ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor için play-off vakti
Erzurumspor için play-off vakti
Gürsel'den playoff açıklaması
Gürsel'den playoff açıklaması
Türk: Zor günlerden geçiyoruz
Türk: Zor günlerden geçiyoruz
'Erzurumspor'u hak ettiği yere çıkartmak istiyoruz'
'Erzurumspor'u hak ettiği yere çıkartmak istiyoruz'
Play-Off programı açıklandı.
Play-Off programı açıklandı.
HABERLER>TÜRKİYE
2 Nisan 2010 Cuma - 05:39

Özbek hakkında suç duyurusu

Van'da bir grup avukat, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Kadir Özbek hakkında, 'yargı görevi yapanı etkileme ve adil yargılamayı etkileme' iddiasıyla Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Özbek hakkında suç duyurusu

Van, Hakkari, Bitlis barolarına mensup avukatların bir araya gelerek kurduğu 'Hukuka Saygı Platformu'nu Urartu Oteli'nde bir basın toplantısı düzenledi. Platform üyeleri adına açıklamayı yapan Avukat Mücahit Karabulut, Türkiye'de son zamanlarda kamuoyuna yansıyan önemli soruşturma ve kovuşturmalar bulunduğu belirtti.
//ERZURUM OLAYI
HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek'in ise ofisinde arama yapılan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı'nı arayarak, 'İlgileniyoruz' gibi ifadeler kullanması, soruşturmayı yürüten Erzurum Özel Yetkili Savcıyı araması, savcının sicilini sorması, konumu ve yetkileri gözetildiğinde TCK 277. ve 288. maddelerinin ihlali niteliğinde olduğunu belirten Karabulut, 'Yargı görevi yapanı etkileme ve adil yargılamayı etkileme unsurları mevcut' olduğunu kaydetti. Anılan hukuk ihlalleri karşısında ilgililer hakkında Hukuka SaygıPlatformu olarak suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Karabulut, "HSYK'nın kararları yargı denetimine açık değildir. HSYK üyelerinin seçimi de demokratik hukuk devletinin özelliklerini yansıtmamaktadır. Avrupa ülkelerindeki yapı dikkate alınarak, özgürlüklere daha uygun bir kimliğe HSYK'nın kavuşturulmasının gerektiğine inanıyoruz. Yargı reformu ile Anayasa değişikliğinin yapılması elzemdir. Mevcut darbe anayasasının halkın iradesine vurulmuş bir gem olduğunu düşünüyoruz. Darbe anayasası ile yaşama ayıbına son vermek adına hukuk devletinin ilkeleriyle ve prensipleriyle özdeşleşen, her kesimin onurunun korunduğu, toplumsal tüm renklerin yer alacağı ve seslerinin duyurulduğu demokrat bir anayasaya acilen ihtiyacımızın olduğuna inanıyoruz" dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından toplu olarak otelden ayrılan Hukuka Saygı Platformu Üyeleri, Van Adalet Sarayı'na giderek Orgeneral Başbuğ ve HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundular.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hukuk gündeminde Erzurum var
Adana Barosu'na bağlı 100 avukat, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ...
Soykırım savunucusuna suç duyurusu
Avukat Serhat Kamil Zor, 1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarının Kabul ...
Şehide tekbirli uğurlama
İHA/Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda eğitim sırasında elinde ...
 
Şehit Babasından milli mesaj
VELİ YILMAZ (İHA) Hakkari'nin Çukurca ilçesinde uzaktan kumandalı mayının ...
Bölücülere lanet yağdı
NECATİ ÇİÇEK - MELİH KARAKOÇ (İHA) Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit ...
"On çocuğum olsa onunu da veririm"
EROL KARA (İHA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleri tarafından ...
 
Şehit evine ateş düştü
NECATİ ÇİÇEK (İHA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde arazi arama ve tarama ...
"Eşimin kanını yerde bırakmayın"
TURAN BULUT - MÜCAHİT ERDOĞAN (İHA) - Hakkari'de, bölücü terör örgütü ...
Türkiye şehitlere ağlıyor
iha/Hakkari'nin Çukurca ilçesinde uzaktan kumandalı mayının patlatılması ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva