ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tekin'den millî birlik ve dayanışma şuuru mesajı
Tekin'den millî birlik ve dayanışma şuuru mesajı
DAP BKİ başkanlığına Güray atandı
DAP BKİ başkanlığına Güray atandı
Erzurumspor Ümraniye maçını Çelik yönetecek
Erzurumspor Ümraniye maçını Çelik yönetecek
Karadağ'a coşkulu karşılama
Karadağ'a coşkulu karşılama
ETÜ'nün 7 projesine ÜNİDES desteği
ETÜ'nün 7 projesine ÜNİDES desteği
HABERLER>GUNCEL
30 Aralık 2009 Çarşamba - 04:30

Tarımsal projeler onay safhasında

GHA/Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın 5. Etap Uygulamaları kapsamında hazırlanan projelerin teklif süresi sona erdi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen program için Erzurum’da 27 adet proje başvurusunda bulunuldu. Başvuruların sadece 20’si, merkezden yapılırken, 7 proje ise, Erzurum’un diğer ilçelerinden geldi.

Tarımsal projeler onay safhasında

//BAŞVURU SÜRECİ TAMAMLANDI
Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü’nce yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın 5. Etap Uygulamaları’nda, proje başvuru süresinin sona erdiğini söyledi. 28 Aralık 2009 Pazartesi günü mesai bitimine kadar kabul edilen projelerin, toplamda 27’yi bulduğunu açıklayan Erdoğan, söz konusu projelerden sadece 20’sinin merkeze ait olduğunu belirterek, programa diğer ilçelerden beklenen katılımın gerçekleşmediğini bildirdi. Erdoğan, Erzurum’dan 9 adet süt ürünleri işleme tesisi; 4 adet et ve et ürünleri işleme tesisi; 2 adet çelik silo; 3 adet soğuk hava deposu; 5 adet bakliyat paketleme; 2 adet un işleme tesisi; 1 adet patates tasnif ve paketleme tesisi ile 1 adet yağ rafinerizasyon tesisi projesi hazırlandığını kaydederek, bu projelerin hibeye esas tutarının ise, 5 milyon 709 bin TL olduğunu dile getirdi.
//KATILIM BEKLENENDEN AZ OLDU
İl Proje Değerlendirme sonuçlarının, 20 günlük bir incelemenin ardından Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na gönderileceğini söyleyen Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, programa çok daha fazla katılım beklediklerine işaret ederek, “KKYD 5. Etap Uygulamaları için çok daha fazla proje hazırlanmasını bekliyorduk. Çünkü ilçelerde gerçekleştirdiğimiz tanıtım ve bilgilendirme toplantıları büyük ilgi görmüş, toplam katılımcı sayısı bin 500’ün üzerine çıkmıştı. Fakat proje hazırlama sürecinin darlığı, uygulamanın 12 aylık oluşu ve yılsonuna denk gelmesi gibi önemli nedenler, programa olan ilgiyi azalttı.” diye konuştu.
//BAŞVURULARIN ÇOĞUNLUĞU İL MERKEZİNDEN
KKYD 5. Etap Uygulamaları ile ilgili dikkat çekici bir diğer hususun ise, proje başvurularının büyük bir bölümünün merkezden gelmesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bize sunulan 27 projeden 20’sini, merkezden hazırlanarak sunulan projeler oluşturuyor. Bunların dışındaki 7 proje ise, Pasinler, Horasan, Karayazı, İspir ve Narman arasında paylaşılmış durumda.” dedi. Değerlendirmeyi önümüzdeki 20 gün içerisinde tamamlayacaklarını ve projeleri onay için bakanlığa sunacaklarını aktaran Erdoğan, “Projelerin tamamının gerekli onayı alacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.  
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GÜNEŞ 11 Ocak 2010 Pazartesi 16:22

YAPILAN HER ŞEY ERZURUM İÇİN NEDEN ŞU AT GÖZLÜKLERİNİ ÇIKARIP BAKMIYORUZ OLAYA..

Yorumu oyla      7      5  
Canip Altaş 31 Aralık 2009 Perşembe 00:00

Yapılan yatırımlar ne olduki millet yenisini yapsın...Hazırlarsınız yine ... bir rapor bu yılıda atlatırsın Bektaş bey

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hızırilyas Kaplıcalarına modern vizyon
NECAT KARAKAŞ (İHA) –Horasan Kaymakamlığı, Hızırilyas kaplıcalarında yaptığı ...
Su paralı diye kullanmıyorlar
İHA/Erzurum İl Genel Sekreterliği’nce Erzurum'un Narman ilçesine bağlı ...
Zorla “teşvik” olmuyor
Hazine Müsteşarlığı Temmuz-Kasım dönemi Teşvikli yatırımlar bölge ve il ...
 
“Kıbrıs Davası, Milli Davadır”
Dilek BAYRAK/Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı ve ERZURUM Gazetesi ...
Derneklerde beyanname süreci başlıyor
İHA/Erzurum Dernekler Müdürlüğü tarafından dernek yöneticilerine “beyanname” ...
Onlara minnet borçluyuz..
Erzurum’un ünlü müftüsü, Müderris Sakıp Danışman Hoca törenle anıldı. ...
 
Öztürk’e Yakutiye Brifingi
İHA/Vali Öztürk Yakutiye İlçesini ziyaret etti. Kaymakam Yüksel Çelik’ten ...
Yaşanılır Köy Projesi’nde talep patlaması
CİHAN/Köylerdeki konutların daha modern, köyün daha derli toplu bir görünüme ...
Dadaşlar ‘Sıla Gecesi’nde buluştu
Kocaeli’nde Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın düzenlediği sıla ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Savaşın Tamtamları
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva