ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
33. Yılımızı kutluyoruz
33. Yılımızı kutluyoruz
Erzurum Yerel Mutfağına dijital yaklaşım
Erzurum Yerel Mutfağına dijital yaklaşım
Jandarma trafik denetim verileri açıklandı
Jandarma trafik denetim verileri açıklandı
Erzincan- Erzurum kara yolunda kaza: 5 yaralı
Erzincan- Erzurum kara yolunda kaza: 5 yaralı
Tortum Şelalesinde bayram yoğunluğu
Tortum Şelalesinde bayram yoğunluğu
HABERLER>GUNCEL
28 Ekim 2004 Perşembe - 00:00

Oruçluyken gerginlikten kurtulmanın yolları

Oruç tutun kişilerin, açlık hissiyle birlikte gelen stresten korunmak için günlük çalışma programlarını Ramazan'da yeniden düzenlemeleri, bedensel ve ruhsal açıdan yorucu çalışmalardan uzak durmaları gerekiyor.

Oruçluyken gerginlikten kurtulmanın yolları

Oruçluyken gerginlikten kurtulmanın yolları Oruç tutun kişilerin, açlık hissiyle birlikte gelen stresten korunmak için günlük çalışma programlarını Ramazan'da yeniden düzenlemeleri, bedensel ve ruhsal açıdan yorucu çalışmalardan uzak durmaları gerekiyor. Ramazan ayında oruçla birlikte yeme alışkanlığının değiştiğini belirten uzmanlar, bu durumun stresi beraberinde getirebileceğine dikkati çektiler. Uzmanlar, oruç tutan kişilerde kan şekerinin düştüğünü, sinirli, gergin ve sabırsız olma gibi duygusal davranışlarda değişiklikler meydana geldiğini belirttiler. Uzmalar, manevi duyguların güçlendiği bu kutsal dönemi en sağlıklı şekilde geçirmek için günlük işleri mutlaka yeniden programlamak gerektiğini vurgulayarak, şu önerilerde bulundu: "- Oruç tutanlar öncelikle sahura kalkmalıdır. Böylece gün içindeki açlık hissi azalır. - Bedensel ve zihinsel çok fazla çaba ve dikkat gerektiren işler iftardan sonraya ertelenmeli ya da bölerek yapılmalıdır. - Günlük çalışma sırasında 10'ar dakikalık küçük molalar vererek, vücudun gerginliğini gidermeye çalışmalıdır. - Açlıkla birlikte dikkat azalması ve odaklanma zorluğu olabileceğinden, mümkün olduğu kadar araç kullanmaktan kaçınmalıdır. - Oruçlu kendine vakit ayırmalı ve dinlendirici hobilere yönelmelidir". Öte yandan, diyabet ve tansiyon gibi kronik hastalıkları olan kişilerin, doktora danışmadan oruç tutmasının üzücü sonuçlar doğurabileceğini bildirdi. ''Manevi duygularımızı tatmin etmek isterken, kendimize zarar vermeyelim'' uyarısında bulunan uzmanlar, şunları söyledi: ''Kronik hastalıkları olan kişiler, uzun süre aç kalmalarının hastalıkları üzerinde ne gibi bir etki yapacağını uzman doktorlara danışmalıdır. Çok küçük yaştaki çocukların oruç tutması özellikle derslerindeki başarılarını olumsuz etkiliyor. Eğer çocuk oruç tutmak istiyorsa, anne-baba bunun için en uygun zamanın, hafta sonları olduğunu anlatmalı ve çocuklarını bu şekilde yönlendirmelidir''. Stres ve gerginlikten kurtulmada sürekli bir şeyler atıştırmayı alışkanlık haline getiren kişilerin ramazanda büyük sıkıntı çekebileceklerini ifade eden uzmanlar, ''Bazılarımız bir şeyler yiyerek rahatlarız. Bu sağlıklı bir yol değil, ancak alışkanlık edinmiş kişilerin ramazan ayında stres düzeylerinin arttığına tanık oluyoruz'' diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürhan Özorhan 19 Nisan 2009 Pazar 11:07

SAyın Gezmiş,Yazacak çok şey var düşüncelerimi ve fikirlerimi açıklamak,duygu dünyamı anlatmak bu sutunlara da ,omuzlarımda olduğu gibi yük olacagı endişesi ile Aşık Mahsunu Şerif'in şu dizeleri ile ifade edeyim"Mahsunu Şerif Dindir Acımı,Pirsultanlar gibi Daragacını,Bilsem Boylasam'mı Boylasam'mı,Fakirin Sırtından Doyan Doyana,Yiğit Muhtaç Olmuş Kuru Soğana,Bilsem Söylesem'mi Söylemesem!mi"Geleceğiniz Umutlu,Günleriniz Mutlu,Gönlünüz Hep Ülkü İle Dolsun.Çağdaş Modern Türk İslam Coğrafyasında Yaşayabilmek hepimize hayal değil,umut olsun.İyi Dileklerimle.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SSK hastanelerini Sağlık Bakanlığı’na devredilmesine
İşçiler sert çıktı SSK Erzurum Bölge Hastanesi önünde bazı sendika üyeleriyle ...
SSK'dan ilaç yok
SSK hastaneleri, toplu ilaç alım ihalelerini iptal etti. SSK, bundan böyle ...
Üşüten prova
Erzurum'da dün sabah saatlerinde soğuk havada yapılan 29 Ekim Cumhuriyet ...
 
Öğretim üyesinden kitap sitemi
Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Bölümü Öğretim ...
Öğretmenler de başarısız
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen müdür yardımcılığı ...
LGS'de değişiklik
Liselere Giriş Sınavı'nda da Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) olduğu gibi ...
 
Erzurum tanıtım sancıları çekiyor, sosyo ekonomik sorunların temelinde tanıtım eksikliği yatıyor. YTL Banknotlarında Erzurum’a ait bir figürün olması, kimsenin aklına gelmedi.
Fırsatı kaçırdık 1 Ocak’ta kullanıma girecek olan YTL banknotlarında, ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
Yücelik’ten teşvik önerisi Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ...
BAĞKUR İL MÜDÜRÜ KIRIK:
“SAĞLIK HİZMETLERİNDE SORUN YOK” Bağ_Kur Erzurum İl Müdürü ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Adalet Meydanından Ekran Çağına
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Yolun açık olsun ASELSAN
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Zulme ortak olduğunun farkında mısın?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Dolarla ölçülen cehennem
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva