ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özbalta: 1 puanı kurtardık !
Özbalta: 1 puanı kurtardık !
Yılmaz: Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz
Yılmaz: Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz
Tokuş’a Mavikuş Edebiyat Ödülü
Tokuş’a Mavikuş Edebiyat Ödülü
Erzurum ZMO sandığa gitti
Erzurum ZMO sandığa gitti
Tekman Yalımca'da karla mücadele seferberliği
Tekman Yalımca'da karla mücadele seferberliği
HABERLER>GUNCEL
5 Şubat 2005 Cumartesi - 00:00

SINIKÇI VE KIRIKÇILAR SAKATLIĞA SEBEP OLUYORLAR

Erzurum’da Ortopedi Uzmanları ''Kırıkçıya gidip tedavi olmaya çalışan ve tekrar sorun yaşayan vatandaşların çoğu kez yeniden ameliyat olmak durumunda kalındığını açıklayarak, sınıkçı diye isimlendirilen ve hiçbir bilimsel temele dayanmayan uygulamalar gerçekleştiren kişilere tedavi olunmaması gerektiğini bildirdiler.

SINIKÇI VE KIRIKÇILAR SAKATLIĞA SEBEP OLUYORLAR

SINIKÇI VE KIRIKÇILAR SAKATLIĞA SEBEP OLUYORLAR Erzurum’da Ortopedi Uzmanları ''Kırıkçıya gidip tedavi olmaya çalışan ve tekrar sorun yaşayan vatandaşların çoğu kez yeniden ameliyat olmak durumunda kalındığını açıklayarak, sınıkçı diye isimlendirilen ve hiçbir bilimsel temele dayanmayan uygulamalar gerçekleştiren kişilere tedavi olunmaması gerektiğini bildirdiler. Ortopedi uzmanları; Doğu Anadolu bölgesinde doktordan önce kırıkçıya gidenlerin, ortopedistleri de kendilerini de sıkıntıya soktuğunu bildirdiler. Birçok hastanın kırıkçılara gidip iyileşmediği için hastaneye başvurduğunu ifade eden uzmanlar şunları kaydettiler: ''Bu sıkıntıyı yaşayan vatandaşlarımızın sayısını yüzlerce kişi olarak ifade edebiliriz. Bu yönelimin temelindeki en büyük etken, cehalettir. Bunun yanında uzun yıllar boyunca bu bölgede doktor olmamasından dolayı vatandaşların şifayı bu tür kişilerde aramak zorunda kaldıklarını bilmemizde de yarar var.'' Uzmanlar; bölge insanının kırıkçılara rağbet etmesindeki bir başka önemli etkenin ameliyat korkusu olduğunu, bunu da hastaların psikolojik durumundan anladıklarını söylediler. SINIKÇIZEDELERİN TEDAVİSİ ZORLAŞIYOR! Hastaneye gelmeyerek kırıkçılara gidip yanlış tedavi uygulanan vatandaşlarda kangren, kemik erimesi, sinir sıkışmaları gibi rahatsızlıkların sıkça meydana geldiğini vurgulayan Uzmanlar; 'Bu gelişmeler meydana geldikten sonra hastaların tedavisi çok zor oluyor, bazen de mümkün olmayabiliyor. Bunun sonucunda da hasta, hayatı boyunca sakat kalabiliyor'' şeklinde uyarıda bulundular. Vatandaşların böyle durumlarda kırıkçıya gitmemeleri, hastaneye gelmeleri gerektiğini kaydeden uzmanlar aksi takdirde basit bir kırık yüzünden hayat boyunca daha kötü sonuçlara katlanmak zorunda kalınabileceğini belirttiler.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
RUS TURİSTİN CENAZESİ GÖNDERİLDİ
Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde çığ altında kalarak hayatını kaybeden ...
Yarı Yıl Tatili Bitiyor
2004-2005 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 7 Şubat Pazartesi günü başlayacak.
İTO DOĞU ANADOLU İÇİN TURİZM AĞIRLIKLI KALKINMA MODELİ ARAŞTIRMASI YAPTI
KIŞ TURİZMİ, DOĞUNUN KALKINMA UMUDU İstanbul Ticaret Odası (İTO), Doğu ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
“PALANDÖKEN’DE TEDBİR EKSİĞİ YOK” Erzurum ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Küçükler açıkladı: katkı payı son buldu Vatandaş rahatladı Büyükşehir ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Mandıracılar Odası Başkanı Kırkpınar: “Erzurum, tarım sektöründe ...
 
Minibüsçüler ve Dolmuşçular Odası Başkanı Özengiz’den yeni uygulamaya tepki:
MUAVİNLER MAĞDUR OLACAK Minibüsçüler ve Dolmuşçular Odası Başkanı Ali ...
GÜVENİLİRLİKTE
PALANDÖKEN BİR NUMARA Erzurum'un Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Aslan ...
Notersiz İlçe Kalmayacak
Erzurum Noterler Odası Başkanı Fundagül Sağdıç, merkez ilçede 7 ve ilçelerde ...
 
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Dönemin Yenisi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor'a borcunuzu ödeyin!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Bir Medeniyet Müessesesi Olarak Atatürk Üniversitesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva