ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sokak hayvanları mercek altında
Sokak hayvanları mercek altında
Erzurum Halk Kültürü Derneği faaliyetlerine yeniden başladı
Erzurum Halk Kültürü Derneği faaliyetlerine yeniden başladı
Sekmen'den yerel kalkınma değerlendirmesi
Sekmen'den yerel kalkınma değerlendirmesi
ATAUNİV'den spora bilimsel destek
ATAUNİV'den spora bilimsel destek
Yangınzede Sağsöz: 'Sonuna kadar bekleyeceğiz'
Yangınzede Sağsöz: 'Sonuna kadar bekleyeceğiz'
HABERLER>EĞİTİM
30 Haziran 2009 Salı - 04:24

SBS'de heyecanlı bekleyiş

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin Ortaöğretim Yerleştirme Puanları (OYP), 13 Temmuzda açıklanacak ve bu öğrenciler, 13-17 Temmuz arasında tercih yapacak.

SBS de heyecanlı bekleyiş

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu yayımlandı.
     İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı SBS sonuçlarına göre, fen, sosyal bilimler, Anadolu, Anadolu Teknik, Anadolu meslek, Anadolu öğretmen, Anadolu imam hatip, Anadolu sağlık ve sağlık meslek, adalet meslek, Anadolu tarım ve tarım meslek ile Anadolu tapu ve kadastro liselerine, 2009-2010 eğitim-öğretim yılı için OYP'ye göre öğrenci yerleştirilecek. SBS sonuçlarının da dahil edilerek hesaplandığı OYP, 13 Temmuzda açıklanacak. Söz konusu okulların kontenjanları da sonuçlar açıklanmadan önce belirlenerek ilan edilecek.
     Adaylar, sınav sonuçlarını öğrendikten sonra tercih işlemlerine başlayacak. Sınavla öğrenci alan okullara yerleşebilmek için sadece OYP'si 196 ve üzerinde olan öğrenciler tercihte bulunabilecek.
    Tercih ve talep işlemleri, öğrencinin mezun olduğu ya da sınav başvurusunu yaptığı okul müdürlüklerince gerçekleştirilecek.
     BİR DEFADA 12 OKUL TERCİH EDİLECEK
     Öğrenciler, bir defa olmak kaydıyla 12 okul tercihinde bulunabilecek. 2. yerleştirme ve daha sonraki yerleştirme işlemlerinde de aynı tercihler geçerli olacak. Daha sonra hiçbir şekilde bu tercihlerde değişiklik yapılamayacak.
     Tercihler, öğrenci velisi tarafından 13-17 Temmuz arasında, ''http://www.meb.gov.tr'', ''http://oges.meb.gov.tr'' veya ''http://e-okul.meb.gov.tr'' adreslerinde yayımlanan tercih listelerindeki okulların tercih koduna göre, bireysel olarak yapılacak. Tercihler, okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak ve varsa her türlü düzeltme onaylamadan önce yapılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda, öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak.
     Elektronik ortamda onaylanan ''Tercih başvuru bilgileri formu''nun çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek.
     Tercih listesinden öğrenci velisi, onaylamadan ise okul müdürlüğü veliyle birlikte sorumlu olacak. Tercih yapacak her öğrenci, okul aile birliğine makbuz karşılığında 5 TL ödeyecek.
     Tercih ve yerleştirme ile ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler, söz konusu internet adreslerinden gerçekleştirilecek.
     YERLEŞTİRME SONUÇLARI
     1. yerleştirme sonuçları 24 Temmuzda ilan edilecek. Kazanan adaylar, 27 Temmuz-5 Ağustos arasında kayıt yaptıracaklar ve boş kontenjanlar, 6 Ağustosta ilan edilecek. 7-11 Ağustos arasında 2. yerleştirme için talep alınacak ve 2. yerleştirme sonuçları da 15 Ağustosta açıklanacak. Adaylar, 17-22 Ağustos arasında kayıt yaptıracaklar ve boş kontenjanlar 23 Ağustosta duyurulacak. Adaylar, 24-26 Ağustos arasında ''tercihte yükselme'' başvurusu yapacaklar, sonuçlar 1 Eylülde açıklanacak. ''Tercihinde yükselen'' adaylar, 1-7 Eylül arasında kaydolabilecek.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenci Kıyafetlerinde Değişikliğe Doğru
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, öğrenci, öğretmen ve velilerden gelen ...
İlköğretime e-kayıt sonuçları açıklandı
İlköğretim okullarına Ulusal Adres Veri Tabanı'ndaki adresler ve nüfus ...
Erzurum’da Cebeli Yazokulu
Gümüşhane Valiliği ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Arkansas Üniversitesinin ...
 
Erzurumlu öğrencilere gün doğdu
Aynı üniversite içinde fakülte, yüksekokul ve bölümler arasındaki yatay ...
Ervak’tan Darüşşafaka Lisesi talebi
Erzurum Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Güzel, Erzurum’da ...
A.Ü’den Ekolojik Atılım
Palandöken Dağları Ekoloji Temelli Doğa Eğitiminin beşinci etabı 6 temmuzda ...
 
A.Ü’ye modern bir arşiv sistemi
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı bünyesinde ...
“Bıyıkoğlu yüreğimizde yaşıyor”
Samet ÖZÜNAL/Ulusal Zootekni Bilim Kongresi’nin ithaf edildiği, Prof. ...
KPSS hafta sonu yapılacak
Lisans düzeyinde sadece A grubu ve öğretmenlik kadroları için yapılacak ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva