ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit Üngör rahmet niyazlarıyla anıldı
Şehit Üngör rahmet niyazlarıyla anıldı
Erzurum Mayıs ayı hava ulaşım verileri açıklandı
Erzurum Mayıs ayı hava ulaşım verileri açıklandı
Milli Futbol Takımı antrenmanını taraftara açık yaptı
Milli Futbol Takımı antrenmanını taraftara açık yaptı
Millilere, Arizona’da yoğun ilgi
Millilere, Arizona’da yoğun ilgi
Bir kitapla başlayan iyilik yolculuğu
Bir kitapla başlayan iyilik yolculuğu
HABERLER>EKONOMİ
9 Haziran 2026 Salı - 10:27

TKDK'dan üreticilere 30 milyon avro hibe desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen 2021-2027 IPARD III Programı kapsamında On Birinci Başvuru Çağrı İlanını yayımladı.

TKDK dan üreticilere 30 milyon avro hibe desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen 2021-2027 IPARD III Programı kapsamında On Birinci Başvuru Çağrı İlanını yayımladı. Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan TKDK tarafından 2 Haziran 2026 tarihinde ilan edilen çağrı kapsamında, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlara toplam 30 milyon Avro bütçe ayrıldı.
Kırsal alanlarda ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesi, tarımsal sanayinin güçlendirilmesi ve gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin rekabet gücünün artırılması amacıyla hayata geçirilen destek programı kapsamında, yatırımcılara uygun harcamalar karşılığında yüzde 50 ile yüzde 70 arasında değişen oranlarda geri ödemesiz hibe desteği sağlanacak.
IPARD III Dönemi 11. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında, Türkiye genelindeki 81 ilin tamamından proje başvurusu kabul edilecek. Destekler, "M3 - Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar" tedbiri altında kullandırılacak.
Çağrı kapsamında süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kanatlı eti ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile yumurtanın işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlar desteklenecek.
Destekler kapsamında yapım işleri, makine ve ekipman alımları, hizmet alımları ile görünürlük harcamaları için hazırlanan projeler başvuru yapabilecek. Böylece işletmelerin modernizasyonu, üretim kapasitelerinin artırılması, ürün kalitesinin yükseltilmesi ve pazarlama imkanlarının geliştirilmesi hedefleniyor.
Başvurular, 12 Haziran 2026 tarihinde saat 09.00 itibarıyla yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlükleri ve İl İrtibat Ofislerinde kabul edilmeye başlanacak. Online Proje Başvuru Sistemi ise 13 Temmuz 2026 tarihinde saat 18.00’de kapatılacak. Proje dosyalarının teslim edilmesi için son tarih 20 Temmuz 2026 saat 18.00 olarak açıklandı. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacak.
Çağrı kapsamında hazırlanacak projelerde yatırım süreleri de belirlendi. Buna göre yapım işi içermeyen yatırımların en fazla 9 ay, yapım işi içeren yatırımların ise en fazla 18 ay içerisinde tamamlanması gerekecek.
TKDK tarafından yapılan açıklamada, söz konusu tedbir kapsamında IPARD I, IPARD II ve IPARD III program dönemleri boyunca her bir yararlanıcının faydalanabileceği toplam maksimum uygun harcama tutarının 3 milyon Avro ile sınırlandırıldığı belirtildi.
Öte yandan programın sıralama kriterlerinde de güncellemeye gidildi. Başvuru sahibinin kadın olması kriterine ek olarak, ortopedik engellilik oranı yüzde 40 ile yüzde 59 arasında olan kişilere yönelik düzenleme yapıldığı bildirildi. Buna göre başvuru sahibi veya tüzel kişiliği temsil ve ilzama yetkili kişinin kadın ya da belirtilen oranda ortopedik engelli olması ve en az yüzde 50 ortaklık payına sahip bulunması halinde ilgili sıralama kriterinden yararlanılabilecek.
TKDK yetkilileri, çağrı kapsamında alınan başvuruların toplam destek tutarının ayrılan bütçeyi aşması durumunda, IPARD Programında yer alan sıralama kriterleri doğrultusunda değerlendirme yapılacağını ve bütçenin yeterli olduğu sayıdaki projenin incelemeye alınacağını belirtti.
Başvuru yapmak isteyen yatırımcıların, başvuru kuralları ve gerekli belgeleri içeren IPARD III Programı On Birinci Başvuru Çağrı Rehberi’ni incelemeleri gerektiği ifade edilirken, çağrı sürecine ilişkin tüm duyuru ve bilgilendirmelerin TKDK tarafından yayımlanmaya devam edeceği kaydedildi.

 
Erzurum’dan Başkan Yıldırım’a tebrik ziyareti
 
Erzurumspor’a büyük güven
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Toprak Koruma Kurulu toplandı
Erzurum’da "Toprak Koruma Kurulu Toplantısı" Vali Aydın Baruş başkanlığında, ...
KUDAKA’dan 18 projeye teknik destek
Teknik Destek Programı 2. Dönem Mart – Nisan dönemi sonuçları açıklandı. ...
Erzurum'un sorun ve ihtiyaçlarına bilimsel yaklaşım
Erzurum’un mevcut ihtiyaçlarının bilimsel yöntemlerle tespit edilmesi ...
 
Büyükşehir tarım makinaları parkını güçlendirdi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, tarım makineleri parkına 2 adet biçerdöver ...
Büyükşehir istiridye mantarı üretimine öncülük etti
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, "Birlikte üreteceğiz, ...
Mayıs ayı enflasyon en'leri açıklandı
Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte fiyatı en çok ...
 
Haziran ayı kira artış tavanı belli oldu
Haziran ayı için kira artış tavan oranı yüzde 32,24 olarak gerçekleşti.
Mayıs ayında yıllık enflasyon yüzde 32,61 oldu
Mayıs ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 32,61 olurken, aylık yüzde 1,71 arttı.
TZOB Üretici - Market fiyat değişimine dikkat çekti
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar üretici ...
 
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İlleri var bizim ile benzemez
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Montaj Düşüncenin Yükselişi
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bir Anlık Dalgınlık, Bir Ömürlük Acı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kudurmuşun Alışmışı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Bir Medeniyetin Asıl Sermayesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hürmüz'den Geçen Sadece Petrol Değildir
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva