BAKAN AKDAĞ VAN KONGRESİNE KATILDI
AK Parti Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Gülşen Orhan, İkram Dinçer ve Kerem Altun ile birlikte Türk Hava Yolları'na ait Ankara-Van seferini yapan tarifeli uçak ile Van'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ; Van Valisi Özdemir Çakacak, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, AK Parti Van İl Başkanı Vesim Yaviç ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri tarafında karşılandı. Van Ferit Melen Havaalanı'nda küçük çocuklar tarafından çiçeklerle karşılananBakan Akdağ, polis merasim mangasına selamladıktan sonra milletvekilleri ile birlikte AK Parti Van İl Başkanlığı'nın 3. Olağan Kongresi'nin yapıldığı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Merkez Kapalı Spor Salonu'na geçti.
AKDAĞ: İNSAN ODAKLI HİZMET ÜRETİYORUZ
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti'nin Türkiye'de ak siyasetin adı olduğunu belirtti. İktidarları döneminde yapılan hizmetlerin altında bu zihniyettin yattığını ifade eden Bakan Akdağ, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen' bir anlayış ile insan odaklı hizmet yaptıklarını söyledi. Akdağ, parti ve hükümet olarak bütün politikaların temelinde; insanın özgürlüğü, daha rahat bir hayat yaşanması, çocukların daha iyi eğitilmesi, zenginin ve fakirin tüm hizmetlerden eşit bir şekilde yararlanması anlayışının yattığını belirtti.
AK PARTİ’NİN HİZMET POLİTİKALARI ÖZGÜN VE TEKDİR
Bakan Akdağ, bu zihniyet ve anlayış sebebiyle AK Parti'nin 2002 yılından bu yana Türkiye'nin en büyük partisi olduğunu ve Türkiye'yi bölgesinde lider ve itibarlı ülke haline getirdiğini kaydetti.
Akdağ, geçen 7 yıl içinde AK Parti'yi yıpratmak isteyenlerin varlığına işaret ederek, "AK Parti'yi yıpratmak isteyenler karanlık oyunlarına kendi karanlık köşelerinde, karanlık dehlizlerinde devam ettiler. Gün geçmiyor ki, bunların milletin başına çorap örmek için, milletin gözbebeği olan bir partinin başına çorap örmek için yaptıkları oyunlar ortaya çıkmasın. Varsın onlar kendi hile ve desiseleriyle uğraşadursunlar. Biz milletimizle gönül gönüle hizmetimize devam edeceğiz. Van'dan bir kere daha ifade
ediyorum. Bu millet bizi arkamızda olduğu sürece bizim Allah'tan başka hiç kimseden korkumuz yok" dedi.
ÖFKEYLE GELENİ MUHABBETLE KARŞILARIZ
Kendilerine öfkeyle gelenleri güçlerinin yettiği kadar muhabbetle karşılayacaklarını ifade eden Bakan Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Ama kim milletin iradesi üzerinden şiddete başvurarak milleti sindirmeye çalışarak bir ipotek oluşturmaya çalışırsa onun üzerinde devletin gücü neyse bunu göstermeye kararlıyız. Çünkü hiç kimsenin milletin iradesini bu şekilde etkilemeye, milletin iradesine mani olmaya hakkı yoktur."
Yapılan konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, salondakileri selamlayarak ayrıldı.