretime bilimsel yaklaşım

TEKNİK GEZİ PROJESİ
Yakutiye ilçesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler, Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Birimi’nde çıkarma yaptı. Yakutiye İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan teknik gezi projesi doğrultusunda modern hayvancılık tekniklerini bizzat yerinde gören çiftçiler, akademisyenler tarafından özel olarak bilgilendirildiler.
BİLİM ADAMLARINDAN BİLGİ ALDILAR
10 hafta boyunca devam edecek teknik gezilere 250 ile 300 arasında çiftçinin katılacağı öğrenilirken, gezilerin ilk etabına Tarım İl Müdürü Mustafa Altun ve Palandöken İlçe Tarım Müdürü Nazif Koca da katıldı. Projenin yürütücüleri konumunda bulunan Yakutiye İlçe Tarım Müdürü Çetin Tokur ile Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Atasever’in de hazır bulunduğu teknik gezide, suni tohumlamadan hayvanları yemleme tekniklerine varıncaya kadar birçok konuda çiftçilere bilgiler aktarıldı. Yakutiye İlçe Tarım Müdürü Çetin Tokur, Erzurum’un tarım ve hayvancılık potansiyeli çok yüksek şehirlerden birisi olduğuna dikkati çekerek, bu potansiyeli harekete geçirebilmenin yolunun, bilinçli üretimden geçtiğini kaydetti.
Yakutiye ilçesindeki çiftçileri Veteriner Fakültesi’nin Uygulama ve Araştırma Birimi’ne getirerek, burada kullanılan hayvancılık tekniklerini yakından görmelerini sağladıklarını anlatan Çetin Tokur, “Projemiz SODES kapsamında hazırlandı, Tarım İl Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi de, projemizin destekleyicileri durumundalar. 10 hafta boyunca gruplar halinde 250 ile 300 arasındaki çiftçimizi modern hayvancılık tesislerine getirerek, burada bilgilendirilmelerini sağlayacağız.” dedi.
ATASEVER: KAPILARIMIZ ÇİFTÇİMİZE HER ZAMAN AÇIK
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Atasever ise, Atatürk Üniversitesi’nin, yörede tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere kapılarını her zaman açtığına vurgu yaparak, “Besicilerimizin çok daha gelişmiş ve modern teknikler kullanarak üretim yapmalarını bizler de arzu ediyoruz. Çünkü çağın gerektirdiği şartlarda üretim yapmak, hem sektörün, hem de üreticinin kazanması anlamına geliyor.” diye konuştu. Veteriner Fakültesi olarak, yürütülen bu projeye ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini kaydeden Atasever, fakültede görevli akademisyenlerin de, bu hususta seferber edildiğini söyledi.
Öte yandan teknik gezi kapsamında Veteriner Fakültesi Uygulama ve Araştırma Birimi’ni gezen çiftçiler, buzağıların bulunduğu bölüme büyük ilgi gösterirken, merak ettikleri çeşitli konularda akademisyenlere sorular yönelttiler.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tüketici Koruma Haftası başlıyor
SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Erzurum Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Tüketici Koruma ...
ETB SGK’ya dava açacak
Erzurum Ticaret Borsası (ETB), 2003 - 2006 yılları arasında SSK ve Bağ-Kur ...
Erzurum’a yakışmıyor mu?
Van MÜSİAD Şube Başkanı Arvas, Van Gümrük Müdürlüğünün birinci sınıf olmasına ...
 
Oltulu girişimcinin örnek başarısı
Oltu ilçesinde doğrama işi yapan Temel Demirtaş, yaptığı laminant kapıları, ...
Ateş, emeklileri uyardı
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Erzurum Şube Başkanı Hikmet Ateş, yıllardır ...
ESKİ 2011 Yol Haritası belli oldu
Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, 2011 ...
 
Oltu’da inşaat sezonu başladı
Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Erzurum’un ...
Pasinler’de proje açılımı
Pasinler Kaymakamı Gürkan Polat’ın başkanlığında kurulan Pasinler AR-GE ...
Esnafa ‘Torba’ desteği
Kazım Karabekir Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifleri, kredi musluklarını ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva