Siftahsız kontak kapatan
TAKSİCİLER DERTLİ
Taksiciler işsizlikten yana dertli olduklarını belirterek, hem taksi, hem de taksi dolmuş olarak çalışmak istediklerini söylediler. Yaz döneminde Erzurum'da taksiye binecek müşteri bulamadıklarını, bunun için de boş zamanlarında bulmaca çözdüklerini belirten taksici esnafı, "İşsizlik bize bulmaca çözme alışkanlığı kazandırdı" dediler.
TAKSİ DOLMUŞ ÇÖZÜM OLABİLİR
Türkiye'de geçim sıkıntısı çekenler kervanında taksicilerin de olduğunu söyleyen Mithat Kaş isimli taksici, "Erzurum'da uzun yıllardan beri taksicilik yapıyorum. Türkiye'de yaşanan ekonomik krizlerin ardından taksicilik sektörü neredeyse bitme noktasına geldi. Özellikle yazın çoğumuz siftah bile edemez duruma geldik. Kazandığımız para zaten üç kuruş. Onu da yakıt giderine mi, taksilerimizin masraflarına mı, Bağ-Kur borçlarımıza mı, yoksa evimize mi harcayalım, şaşırdık. Dertlerimiz çok, iş yok. İşsiz beklemekten bir de can sıkıntısı oluyor. Gün boyu bulmaca çöze, çöze bulmaca ustası olduk. Bu gidişle taksiciliğe veda edip bulmaca yarışmalarına katılacağım." dedi.
Taksicilik sektörünün canlanması için Erzurum'da bir an önce taksi dolmuş uygulamasına geçilmesi gerektiğini kaydeden Oğuz Araz, Ömür Bağrıyanık ve Şahin Çavaş isimli taksiciler, defalarca gündeme getirdikleri bu isteklerinin kulak ardı edildiğini belirttiler.
Öte yandan, Erzurum'daki otomobil sayısının giderek arttığını vurgulayan taksiciler, "Bu nasıl iştir, anlamadık. İnsanlar paramız yok diyor ve taksiye binmiyor. Ama gidip otomobil alabiliyor. Bizi bu sıkıntıdan ancak dolmuş taksi uygulaması kurtarır. Yetkililer bu konuya mutlaka eğilmelidirler." şeklinde konuştular.