ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kaymakam Kalkan göreve başladı
Kaymakam Kalkan göreve başladı
Erzurumspor lige Sivasspor maçıyla başlayacak
Erzurumspor lige Sivasspor maçıyla başlayacak
Etkinlikler iptal edildi
Etkinlikler iptal edildi
Tuana'nın fidan hayali gerçek oldu
Tuana'nın fidan hayali gerçek oldu
Arama kaydı bulunan 100 kişi yakalandı
Arama kaydı bulunan 100 kişi yakalandı
HABERLER>EKONOMİ
4 Ocak 2011 Salı - 21:52

Ödenekleri yatırıma dönüştürdüler

Erzurum Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, 2010 yılında sergilediği performansla göz doldurdu. Kurum, 2010 yılı için planlanan işlerin büyük bir bölümünü bitirirken, yatırımlar için ayrılan 68 milyon 134 bin liralık ödeneğin neredeyse tamamını yatırıma dönüştürdü.

Ödenekleri yatırıma dönüştürdüler

SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Erzurum Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, 2010 yılında sergilediği performansla göz doldurdu. Kurum, 2010 yılı için planlanan işlerin büyük bir bölümünü bitirirken, yatırımlar için ayrılan 68 milyon 134 bin liralık ödeneğin neredeyse tamamını yatırıma dönüştürdü.
Bir süre önce Sakarya’ya atanan Bayındırlık ve İskan Müdürü Yaşar Güvenç, 2010 yılında yürütülen çalışmaların bir değerlendirmesini yaptı. Güvenç, “Kurumumuza 2010 yılı için ayrılan 68 milyon liralık ödeneğin 67 milyon lirası yatırıma dönüştürüldü.” dedi. 
//ERZURUM’DA YÜRÜTÜLEN PROJELER
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Erzurum’da yürütülen 29 proje bulunduğunu ve bu projelerin toplam maliyetinin 89 milyon 596 bin lirayı bulduğunu anlatan Güvenç, 2010 yılı için Erzurum’a gönderilen ödeneğin 68 milyon lira tutarında olduğunu belirtti. Kaynak kullanımının etkin bir biçimde gerçekleştirilerek yatırıma dönüştürülmesi noktasında kurum olarak azami bir çaba gösterdiklerini anlatan Yaşar Güvenç, “2010 yılında il müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar için toplam 67 milyon lira tutarında harcama gerçekleştirilmiş ve 2010 yılı ödeneğinin neredeyse tamamı yatırıma dönüştürülmüştür.” diye konuştu. 
Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü olarak, yapılan inşa çalışmalarının kontrolünü yürüttüklerini, ihalelerin ise, İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını kaydeden Güvenç, bu çalışmalar içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait işlerin önemli bir büyüklükte olduğunu ifade etti.
//İLÇE YATIRIMLARI
Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait olan ve projelendirilen 13 ayrı büyük inşa işi bulunduğunu dile getiren Bayındırlık ve İskan Müdürü Güvenç, söz konusu işlerin proje bedelinin 16 milyon lira olduğunu kaydederek, projelerin, merkez başta olmak üzere muhtelif ilçelerde spor salonu, lise ve lojman yapımlarını kapsadığını söyledi.
Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nün, 2010 yılını oldukça hareketli geçirdiğini ve 2011 Kış Oyunları’na hazırlık noktasındaki tesis yapılanmalarının da, bu hareketlilikte büyük pay sahibi olduğunu vurgulayan Güvenç, “Erzurum’da bir yılı daha nihayete kavuşturmuş bulunuyoruz.” diyerek, 2011’in de, Erzurum için bol yatırımla dolu bir yıl olmasını arzu ettiğini dile getirdi.
//GÜVENÇ KARARNAMEYİ BEKLİYOR
Öte yandan Sakarya’daki yeni görevine henüz başlamadığını ve kararnameyi beklediğini hatırlatan Güvenç, “Önümüzdeki birkaç gün içerisinde yolculuk tarihimiz de netleşir. Yıllardır çatısı altında çalıştığım bu kurumda, bundan böyle Sakaryalı vatandaşlarımız için çaba göstereceğim.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vizyonu büyük, ödeneği küçük..
Erzurum Büyükşehir, ödenek payı kriterinde 2010 yılını 16’ıncı sırada ...
2011'e damgasını vuracak 7 trend
Türkiye'nin yeni gelişen pazarları, pazarlama, dağıtım ve perakendeciliğin ...
Kars, Başbakan’a başvuracak
Kars Belediye Başkanı Bozkuş, son günlerde Kars ile Erzurum arasında gerginlik ...
 
Esnaf umutlarını 2011’e yığdı
ESOB Başkanı Fırat, 2010 yılının ekonomik açıdan bir değerlendirmesini ...
Öğrenci gitti, ticaret durdu
Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin yarı yıl tatili nedeniyle memleketlerine ...
2010 KÖYDES Bilançosu açıklandı
Erzurum’a 2010 yılında üç dilim halinde toplam 49 milyon lira tutarında ...
 
Vergide Kurumsal gelişim yaklaşımı
Erzurum Vergi Dairesi’nde ‘Kurumsal Gelişim’ eğitimlerine başlandı. Kuzeydoğu ...
Bilinçsiz üreticilik buzağı ölümlerine yol açıyor
Oltu’da yeni doğan buzağıların yüzde 60’ının septisemi aşısı yapılmadığı ...
Kasaplar odasından ithal ete destek
Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, “İthalat olmasaydı, 2010 yılında ...
 
ERZURUM
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Ateş nereden tutuşuyor?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva