ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Oltu'da sağanak yağış sele dönüştü
Oltu'da sağanak yağış sele dönüştü
30. Uluslararası Dede Korkut Şöleni başladı
30. Uluslararası Dede Korkut Şöleni başladı
Erzurumspor Süper Lige hazırlanıyor
Erzurumspor Süper Lige hazırlanıyor
Ç. Rizespor, yeni sezon mesaisine Erzurum'da başladı
Ç. Rizespor, yeni sezon mesaisine Erzurum'da başladı
AFAD mahsur kalan gencin imdadına yetişti
AFAD mahsur kalan gencin imdadına yetişti
HABERLER>GUNCEL
31 Aralık 2023 Pazar - 14:53

Refayeli yılın 2. Sergisini Erzincan’da açtı

Erzincan’da “Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim İçin Diyalog Projesi” kapsamında kış temalı karikatür sergisi açıldı.

Refayeli yılın 2. Sergisini Erzincan’da açtı

Erzincan’da “Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim İçin Diyalog Projesi” kapsamında kış temalı karikatür sergisi açıldı.

Erzincan Park AVM’de açılan karikatür sergisi yoğun ilgi gördü. Sergi için Erzurum’dan Erzincan’a gelen Vedat Refayeli’nin çizdiği karikatürler sergiyi gezenlerin yüzünü güldürdü. Programda ayrıca folklor ekibinin gösterisi yer aldı.

Sergiyle ilgili konuşan Vedat Refayeli, “Erzincan bizim komşu ilimiz. Erzincan’da bu proje için teklif geldiğinde seve seve geldim. 50’e yakın genellikle kış temalı karikatür var. Bu eserlerimizi daha önceden Erzurum’da sergilemiştik. Bugün de Erzincan’da karikatürü insanlarımızı tanıştırıyoruz.” dedi.

Proje koordinatörlerinden Duygu Biber Demirhan ise, “Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim İçin Diyalog Projesi; İnsanlığın varoluşundan bu yana bir ifade biçimi olarak gelişen sanat, ortaya çıktığı zamandan bugüne toplumları birleştirme ve geliştirme konusunda da iyi bir araç olmuştur. Dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin aynı ezgilerle duygulanıp coşkuyla doluyorsak, aynı resmin heykelin önünde düşüncelere dalıyorsak, sanatın birleştirici ve iyileştirici gücü ile tüm farklılıklarımızın bir zenginlik olduğunun bilinci içerisinde “elele” projesi ışığında bir araya gelmemiz en büyük dileğimiz. Elele projesini yürüten bizler; Gençlik Servisleri Merkezi Derneği (GSM), Uçan Süpürge Vakfı ve Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) olarak sanatın birleştirici etkisine gönülden inanıyor ve birbirimizi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan tüm renklerimizle birlikte yaşanılabilir bir dünya için sanatı önemsiyoruz!

Kısa adı “elele” olan, “Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim İçin Diyalog” Projesi, genç erkek ve kadınlar arasında kutuplaşmayı, ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi kültür ve sanat yoluyla azaltmayı, bireysel özgürlükleri teşvik etmeyi ve değişim için diyaloğu artırmayı hedefliyor. Elele Projesi’nin, 15-29 yaş grubu gençler ve kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) olmak üzere iki ayrı hedef kitlesi bulunuyor.” diye konuştu.

 
Erzurum’un bir ürünü daha coğrafi işaret aşamasında
 
2024’e evlat hasretiyle giriyorlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ülkü Ocakları şehitler için yürüdü
Erzurum Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen yürüyüşte terör saldırıları ...
Erzurum Cumhurbaşkanı Tatar’ı ağırladı
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kars ve Ardahan programlarından sonra Erzurum’a geldi.
Erzurum'da düzensiz göç gündemi
İkinci bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı, Erzurum ...
 
Tatar, Erdoğan’ın KKTC’ye verdiği destekleri paylaştı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kars'ta ...
‘59 terörist etkisiz hâle getirildi’
Milli Savuma Bakanı Yaşar Güler, “Saldırılara karşılık olarak Irak ve ...
‘Türkiye Sarıkamış şehitleri için yürüyecek’
Sarıkamış Harekatı'nın 109. yıl dönümü anma etkinliklerinin programı belli oldu.
 
Tatar’dan şühedaya vefa
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sarıkamış ...
Gaziler ve şehit ailelerinden DEM’e sert tepki
Demir, DEM il binası önünde basın açıklaması yaptı. Yaşanan terör saldırıları ...
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Erzurum’da
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kars’ta düzenlenen ...
 
YAZARLAR
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Muammer Cindilli Zaviyesinden -2- Şehirleri Ayakta Tutan İrfandır
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yapılanmanın Yenisi
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaşlık yalnızca bir folklor unsuru değildir
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Elekten geçirmek!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kadir İnanır'ın ardından
Osman Şanalan
Osman Şanalan
Buhara’dan Hive’ye, Hokand’dan Bugüne: Kaybettiğimiz Sadece Toprak Değildi
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva