Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Uz. Çvş. M. Emin Akyol, son yolculuğuna uğurlandı
Uz. Çvş. M. Emin Akyol, son yolculuğuna uğurlandı
Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı
Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı
Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor
Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor
Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu
Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu
Siber Suçlarla Mücadele kapsamında son 1 haftada 350 şüpheli yakalandı
Siber Suçlarla Mücadele kapsamında son 1 haftada 350 şüpheli yakalandı
HABERLER>GUNCEL
14 Temmuz 2007 Cumartesi - 00:00

TES'TEN ÖSS DEĞERLENDİRMESİ

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI Türkiye Bağımsız Eğitimciler Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, 1 milyon 615 bin adayın girdiği ÖSS sınavından 47 bin kişinin sıfır puan aldığını belirterek, eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasını istedi.

TES TEN ÖSS DEĞERLENDİRMESİ

TES'TEN ÖSS DEĞERLENDİRMESİ EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALI Türkiye Bağımsız Eğitimciler Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, 1 milyon 615 bin adayın girdiği ÖSS sınavından 47 bin kişinin sıfır puan aldığını belirterek, eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasını istedi. Kotanlı, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada görüşlerini şöyle dile getirdi: “818 bin adayın girdiği 2007-OKS sınavından da 27 bin kişi sıfır puan almıştı. Bir tarafta son teknolojiyle donatılmış, bütün altyapısı tamamlanmış, her branştan birkaç öğretmenin görev yaptığı okullar, öte yandan derslik ve öğretmen açığıyla boğuşan, laboratuvarları, teknoloji sınıfları bulunmayan, spor salonları olmayan fakir semt ve kasaba okulları. Ama yarış eşit şartlarda başlıyor. Eşit olmayanlar eşit şartlarda yarışıyor. Sınavda sıfır çekenlerin çoğunun sosyo-ekonomik düzeyi düşük ailelerin çocukları olması, teşhis ve tedavi adına nelerin öncelik teşkil ettiğini ortaya koymaktadır. Fakir insanların çocuklarının devam ettiği okullarda başarı oranının oldukça düşük olması Anayasada güvence altına alınan, Eğitimde fırsat eşitliği ile çelişmektedir.” EĞİTİMDE EŞİTSİZLİK GİDERİLMELİ Uygulanan eğitim politikalarının eşitsizlik üzerine kurulu olduğunu ve eğitim sistemini çökerttiğini savunan Kotanlı, açıklamasında daha sonra şunları ifade etti:”ÖSS ye başvuran adayların sadece yüzde 10'u örgün öğretim programına yerleştirilebilecek. Türkiye'deki eğitim sisteminin sınav merkezli hale getirilmesi çok yönlü eğitim yollarının engellenmesine neden olmuştur. Öğrenciler ilköğretimden başlayarak yarış içine sokulmuş ve gençler arasındaki rekabet eğitim kalitesini düşürdüğü gibi gençlerimizin psikolojisini bozmuş ve gençliklerini, çocukluklarını yaşayamamalarına neden olmuştur. Eğitim sistemi, öğrencileri sadece sınavlara hazırlıyor. Tüm eğitim sisteminde sosyo-ekonomik şartlar dahil bölgeler, okullar, cinsiyetler arasındaki eşitsizlikler giderilmeli, herkesin eşit eğitim hakkından, eşit ve parasız olarak yaralanacağı hale getirilmelidir. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalıdır. Aksi takdirde her yıl yapılan sınavlar öncekilerin tekrarı olmaktan öteye gitmeyecektir, eğitim sistemi yeni başarısızlıklar üretmeye devam edecektir.”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TDK'NIN 75. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ TÖRENLERİNDE KONUŞAN CMHURBAŞKANI SEZER:
DİLİMİZDE NE YAZIK Kİ, BİR YOZLAŞMA YAŞANMAKTADIR Cumhurbaşkanı Ahmet ...
Öğrenciler tercih heyecanında
ÖSS sonuçları açıklandı, sıra tercihlere geldi. Sınırlı kontenjan dolayısıyla ...
Uzmanlar aileleri ishale karşı uyardı
Uzmanlar, aşırı sıcaklarla birlikte etkisini gösteren ve en fazla bebekleri ...
 
EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİ AYLIĞI, 716 YTL OLDU
Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) göre, yılın ikinci yarısında en düşük memur ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ÖSS’DE HÜSRAN Erzurum’da eğitim kalitesi ve verimlilik ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Terör örgütü ve diaspora içten ve dıştan besleniyor Terör örgütü ...
 
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BİLİM ADAMLARI TIPTA ÇIĞIR AÇTILAR
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi ...
Büyükşehir CHP reklamını sansürledi
CHP Erzurum İl Başkanlığı’nın “CHP iktidarında devleti böldürmeyeceğiz” ...
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ’NDEN YEŞİL KART AÇIKLAMASI
Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr.Serhat Vançelik, İskender Zengin’in, ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunların Oyuncağı
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Erzurum.. Ve Giden Gelmiyor, Acep Nedendir?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva