ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dal dualarla uğurlandı
Dal dualarla uğurlandı
Gazze'ye umut için Oltu'da hayır çarşısı
Gazze'ye umut için Oltu'da hayır çarşısı
Horasanlı öğrencilerden masa tenisi başarısı
Horasanlı öğrencilerden masa tenisi başarısı
Güneş panelini tamir ederken hastanelik oldu
Güneş panelini tamir ederken hastanelik oldu
Erzurum kira artışının en yüksek olduğu 7 il içinde
Erzurum kira artışının en yüksek olduğu 7 il içinde
HABERLER>GUNCEL
23 Nisan 2008 Çarşamba - 00:00

PROJEYE DAYALI GİRİŞİMCİLİK ARTIYOR

Avrupa Birliği hibe fonu tarafından desteklenen projeler, Erzurum’da büyük ilgi uyandırdı.

PROJEYE DAYALI GİRİŞİMCİLİK ARTIYOR

PROJEYE DAYALI GİRİŞİMCİLİK ARTIYOR Avrupa Birliği hibe fonu tarafından desteklenen projeler, Erzurum’da büyük ilgi uyandırdı. Erzurum-Erzincan-Bayburt Kalkınma Birliği Programı Teknik Koordinatörü Mehmet Ali Bingöl, “AB hibelerinden faydalanmaları hususunda daha önce vatandaşın ayağına bizler gidiyorduk, ama şimdi vatandaşlar kapımızdan hiç eksik olmuyor” dedi. AB fonlarına gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren Bingöl, son yıllarda projeye dayalı girişimciliğin Erzurum’da önemli mesafeler kat ettiğini söyledi. AB HİBE PROGRAMINA YOĞUN İLGİ OLUŞTU Bingöl, “Daha önce çeşitli toplantılarla vatandaşlarımızın ayağına gittiğimiz halde, bu kadar ilgi görmüyorduk. Ama şimdi böyle değil. Vatandaşımız kendisi gelerek, yeni programların olup olmadığını araştırıyor, bizden teknik bilgi talebinde bulunuyor, proje getiriyor. Bu çok sevindirici bir durum olduğu gibi, ilimizin AB fonlarını kullanma grafiğini de yükseltiyor. Uyum sürecinde bu grafiğin yüksek oluşu, hem ilimiz, hem de ülkemiz açısından büyük önem taşıyor” diye konuştu. BİNGÖL: AÇILAN PROGRAM SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK AB fonları kullanılarak gerçekleştirilen projelerin, şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda gelişmesine büyük katkı sağladığını vurgulayan Erzurum-Erzincan-Bayburt Kalkınma Birliği Programı Teknik Koordinatörü Mehmet Ali Bingöl, bunun bir bilinç meselesi olduğunu, olayın ciddiyetinin farkına varıldıkça, fonlara olan ilginin daha arttığını dile getirdi. AB OFİSİNDE BİLGİ SUNUMU Bingöl, şu anda sivil toplu kuruluşlarına yönelik olarak lokal programların haricinde vatandaşların projelerine yeterli finans desteği sağlayacak programın açılmadığını kaydederek, her ay farklı bir program açıldığını, dolayısıyla proje hazırlamayı düşünen kişi ve STK’ların, birimin çalışmalarını yakından takip etmeleri gerektiğini dile getirdi. Erzurum Valiliği’nde bulunan ofislerinin, programlar ve hazırlanabilecek projeler hakkında isteyeni bilgilendirdiğini ifade eden Bingöl, “Amacımız daha çok vatandaşı ve tüzel kişilikleri, AB hibe fonlarından faydalandırabilmektir. Bu bağlamda teknik kadromuz bilgilendirme göreviyle çalışmaktadır. Yeter ki vatandaşlarımız bu projelere ve fonlara ilgi göstersinler” şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GENÇLER TARİHEİLGİSİZ
1. Dünya Savaşı’nın ilk aylarının konu edildiği ve Vanlı 120 çocuğun ...
YOKSULLARA GİYİM DESTEĞİ
2007 yılında Dadaşkent’te açılan Deniz Fenerigiyim standı, yoksul ...
ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NE KAHRAMAN ATANDI
Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nde görev değişikliği yaşandı. Geçtiğimiz ...
 
ÖZTÜRK, HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE ATANDI
Erzurum Halk Eğitim Müdürlüğünde görev değişimi yapıldı. Halk Eğitim İl ...
KAMUSEN'DE GÖREV DAĞILIMI YAPILDI
Türkiye Kamu Sen Erzurum İl Temsilciliği'nde görev dağılımı yapıldı.
OLTU LİSESİ İHALE EDİLDİ
Oltu'da konvansiyonel kalıp sistemiyle betonarme karkas olarak inşa ...
 
OLTU TAŞI'NI ALTINA ÇEVİRDİLER
Mesleki Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilen Oltu Taşıyla 22 ayar ...
TARIMDA KARA SABAN DÖNEMİ
Son aylarda akaryakıta gelen zamlar çiftçileri, eski usulllerle tarım ...
YAPI KREDİ KARİYER TIR'I ERZURUM’DAYDI
Yapı Kredi’nin üniversite öğrencileri için hazırladığı “Kariyer ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Filin Karınca İle Savaşı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Şampiyonuz inşaallah!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Din Ateşe Verildiğinde
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Dünya Bir Eşiğin Üzerinde
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Konuşmak
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
DAİB, Seçim ve Öneriler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva