ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Veyisefendi 23 Temmuz Orta Okulunun inşasını bekliyor
Veyisefendi 23 Temmuz Orta Okulunun inşasını bekliyor
Abdurrahmangazi yeni okula kavuşacak
Abdurrahmangazi yeni okula kavuşacak
ATAUNİV DEPRON gündem oluşturdu
ATAUNİV DEPRON gündem oluşturdu
Hortum ve fırtına enerji hatlarını vurdu
Hortum ve fırtına enerji hatlarını vurdu
Erzurumspor Ümraniye maçı Tabiispor 5'te
Erzurumspor Ümraniye maçı Tabiispor 5'te
HABERLER>GUNCEL
5 Haziran 2006 Pazartesi - 00:00

Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Efe

ÖZÜRLÜLÜK BİLGİSİ, KİMLİK CÜZDANINDA YER ALACAK Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Sadullah Efe, engellilerin sorunlarının göz ardı edildiğini belirterek, yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Efe

Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Efe ÖZÜRLÜLÜK BİLGİSİ, KİMLİK CÜZDANINDA YER ALACAK Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Sadullah Efe, engellilerin sorunlarının göz ardı edildiğini belirterek, yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. 300 ÜYEMİZ VAR Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Sadullah Efe, engellilerin sorunlarının göz ardı edildiğini belirterek, nüfusun yüzde 12’sinin engellilerden oluştuğunu ifade etti. Resmi verilere göre nüfusun yüzde 12lik kısmının engellilerden oluştuğunu belirten Başkan Efe, “ Şu an derneğimizin 300 üyesi var. TÜİK’in son verilerine göre nüfusun yüzde 12’lik kısmını engelliler oluşturuyor. İstihdam ve eğitimde, eşit koşullarda olmak istiyoruz. Engellilerimizde yetenekleri doğrultusunda ki işlerde istihdam edilebilmelidir” dedi. YENİ DÜZENLEMELER Efe, doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle meydana gelen bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini yüzde 40 ve üstünde bir oranda kaybedenlerin “Özürlülük bilgisinin”, nüfus cüzdanlarında yer alacağını söyledi. Nüfus cüzdanında özürlülüğüne ilişkin bilgi yer alan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, ilgili mevzuatta özürlülere tanınan hak ve hizmetlerden yararlanacağını belirten Efe, “Nüfus cüzdanlarında özürlülükle ilgili bilgiler yer almayan ve almasını istemeyen özürlüler, ilgili mevzuatla tanınan haklardan “Özürlüler İçin Sağlık Kurulu Raporu”nu ibraz ederek faydalanabilecekler.” diye konuştu. DERECEYE GÖRE MAAŞ Özürlüler için getirilen yeni haklardan birisinin de sakatlık derecesine göre maaş tutarı olduğunu belirten Efe, bir özürlünün bakım ve ihtiyacının oldukça pahalıya geldiğini söyledi. Özellikle doğuda ki özürlü vatandaşların maddi yönden sıkıntı yaşadıklarını belirten Efe, yeni düzenlemelerle bu tür sorunlarında azda olsa giderileceğini kaydetti. Önceden bir özürlünün ayda 50 YTL aldığına dikkat çeken Efe, maaşlarında önemli ölçüde artırıldığını ifade etti. . Yüzde 100 sakat olan bir kişinin yüzde 100 oranında yani eski aldıkları paranın 3 kat fazlası maaş alabileceklerini vurgulayan Başkan Efe, böylece özürlü olan kişilerin bakımlarının da aileleri rahatlatacağını söyledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs ayı tüketici fiyatları endeksini açıkladı. Erzurum, Erzincan, Bayburt illerinde yıllık enflasyon Türkiye ortalamasının üstünde çıktı.
YILLIK ENFLASYON YÜKSEK ÇIKTI TÜİK verilerine göre Mayıs Ayında Erzurum’un ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Büyükşehir Belediyesi’nden bir ilk daha… Belediyeyi ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Bakan Akdağ, Erzurum’da KÖYDES’e 2 Milyar YTL Erzurum'da ...
 
‘Erzurum Gravürleri’ büyüledi
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından ...
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Memur alımı sınavında “Hülya Avşar’ın ilk eşinin adı nedir?” şeklinde soru sorulduğu iddiasına İl Müdürü Kamil Kılıç’tan sert tepki geldi:
Devlet terbiyesine yakışmayan soru sormadık Erzurum Sosyal Hizmetler ...
Tarımsal amaçlı kooperatiflere kredi kolaylığı
Erzurum Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, tarımsal amaçlı kooperatiflere ...
 
TIR’ın patlayan lastiği bomba paniğine neden oldu
Erzurum'da TIR'ın büyük bir gürültüyle patlayan lastiği bomba patlaması ...
Sürücülerin trafik ihlali yaptığı kavşakta zincirleme kaza meydana geldi.
Üç araç birbirine girdi Erzurum'da kavşaktan aynı anda dönmeye çalışan ...
ERZİNCAN VALİ YARDIMCISI MİTHAT ORHAN:
Sorunun sorulmadığı tespit edildi Erzincan'da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva