ERZURUMLU PİKNİKÇİLERİN TERCİHİ
Green Coal mangal kömürünün Gaziantep'teki tüketiminin hızla arttığını belirten Ak Kömür
Bayisi Keleşler Kömürcülük Genel Koordinatörü Hakan Keleş, "Bu ürün tüketici için daha cazip. Sadece Gaziantep'te değil, kebap kültürünün yaygın olduğu Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Malatya, Elazığ, Erzurum gibi iller yanında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Samsun, Adapazarı ve bir çok ilde vatandaşların tercih ettiği kömür arasına girdi. İs, pis, duman gibi çevreyi rahatsız eden hiçbir olumsuzluğu yok. Alev almıyor, koku yapmıyor, yüzde 100 talaşla üretilmiş. Ağaç kesilmemesi ve doğal dengenin korunmasında bu kömür etkili olacak. Öyle sanıyorum ki yakında eski geleneklerle yapılan odun kömürleri tarihe karışacak" dedi.
Green Coal mangal kömürünün modern ambalajlar içerisinde tüketiciye sunulduğunu kaydeden Keleş, "Çevre dostu bu kömürü, orijinal karton ambalajlar içerisinde tüketiciye sunmaktayız. Yani kullanım sonrası saklama kolaylığı da var" diye konuştu.
ORMANLAR KURTARILIYOR
Bu arada, Green Coal mangal kömürü; yüksek verimi, düşük kül miktarı ve yüzde 100 doğallığı, dumansız, kokusuz ve kıvılcımsız oluşuyla da kebapçıların tercihi olmaya başladı. Ünlü kebapçılarından Halil Usta da, Green Coal'ı bütün kebapçılara tavsiye ederken, “Bu yeni ürün doğal dengenin korunmasında önemli rol oynamakta, ormanların kesilmesi ve yok olmasına adeta son vermektedir. Ürünü kullanmaya başladığımız günden bu yana önemli sonuçlar aldık. Her şeyden önce kebaplar pişerken alev oluşmuyor, duman ve koku yok. Uzun ve dayanıklı bir kömür. Odun talaşından yapıldığı için çevre dostu, yani orman atıklarının ekonomiye kazandırılmasını sağlıyor. Kebaplarımızı sağlıklı olarak bu kömürü kullanarak pişiriyoruz. Üstelik kömür, uzun süre dayanıklılığıyla da ekonomik bir özelliğe sahip” ifadelerini kullandı.