ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor Süper Lig yolunda: 2 - 0
Erzurumspor Süper Lig yolunda: 2 - 0
Erzurum'da DEAŞ operasyonu
Erzurum'da DEAŞ operasyonu
Millî Eğitim Akademisi’nde ilk ders
Millî Eğitim Akademisi’nde ilk ders
Ortaokul Öğrencilerinden Polis Haftası etkinliği
Ortaokul Öğrencilerinden Polis Haftası etkinliği
Hukukçular Derneği'nden İsrail'e tepki
Hukukçular Derneği'nden İsrail'e tepki
HABERLER>GUNCEL
20 Aralık 2004 Pazartesi - 00:00

TEMA’dan eğitim atağı

Kısa adı TEMA olan Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı, erozyonla mücadele konusunda halkı ve özellikle gençleri bilgilendirmek amacıyla eğitim seminerlerine ağırlık veriyor.

TEMA’dan eğitim atağı

TEMA’dan eğitim atağı Kısa adı TEMA olan Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı, erozyonla mücadele konusunda halkı ve özellikle gençleri bilgilendirmek amacıyla eğitim seminerlerine ağırlık veriyor. Her Cumartesi saat: 15.00_17.00 saatleri arasında düzenlenen seminerde Atatürk Üniversitesi’nden ve çeşitli okullardan eğitimciler, katılımcıları erozyonla mücadele konusunda bilgilendiriyorlar. Eğitim seminerleri kapsamında TEMA’nın Cumhuriyet Caddesi’ndeki Erzurum Şubesi binasında Üniversite Teşkilatından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Eğitimci Işıl Bedirhanoğlu tarafından ‘TEMA’nın misyonu ve tarihi’ konulu bir seminer verildi. Seminere Atatürk Üniversitesi’nde eğitim gören ve ‘Genç TEMA’lılar’ olarak adlandırılan üniversite öğrencileri dinleyici olarak katıldılar. Işıl Bedirhanoğlu seminerde slayt eşliğinde TEMA’nın misyonunu ve tarihini anlatırken, katılımcılara Erozyonla mücadele konusunda bilgiler verdi. HER YIL KIBRIS ADASI KADAR TOPRAĞI KAYBEDİYORUZ TEMA Vakfı’nın 11 Eylül 1992 tarihinde Hayrettin Karaca, Nihat Gökyiğit ve bir grup işadamı tarafından kurulduğunu belirten Bedirhanoğlu, Türkiye’nin geleceğini tehdit eden erozyon ve çölleşme tehlikesine karşı toplumsal duyarlılığı artırmak ve bu mücadelenin bir devlet politikası haline getirilmesini sağlamak için kurulduğunu söyledi. Her yıl bir Kıbrıs Adası kadar toprağın erozyon nedeniyle yok olduğunu kaydeden Işıl Bedirhanoğlu, “Ne enflasyon, ne ekonomik istikrarsızlık, ne ülkemiz etrafından gelişen savaşlar, ne Avrupa Birliği, ne de Kıbrıs sorunu kalıcı ve erozyon sorunu kadar tehlikeli değildir. Bu sorunlara karşı duyarlı ve kararlıyız, önlemlerimizi de alıyoruz. Bugün olmasa bile yarın bu sorunların üstesinden mutlaka geleceğiz. Ancak erozyonun boyutları ve getireceği sorular, ne yazık ki hâlâ devletçe ve ulusça yeterince bilinmiyor ve gerekli önlemler ne yazık ki alınmıyor.” şeklinde konuştu. Öte yandan TEMA Vakfı Erzurum Şubesi yetkilileri eğitim seminerlerinin her Cumartesi aralıksız sürdürüleceğini belirterek, katılımların da haftalar ilerledikçe arttığını kaydettiler.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YATIRIMCI ARSA BULAMIYOR
Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Erzurumlu sanayicilerin arsa ...
İsteğe bağlı emeklilikte son gün
Devlet memurluğundan ayrılanlara getirilen dışarıdan prim ödeyerek isteğe ...
TAŞIMALI EĞİTİM İHALESİ YAPILACAK
Erzurum'da taşımalı sistemle eğitim için ihale yapılacak.
 
23 yıldır böyle soğuk görülmedi
Soğuk hava, özellikle sabah saatlerinde hayatı olumsuz yönde etkilerken, ...
ÖZEL SEKTÖR İŞÇİ ALMIYOR
İş ve İşçi Bulma Kurumu İl Müdürü Halit T opçu özel sektörün işçi bulmak ...
Göğüs Hastanesi’nde yer kalmadı
Erzurum'da yaşanan yoğun hava kirliliği, insan sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştı.
 
BU DA HABERLİ DENETİM
Tarıl İl Müdürü Abdülbaki Şahein, 20-25 Aralık tarihleri arasında değişik ...
Müdür Akgün:
“2005 ÖSS’ye damga vuracağız” Erzurum Anadolu Lisesi ...
Asgari ücrette üçüncü randevu
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2005'ten itibaren geçerli olacak ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Filin Karınca İle Savaşı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva