ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten halka uygulamalı bilgilendirme
Emniyetten halka uygulamalı bilgilendirme
İbrahim Selamet dualarla uğurlandı
İbrahim Selamet dualarla uğurlandı
Alvarlı Efe’ye vefa
Alvarlı Efe’ye vefa
Hınıs’ta terör operasyonu
Hınıs’ta terör operasyonu
Oltu'da Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
Oltu'da Jandarmadan kaçakçılık operasyonu
HABERLER>GUNCEL
3 Mart 2008 Pazartesi - 00:00

SOBACILARIN UMUDU 2009

Erzurum’daki sobacılar, daha kış bitmeden önümüzdeki yılın kış mevsimi için soba yapımına girişti.

SOBACILARIN UMUDU 2009

SOBACILARIN UMUDU 2009 Erzurum’daki sobacılar, daha kış bitmeden önümüzdeki yılın kış mevsimi için soba yapımına girişti. Kömür sobalarının genellikle Erzurum dışından getirildiği sektörde, hummalı bir hazırlık dönemi başladı. Önümüzdeki yılın sobalarını imal etmek için harekete geçen soba ustaları, “Bizim işler böyle, bir kışı bitirmeden öteki için hazırlık yapıyoruz” dediler. SOBA KIRSAL KESİMİN TERCİHİ Erzurumlu soba ustası Ömer Azatlı, kış mevsiminin çok çetin geçtiği Erzurum’da, sobacılık sektörünün de hareketli olduğunu belirterek, daha şimdiden bir sonraki kış için soba imalatına başladıklarını kaydetti. Erzurum’da imal edilen sobaların genellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar tarafından tercih edildiğini vurgulayan Azatlı, şehirde satışa sunulan kömür sobalarının ise, Erzurum dışından getirtildiğini belirtti. ERZURUM’DA İMALATHANE YOK Azatlı, “Erzurum’da kömür sobasının imalatına yönelik olarak faaliyet gösteren imalathane yok. Biz Erzurum’da ancak sac soba üretebiliyoruz, o da kömür dışındaki yakıtların kullanımı için tercih ediliyor. Bu sobaları umumiyetle köylerde yaşayan vatandaşlarımız satın alıyor” diye konuştu. KAYSERİ ÜRÜNLERİ PAZARLANIYOR Erzurum’da etkisini giderek kaybeden bu kış mevsiminde, piyasaya Kayseri’de imal edilen kömür sobalarının damgasını vurduğunu anlatan soba ustası Ömer Azatlı, “Erzurum’da sobayla ısının her her 10 evden 6‘sında Kayseri sobası bulunmaktadır. Sektör, piyasaya arz işleminde Kayseri’den getirtilen sobaları kullanıyor. Yani Erzurum’da sobalar için harcanan paranın büyük bir bölümü, Kayseri’ye aktı” şeklinde konuştu. SAC SOBA İMALATI DEVAM EDİYOR Nisan ve Mayıs aylarına girilmesiyle birlikte imalat çalışmalarının artacağına vurgu yapan Azatlı, sözlerine şöyle devam etti: “Erzurum’da daha yerden kar kalkmamışken, önümüzdeki kışın ihtiyaçlarına cevap verebilmek için soba imalatına başlamış durumdayız. Bugünden soba imal edip, stok yapmazsak, yazın ve güzün hiç vaktimiz olmaz. Bu yüzden Erzurum’daki soba ustalarının tamamı şu anda soba imal etmekle meşgul. Ağırlıklı olarak tezek sobası olarakta bilinen sac sobaları yapıyoruz. İçinde tuğla bulunan kömür sobalarının imalatını yapanların sayısı zaten kısıtlı. Onlar da zaten talebi karşılayamıyor.”

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AMATÖRLERİN ÇAMUR ÇİLESİ BİTMİYOR
Erzurum’da mahalli ligler, amatör ve süper amatör futbol müsabakaları, ...
Sigara ve alkol kullanım yaşı düştü
Türkiye sigara tüketiminde Dünya’da yedinci sırada yer alırken, ...
HİZMET İÇİ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ’NDEN TURİZME KATKI
Erzurum Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Müdürü Erdal Korkmaz, enstitünün 2008 ...
 
OLTU ESNAFI KREDİSİZ KALDI
Oltu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hayrettin Ay, ''Maddi sıkıntılardan ...
BROKOLİ’NİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Erzurum İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve İl Kanser Koordinatörü Dr. Siyami ...
BÖLGEDE 31 KÖY YOLU KAPALI
Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük sıcaklık, eksi 15 derece olarak Ardahan'da ölçüldü.
 
DEPREM GERÇEĞİ TATBİKATLA ANLATILDI
Erzurum’un Narman ilçesinde bulunan 18 Mart İlköğretim Okulu'nda deprem tatbikatı yapıldı.
TÜRK ÇOCUKLARININ BOY VE KİLOSU ARTIYOR
Yapılan bilimsel bir çalışmada Türk çocuklarının vücut ağırlığı, boy uzunluğu, ...
ÖSS'YE BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLIYOR
Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), Yabancı Dil Sınavı (YDS) ve meslek yüksekokullarına ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva