ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ'deki bilimsel buluşa TÜRKPATENT desteği
ETÜ'deki bilimsel buluşa TÜRKPATENT desteği
Emniyetten Fahri Trafik Müfettişlerine eğitim
Emniyetten Fahri Trafik Müfettişlerine eğitim
Gençlik Merkezleri yeni yol haritasını belirledi
Gençlik Merkezleri yeni yol haritasını belirledi
KUDAKA'dan Proje Yönetim Döngüsü eğitimi
KUDAKA'dan Proje Yönetim Döngüsü eğitimi
Kan bağışında yarıştılar
Kan bağışında yarıştılar
HABERLER>GUNCEL
21 Mayıs 2005 Cumartesi - 00:00

TÜRKİYE'NİN DERNEK PROFİLİ

Türkiye genelinde şimdiye kadar 173 bin 848 dernek kurulurken, bunların 80 bin 575'inin faaliyetlerine devam ettiği bildirildi.

TÜRKİYE NİN DERNEK PROFİLİ

TÜRKİYE'NİN DERNEK PROFİLİ Türkiye genelinde şimdiye kadar 173 bin 848 dernek kurulurken, bunların 80 bin 575'inin faaliyetlerine devam ettiği bildirildi. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi'nin, internet sitesinde derneklerle ilgili ilginç istatistiki bilgiler yer alıyor. Bu bilgilere göre yurt genelinde kurulan 173 bin 848 dernekten 80 bin 757 faaliyetini sürdürürken, mahkeme kararıyla fesh edilen dernek sayısının 30 bin 962 olduğu belirtiliyor. Sitede, genel kurul kararı ile fesh edilen dernek sayısı 23 bin 330 olduğu ifade edilirken, kendiliğinden dağılan dernek sayısının 30 bin 990, mahkeme kararı ile kapatılan dernek sayısının 206 olduğu kaydediliyor. Derneklerin nevilerine göre dağılımları ise şöyle: Cami yaptırma ve yaşatma dernekleri 26 bin 167, hemşehri yardımlaşma türü dernek sayısı 11 bin 20, ilköğretim okulu derneği sayısı ise 8 bin 474 olarak sitede yer alıyor. Yardımlaşma derneği sayısının 8 bin 400, futbol kulübü derneğinin ise 6 bin 705 olduğu kaydediliyor. Yurt genelinde kamu yararına çalışan derneklerin sayısı 472, yurtdışında olup Türkiye'de etkinliklerde bulunmasına izin verilen yabancı dernek sayısının 11 olduğu belirtiliyor. İstatistiki bilgiler arasında izin almadan yardım toplayabilen tüzel kişilik sayısının 7, yurtdışında uluslararası etkinlikte bulunma izni alan vakıflarının ise Anadolu Kalkınma Vakfı, Türkmeneli Kültür ve İşbirliği Vakfı, Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Türk Diyanet Vakfı, 500. Yıl Vakfı, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı olduğu kaydediliyor. En çok üyeye sahip dernek 24 bin 275 üye ile Trabzonspor Kulübü Derneği olurken, en çok dernek bulunan üç ilden İstanbul'da 13 bin 179, Ankara'da 6 bin 993, İzmir'de 3 bin 726 derneğin bulunduğu belirtiliyor.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KAYA’DAN HALA HABER YOK
Erzurum'da, Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği Müdürlüğü'nde görevli ...
TRAFİKTE BİSİKLET SORUNU
Sokak ve caddelerde rastgele biçimde bisiklet süren küçük çocuklar trafikte ...
DSP MECLİS ÜYESİ SILAY’DAN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ
Demokratik Sol Parti (DSP) Parti Meclis üyesi Sordan Sılay, iktidar ...
 
AGL LİDERİ BEKLEVİÇ:
AB FONLARI ERZURUM'A AKACAK Anadolu'nun Genç Liderleri (AGL) Hareketi ...
‘e-Bildirge’ zorunluluğu
SSK, özel ve resmi sektör işyerlerinde 3-5 ve üzerinde sigortalı çalıştıran ...
"AB MÜZAKERE SÜRECİ VE TÜRKİYE" KONULU PANELDE KONUŞAN EMEKLİ BÜYÜKELÇİ VE CHP MİLLETVEKİLİ BATU:
ERMENİ MESELESİNDE YILLARCA DEVEKUŞU POLİTİKASI İZLEDİK Emekli Büyükelçi ...
 
10 bin çocuk tiyatroyla buluştu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin, sosyal ve kültürel etkinlikler ...
İTO, ERZURUM’U KONUŞTU
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi'nin Muharrem Keçeli’nin başkanlığında ...
19 MAYIS ÇOŞKUSUNU YAŞADIK
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Erzurum'da coşkuyla kutlandı.
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Vietnam Benzeşmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva