DERS ÇALIŞMAYI TERKETMEYİN
Ramazan ayı ile birlikte öğrencilerin beslenme ve uyku düzeninin değişeceğini, bunun da öğrencilerin ders çalışma tempolarını düşüreceğini kaydeden Kahya, tempo düşse de, ders çalışma alışkanlığından kesinlikle vazgeçilmemesi gerektiğini kaydetti.
İFTARA YAKIN DERS ÇALIŞMAYIN
İftarın yaklaştığı zamanlarda ders çalışmanın bırakılması çağrısında bulunan Kahya, iftarda çok ağır yiyeceklerle midenin doldurulmaması gerektiğinin altını çizdi. Ağır yemeklerin, öğrencilerin derse konsantrasyonunu olumsuz yönde etkileyeceğini anlatan Kahya, “Öğrencilerimiz iftarda tüketecekleri ağır besinler, gece çalışmalarının oldukça verimsiz geçmesine sebep olacaktır. Buda öğrencinin temposunun düşmesine neden olmaktadır. Ayrıca geç saatlere kadar çalışma ya da başka nedenle uykusuz kalmak; olumsuz sonuçlar doğuracak diğer faktörler arasında bulunuyor. Zaten sahurda uykusu bölünen öğrenci, gece de geç yattığında iyice uykusuz ve yorgun olacaktır” dedi.
SINAV MARATONU BAŞLIYOR
Okul ve dershanelerin açılmasıyla birlikte öğrencileri uzun ve sıkı bir maratonun beklediğini ifade eden Kahya, “Öğrencilerimizin, adımlarını bu zorlu yolda planlı ve programlı bir şekilde sağlam atmaları gerekir. Bu yıl birçok alan açıldı. Kimi üniversite adayları hayallerini gerçekleştirdi, kimi adaylar ise hayallerine ulaşamadı. Sonucun olumsuz olmaması için Ramazan ayı itibariyle düzenli bir yarışa hazırlanıp, yola koyulsunlar. Öğrenciler mutlaka çalışmalarında rehberlik hocalarından yardım alarak hedeflerine kavuşma noktasında sıkıntı yaşamasınlar” şeklinde konuştu.