ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu'da ADEM Projesi sergisi
Oltu'da ADEM Projesi sergisi
Karayazı’da ‘Ters Lale Festivali’ günceli
Karayazı’da ‘Ters Lale Festivali’ günceli
MHP’den TFF’ye sert tepki
MHP’den TFF’ye sert tepki
Kotanlı’dan 1 Mayıs açıklaması
Kotanlı’dan 1 Mayıs açıklaması
Erzurum’dan 2 futbolcu milli takım kadrosunda
Erzurum’dan 2 futbolcu milli takım kadrosunda
HABERLER>EĞİTİM
16 Nisan 2009 Perşembe - 03:51

Proje yarışması ‘Bölge Finali’ başladı

GHA/Proje Tabanlı Beceri Yarışması Bölge Finali, Erzurum Öğretmenevinde başladı. Erzurum’un da bulunduğu 16 ilin katıldığı ve 68 projenin yarıştığı 2008- 2009 Mesleki ve Teknik Eğitim Okul kurumlar arası proje Tabanlı Beceri yarışması bölge finalinde dün 20 proje yarışırken, tasarımda ve sağlıkta verimlilik alanında birinciler belli oldu.

Proje yarışması ‘Bölge Finali’ başladı

MESLEKİ EĞİTİM VE PROJE ÜRETİMİ
Yarışmanın açılışında söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Erzurum’un son günlerde ev sahipliği zenginliği yaşadığını belirterek, bundan mutluluk duyduğunu söyledi. Konuşmasında mesleki eğitimin önemini anlatan Budak, bu bağlamda proje yarışmalarının yapıldığının altını çizdi. Ülke kalkınmasında bu tür eğitim faaliyetlerinin son derece önemli olduğunu dile getiren Fevzi Budak, Avrupa ülkelerinin buna çok önem verdiğini hatırlattı. Türkiye’de mesleki eğitim oranının yüzde 32’lerde olduğuna vurgu yapan Budak, “Gelişmelere ayak uydurmak için mesleki eğitime ihtiyaç var. Piyasanın arzu ettiği işgücü pratiğini sağlamak ve karşılamak için bakanlığımız dört yıldan beri bu tür yarışmalar düzenlemektedir” dedi.  
FİNALİSTLER CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK
Bilgi ve iletişim teknolojilerinde verimlilik, hizmette verimlilik, sağlık hizmetlerinde verimlilik, tasarımda verimlilik ve üretimde verimlilik alanlarında olmak üzere toplam 5 alanda proje hazırlandı. Bölgeden 16 ilin katıldığı yarışmada 68 proje yarışırken, finalistler ise Cuma günü belirlenecek.
TASARIM VE SAĞLIKTA BİRİNCİLER BELLİ OLDU
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik ve katılımcılar, sergilenen projeleri tek tek incelerken, projeciler, çalışmalarını jüri üyelerine beğendirebilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.
Günboyunca yapılan değerlendirmelerin ardından tasarımda verimlik alanında yarışmaya katılan Muş Merkez Anadolu Teknik Lisesi, “Çılgın Koltuk” isimli projesiyle birinci olurken, sağlıkta verimlilik ödülü ise, Rize Fındıklı Sağlık Meslek Lisesi’ne gitti. “Konuşan İskelet” adlı projeyle Beceri Yarışması Bölge Finali’nde birincilik elde eden Rize Fındıklı Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Cuma günü ise final için yarışacaklar.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk Üniversitesi’nden tanıtım atağı
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, tanıtım çalışmalarına hız verdi. Halkla ...
Halk Eğitim, kurs çeşitliliğini artırdı
Dikiş, nakış, bilgisayar, resim, müzik ve yabancı dil derken, Erzurum’da ...
“İslam Dini aileye özel önem verir”
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Muhlis Akar, ...
 
Eğitim yatırımlarında artış
GHA/MEB’in 2009 yılı yatırım programı, ilçelere ilk ve orta öğretim okulu, ...
Genç Mucitler Takdir Topladı
Erzurum'un Aziziye (Ilıca) ilçesine bağlı Aşağı Canören köyündeki İstanbul ...
Teknoloji ve Tasarım Şenliği
Erzurum Aziziye ilçesine bağlı Aşağı Canören Köyü İstanbul Erzurumlular ...
 
“Anakız Okuldayız” Kampanyası, devam ediyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ...
Oltu’da tarımsal girişimcilik örneği
Oltu Lisesi Müdürü Necati Koçak, Gaziantep’ten getirttiği fideden makam ...
A.Ü’den “Ata-Net Projesi”
Atatürk üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi’nin, Bayındırlık Bakanlığı'yla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva