Demokratik Sol Parti (DSP) Erzurum İl Başkanı Tuncer Suer, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ikinci kez seçilen Ahmet Küçükler’in, bir an önce kolları sıvaması gerektiğini söyledi.
SUAR’DEN 2011 UYARISI
29 Mart seçimlerinde sandık başına giden seçmenin, Başkan Küçükler’e ikinci kez önemli bir sorumluluk yüklediğine dikkati çeken Suer, özellikle de 2011 Kış Oyunları’na hazırlık sürecinde Erzurum’un zorlu bir maratonla karşı karşıya olduğunu kaydetti. Başkan
HALKLA İSTİŞARE EDİN
Küçükler’in, şehir için atmayı düşündüğü her adımdan önce şehir halkına danışması, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle mutlaka istişare etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Suer, “Geçen dönemde Sayın Başkan Küçükler’in yaptığı hizmetlerin neredeyse tamamı, eleştirilere hedef oldu. Başkan Küçükler yeni dönemde istişare mekanizmasını kullanırsa, yapılması düşünülen hizmetler üzerinde de ortak akıl yürütülmüş olunur. Böylece kimsenin şikayet etme lüksü kalmayacağı gibi, yapılacak olan hizmette en güzel şekle bürünür” diye konuştu.
BEN YAPTIM OLDU, MANTIĞINA ELEŞTİRİ
Belediye hizmetlerinde, “ben yaptım oldu” mantığının çok yanlış kaçtığını, bu tür tutum ve politikaların, şehre vakit ve aynı zamanda kaynak kaybettirdiğini dile getiren DSP İl Başkanı Tuncer Suer, şöyle konuştu: Başkan Küçükler, artık ikinci dönem belediye başkanlığı görevini yürütmektedir. Kendisinin bir dönem tecrübesi vardır. Özellikle 2011 Kış Oyunları’na hazırlık sürecinde kentimiz hem altyapı, hem de görsel açıdan olimpiyat şehrine yakışır bir konuma getirilmelidir. DSP olarak, Erzurum’da polemik ve tartışmalardan, siyasal anlayış ve farklılıklarından azade bir yönetim tarzı geliştirilmesini ve bu yönetimin içerisine toplumun katmanının dahil edilmesini istiyoruz. Bütün belediye başkanlarımızdan, istişare konusunda açık yürekli olmalarını bekliyoruz. Çünkü başarı elde etmiş olan tüm yerel yönetimlerin arka planında, halkıyla istişare eden, görüş alan ve kaynaşan başkanlar görülmüştür. Aynı anlayışın, Erzurum’daki belediye başkanları tarafından da benimsenmesini arzu ediyoruz. Biz Erzurum için atılması gereken her adımda varız, beynimizi ve kafamızı Erzurum’un çıkarları için yormaya ve yıpratmaya da varız.”