ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Büyükşehir’den çiftçiye destek
Büyükşehir’den çiftçiye destek
‘Erzurum 2. Çanakkale’dir’
‘Erzurum 2. Çanakkale’dir’
'3 Bin yıl Önce: Demir Çağ'da Erzurum'
'3 Bin yıl Önce: Demir Çağ'da Erzurum'
Fotoğraf sanatçıları Tortum ve Uzundere’de buluştu
Fotoğraf sanatçıları Tortum ve Uzundere’de buluştu
Şevkatli Eller’den şehit ailelerine vefa
Şevkatli Eller’den şehit ailelerine vefa
HABERLER>GUNCEL
18 Aralık 2004 Cumartesi - 00:00

Sabun Kullanımına Dikkat!

Erzurum’daki genel tuvaletlerin hemen hiçbirinde sıvı sabun kullanılmıyor. Kalıp sabunların kullanıldığı umumi tuvaletlerde hastalık riskinin önlenebilmesi için sıvı sabun kullanımı şart. Mikrobiyoloji Anabilim Dalı uzmanları, kalıp sabunların yüzeylerinde bazı hastalık yapıcı bakterilerin belirli süre kalabildiklerini, genel yerlerde sıvı sabun kullanılması gerektiğini vurguluyorlar.

Sabun Kullanımına Dikkat!

Sabun Kullanımına Dikkat! Erzurum’daki genel tuvaletlerin hemen hiçbirinde sıvı sabun kullanılmıyor. Kalıp sabunların kullanıldığı umumi tuvaletlerde hastalık riskinin önlenebilmesi için sıvı sabun kullanımı şart. Mikrobiyoloji Anabilim Dalı uzmanları, kalıp sabunların yüzeylerinde bazı hastalık yapıcı bakterilerin belirli süre kalabildiklerini, genel yerlerde sıvı sabun kullanılması gerektiğini vurguluyorlar. SIVI SABUN KULLANILMALI Umuma açık yerlerdeki kalıp sabunların mümkünse kullanılmaması gerektiğini belirten Uzmanlar "Yapılan araştırmalarda kalıp sabunların yüzeylerinde bazı hastalık yapıcı bakterilerin belirli süre bulunduğu tespit edilmiştir" görüşünü dile getirdiler Uzmanlar, bu tür yerlerde hastalık bulaştırma riski yüksek katı sabunlar yerine hastalık bulaştırma riski düşük olan sıvı sabunlar kullanılmasını öneriyorlar. EL TEMİZLİĞİ ÖNEMLİ Temasla bulaşan hastalıkların önüne geçebilmek için el temizliğinin önemine değinen Uzmanlar, kirli maddelere dokunulduğunda bu maddelerin yüzeyinde bulunan mikroorganizmaların kolayca ellere bulaştığını belirtiyorlar.. Eller yıkanıncaya kadar bu mikroorganizmaların eller üzerinde bir süre canlı kaldığını, ancak çoğalmadığını kaydeden uzmanlar şu görüşü bildiriyorlar: “Bu sırada ellerin tokalaşma ile başka biri veya cansız maddelerle temas etmesi durumunda hastalık yapıcı mikroorganizmalar bir başka kişiye veya nesneye geçebilir. Eller yıkandığında ise eğer bu işe doğru şekilde yapılırsa hastalık yapıcı mikroorganizmalar uzaklaştırılabilir." KAĞIT HAVLU KULLANILMALI El temasının, hastalık yapan mikroorganizmaların kişiden kişiye en sık aktarıldığı yollardan biri olduğunu vurgulayan Uzmanlar bu riskin sadece ellerin doğru yıkanması ile engellenebileceğine dikkat çekiyorlar. Uzmanlar, umuma açık yerlerde uygun şekilde el yıkama ve elleri mikroorganizmalardan arındırmak için dikkat edilmesi gerekenleri ise şöyle sıralıyorlar: "Eller yıkanırken ilk başta sıcak su kullanmaktan kaçınılması gerekir. Eller ıslatıldıktan sonra ele bir miktar sıvı sabun alınır. Sabunun elin tamamına ve parmak aralarına ulaşması gerekir. Eller sabunla iyice yıkandıktan sonra bol suyla durulanmalı ve kurulamak için kağıt havlu kullanılmalıdır." Uzmanlar, sıvı sabun makinelerinin basma düğmeleri ve musluklarına çok sayıda kişinin temas ettiği düşünülerek buralarla temas edilirken de kağıt havlu kullanılmasını önerdi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
abdulkerim demirci 29 Kasım 2009 Pazar 12:17

sağol teşekkurler erdalbey

Yorumu oyla      7      5  
Gürhan Özorhan 26 Kasım 2009 Perşembe 10:31

Sayın Güzel,Şu fani dünyada çirkinliklerin yok olması dileklerimle,Mübarak Kurban Bayramınızı tebrik eder,sıhhatli ömürler dilerim.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarıkamış şehitleri anısına
Soğanlı Dağı yürüyerek aşılacak Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) tarafından ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
DOĞUYA KIŞ DESTEĞİ Batı illerinde kışın kullanılmayan iş makineleri, ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
EL ARABASIYLA TEDAVİYE GİDİYOR Erzurum'da yaklaşık 2 ay önce ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
BUNA CAN MI DAYANIR? Son bir haftadır, hava sıcaklıkları gündüz ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ASANSÖRDE CAN PAZARI Erzurum'da Halıcıoğlu İş Merkezi'ndeki asansörde ...
2009 Üniversite kış oyunları için kararın verileceği
10 OCAK YENİ BİR BAŞLANGIÇ Üniversitelerarası 2009 Kış Olimpiyatları'nın ...
 
PALANDÖKEN BELEDİYESİ ARADIĞI AMBLEMİ BULAMADI
Erzurum'da Bakanlar Kurulu kararı ile ismini Palandöken olarak değiştiren ...
DURMAZ WEB SİTESİNDE
KENDİNİ SAVUNDU Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde 21 Kasım tarihinde baba-oğul ...
PALANDÖKEN KONUKLARINI BEKLİYOR
Palandöken Kayak Merkezi’ndeki oteller yeni sezonda rezervasyonlarının ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva