ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Palan Extreme Bisiklet Yarışı ilgi topladı
Palan Extreme Bisiklet Yarışı ilgi topladı
'Sağlıklı yaşam için' sahaya çıktılar
'Sağlıklı yaşam için' sahaya çıktılar
Karayazı beyaza büründü
Karayazı beyaza büründü
Konyaspor  lige Erzurum'da hazırlanacak
Konyaspor lige Erzurum'da hazırlanacak
353 gıda işletmesi denetlendi
353 gıda işletmesi denetlendi
HABERLER>EĞİTİM
5 Şubat 2010 Cuma - 02:00

Servisçilere eğitim verildi

GHA/Erzurum’da öğrenci taşımacılığı yapan servis işletmecilerine yönelik olarak eğitim semineri düzenlendi. Palandöken İbrahim Hakkı Fen Lisesi’nde düzenlenen “Öğrenci Servislerinde Taşıma Güvenliği ve İletişimin Geliştirilmesi” konulu seminere, Erzuzrum’da öğrenci taşımacılığı yapan 100 servis şoförü katıldı.

Servisçilere eğitim verildi

//ÖZER’DEN UYARI
Seminerin açılış konuşmasını Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer yaptı. Okul servislerindeki şoförlerin ve rehberinin olumlu hal ve hareketlerinin, çocuklarla olan kaliteli iletişiminin, öğrencinin eğitim sürecini olumlu yönde etkileyeceğini söyleyen Ali Özer, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, eğitim sürecinde rol alan personelin gelişmesini hedef aldığımız için araştırma geliştirme birimimizin yaptığı çalışmayla bu semineri düzenledik. Bilindiği gibi eğitim okulla sınırı değildir. Aile ve sosyal çevre çocuğun eğitimini şekillendirir. Dolayısıyla öğrencinin okul öncesi ve sonrasında servislerde geçireceği 15 dakika gibi kısa olduğunu düşündüğümüz bu süre göz ardı edilmemelidir. İletişim tekniklerinin bilinmesi ve bilinçli uygulanması toplumsal yaşamda saygı sevgi ve huzur zeminini sağlamlaştıracaktır. Trafikte veya araç içerisinde nezaket kurallarının tekrar edilmesi de yararlı olacaktır.” dedi. Özer, trafik kurallarına gösterilecek özen kadar, ilkyardım konusunda da öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerine büyük görevler düştüğünü kaydetti.
//UYULMASI GEREKEN KURALLAR
Daha sonra Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE ve Proje koordinatörlerinden Erdal Şenetiler’in hazırladığı sunuma geçildi. Servis şoförlerinin iletişim becerilerinin artırılması konularında çeşitli bilgilerin aktarıldığı sunumda, yönetmeliklere göre şoförlerin uyması gereken kurallar da hatırlatıldı. Şenetiler, toplumca gerginliğin sergilendiği trafikte seyir halindeyken öfke kontrolü teknikleri ile şoförlerin saldırgan davranışlardan uzak davranışlar sergileyebileceğini belirterek, Erzurumlu şoförlerin sosyal değerlere bağlılığının; iletişim kalitesinin yakalanmasında fırsat olduğunu kaydetti. Nezaket kurallarına bağlı konuşmanın da, iletişim kalitesini arttıracağını söyleyen Şenetiler, trafikte seyir halindeyken öfke kontrolünün önemini vurguladı. Stres yönetimi becerilerinin anlatıldığı seminer, şoförlerin uyması gerekli kurallar ve ilkyardım bilgilerinin özet olarak aktarılmasıyla sona erdi. 
Bilgilendirme seminerine, Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Amir Badur, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Yardımcısı İlhan Tuna ve Öğrenci ve Personel Taşıyıcıları Derneği Başkanı İsvandiye Altun da hazır bulundu.
 
 
 
 
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kütüphanelerde yer yok
GHA/2009 yılında 180 bin kişiye hizmet veren Erzurum İl Halk Kütüphanesi’nde, ...
2011, üniversitelere ufuk olacak
CİHAN/Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı Prof. Dr. ...
“Erzurum'a sahip çıkmak milli görev”
Rektör Koçak, “Erzurum hassasiyeti, duyarlılığı yüksek bir şehrimizidir; ...
 
Bilgi'de final süreci
Erzurum’da ilk öğretim 4.ve 5. sınıflar, ilköğretim 6.7.ve 8. sınıflar ...
Türk Eğitim-Sen'in hukuk zaferi
ERZURUM(İHA) - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 12 Aralık ...
Pasinler’de müdür atamaları tamamlandı
Erzurum’un Pasinler ve Köprüköy ilçelerinde ilköğretim ve liselere müdür ataması yapıldı.
 
Müdür kadrolarına atama yapıldı
Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’nce açık bulanan 293 ilköğretim, ortaöğretim ...
Sağlık çalışanlarına müjde
Sağlık-Sen'in başvurusunu değerlendiren Üniversitelerarası Kurul, yaptığı ...
Üniversiteliler 'Facebook' bağımlısı
AHMET AKBUĞA (İHA) - Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva