ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tarım - GFE yıllık yüzde 30,59 arttı
Tarım - GFE yıllık yüzde 30,59 arttı
Cumhurbaşkanlığı atama kararları yayımlandı
Cumhurbaşkanlığı atama kararları yayımlandı
5. Bölge 2025 Teşvik verileri açıklandı
5. Bölge 2025 Teşvik verileri açıklandı
Çanakkale ruhu Erzurum’da sahneye taşındı
Çanakkale ruhu Erzurum’da sahneye taşındı
Özden: Şühedayı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz
Özden: Şühedayı rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz
HABERLER>EĞİTİM
12 Nisan 2010 Pazartesi - 04:06

Sözleşmeli öğretmenler kadro bekliyor

SAMET ÖZÜNAL/GHA/ MEMUR-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir-Sen’in Erzurum 2 Nolu Şubesi, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi için çalışma başlattı.

Sözleşmeli öğretmenler kadro bekliyor

//70 BİN ÖĞRETMENİNİ KUDRO BEKLENTİSİ
Türkiye genelinde 70 bin, Erzurum’da da 600 sözleşmeli öğretmen bulunduğunu söyleyen Eğitim Bir-Sen’in Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Zinnur Şimşek, sendika olarak bu konuda kararlı bir mücadele sergileyeceklerini bildirdi. Sözleşmeli öğretmenlerin kadro talepleri için Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık nezdinde birçok girişimde bulunduklarını anlatan Zinnur Şimşek, “Kurum İdari Kurulu’nda, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmelerine ilişkin çalışmaların sonuçlandırılması yönünde karar alınmasını sağladık. Ardından sözleşmeli öğretmenlere kadro verilmesi için 70 bin sözleşmeli öğretmenden, 70 bin dilekçe toplama kampanyası başlattık.” dedi. Erzurum’da söz konusu talebin yakından ilgilendirdiği 600 sözleşmeli öğretmenin bulunduğunu belirten Zinnur Şimşek, “Sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu tayini yapabilmelerinin, sözleşmeli kadın öğretmenlerin doğum öncesi ve sonra 8’er hafta ücretli izinli olmasının, askere gidenlerin terhis sonrası hemen işe başlayabilmelerinin mücadelesini verdik ve bu sorunların çözümünü sağladık.” diye konuştu.
//EĞİTİM BİR-BEN’DEN DEĞERLENDİRME
Eğitim Bir-Sen olarak, sözleşmeli öğretmenlerin özlük haklarıyla ilgili olarak yürütülen çalışmaları, onların kadroya geçişlerini sağlayarak taçlandıracaklarını dile getiren 2 Nolu Şube Başkanı Zinnur Şimşek, bu hedeflerine ulaşma bağlamında büyük umutlarının olduğunu ifade etti.
//İLÇELERARASI EĞİTİM DÜZEYİ FARKI
Öte yandan bir süre önce gündeme getirdiği ilçelerdeki eğitim ayrıcalığıyla ilgili olarak şu ana kadar somut bir gelişme olmadığı ve sorunun çözülmesinde iyileştirme yapılmadığını vurgulayan Zinnur Şimşek, “Erzurum’da eğitim hizmetleri bir tek Yakutiye’den ibaret değil. İlçeler arasında eğitim hizmetlerinde eşitsizlik var. Bu eşitsizliğin giderilmesini de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü sağlamalıdır.” ifadelerini kullandı. Bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceklerini ve her fırsatta dile getireceklerini söyleyen Şimşek, “Her gün bu hususta birçok şikayet alıyor, sıkıntı dinliyoruz. Fakat çözüme yönelik adım atılmayışı, açıkçası bizi üzüyor. Bundan sonraki süreçte durumun düzeleceğini umarak, konuyu yetkililerin ilgisine tekrar sunuyoruz.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GSF’den BESYO’ya armağan
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel ...
YGS stresini gözyaşıyla attılar
Rıdvan ÖLMEZ(CİHAN)- Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'na giren öğrenciler, ...
A.Ü’de Bologna Süreci ele alındı
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Bologna Süreci Kapsamında Atatürk Üniversitesi'nde Bologna ...
 
Cahil velilere ceza yağdı
Erzurum'un Horasan ilçesinde kız çocuklarını okula göndermeyen 5 veliye ...
YİBO’lar bilgide yarışacak
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Yatılı Bölge İlköğretim Okulları Paylaşım Projesi kapsamında, ...
İletişim Kulübü’nden basın açılımı
ERZURUM(CİHAN)- Evren Paşa İlköğretim Okulu Yayın İletişim Kulübü öğrencileri, ...
 
Öğrenciler moral yemeğinde buluştu
Rıdvan Ölmez (CİHAN)- FEM Dershanesi Erzurum Şubesi, Yükseköğretime Geçiş ...
A.Ü’de Eski Türk Edebiyatı Zirvesi
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Eski Türk Edebiyatı Çalışmaları, Erzurum’da masaya yatırılacak. ...
A.Ü’ye ‘Amerikan Köşesi’
AHMET AKBUĞA/İHA/ABD Ankara Büyükelçisi J Jeffrey tarafından Türkiye'deki ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Savaşın Tamtamları
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Annem, Şehir Hastanesi ve Bir Teşekkür
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva