ŞEHİT AİLELERİNDEN TSK’YA ÖVGÜ
Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, Türk Silahlı Kuvvetleri’nce terör örgütü PKK’nın kökünü kazımaya yönelik olarak yürüttüğü Güneş Harekatı’nı değerlendirdi. Başkan Hatem Tetik, TSK’nın yürüttüğü operasyonun, milletin bölünmez bütünlüğüne göz dikenlere verilmiş bir cevap olduğunu söyleyerek, “Bu harekat bitti, ama demek değildir ki, TSK bu teröristlere göz yumacak. Kimse askerimizi emir almakla itham edemez. Askerimiz isterse ve dilerse, Kuzey Irak’a yeniden girer ve teröristi ininde imha eder” dedi.
Güneş Harekatı’nda 126 mağara, 290 barınak, 12 komuta merkezi, 11 muhabere tesisi, 40 hafif silah ve 59 da uçaksavar mevzisinin Mehmetçik tarafından tahrip edildiğini anlatan Şehit Aileleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Hatem Tetik, sınır ötesi harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise, 240 olduğunu ifade etti.
TETİK: TSK HİÇ KİMSEDEN EMİR ALMAZ
Başkan Hatem Tetik, operasyonların ABD talimatıyla sona erdirildiği yönündeki değerlendirmelere de sert tepki gösterdi. Tetik, “Türk Silahlı Kuvvetleri, kimseden emir almaz. Bu operasyonun bitirilecek olmasına da, Türkiye’den başkası karar veremez. Operasyonun bitirilme nedeni, herkesin bildiği gibi iklim şartlarıdır. Ama askerimiz, her an bu bölgeyi gözetim altında tutacaktır” diye konuştu.
GÜNEŞ HAREKATI YÜREĞİMİZİ FERAHLANDIRDI
Şehit aileleri olarak, teröristlerin etkisiz hale getirilmesinin yüreklerine su serptiğini vurgulayan Hatem Tetik, “Kanlı terör örgütü PKK, askerimizin kararlı duruşu ve yürütülen operasyonlar neticesinde 240 mensubunu kaybetmiştir. Milletin birliğine ve bölünmez bütünlüğüne kastetmenin bedeli, budur. Tüm dünya görsün ki, Türk Silahlı Kuvvetleri, üç-beş çapulcudan çekinecek değildir. Şartlar böyle gerekti ve operasyona nokta koyuldu. Ama bizim sabrımızı kimse zorlamasın. Gerek duyulduğu an o topraklara bir kez daha girer, kanlı terör örgütüne bir kez daha hesap sorarız” şeklinde konuştu.