ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Valilikten kayıp çoban açıklaması
Valilikten kayıp çoban açıklaması
Fotoğraf Sanatçısı Bakırcı'dan Ala'ya albüm sürprizi
Fotoğraf Sanatçısı Bakırcı'dan Ala'ya albüm sürprizi
Vali Baruş KUDAKA'dan brifing aldı
Vali Baruş KUDAKA'dan brifing aldı
Şehit Çelebi dualarla anıldı
Şehit Çelebi dualarla anıldı
2026 Dünya Kupası: Suudi Arabistan 1 - 1 Uruguay
2026 Dünya Kupası: Suudi Arabistan 1 - 1 Uruguay
HABERLER>SİYASET
19 Şubat 2008 Salı - 00:00

ÖZPEKER YENİDEN ADAY

Cumhuriyet Halk Partisi’nde İl Başkanlığı kongresinde Nevzat Özpeker’in yeniden aday olacağı öğrenildi.

ÖZPEKER YENİDEN ADAY

ÖZPEKER YENİDEN ADAY Cumhuriyet Halk Partisi’nde İl Başkanlığı kongresinde Nevzat Özpeker’in yeniden aday olacağı öğrenildi. 20 Şubat Çarşamba günü yapılacak Genel Kurul öncesi açıklamalarda bulunan Özpeker, CHP’nin Erzurum da hak ettiği konuma gelmesi için çalışmalarının devam edeceğini belirterek, Erzurum’un sorunlarını her platformda dile getireceklerini ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi’nde İl Başkanlığı kongresinde Nevzat Özpeker’in yeniden aday olacağı öğrenildi. 20 Şubat Çarşamba günü yapılacak Genel Kurul öncesi açıklamalarda bulunan Özpeker, CHP’nin Erzurum da hak ettiği konuma gelmesi için çalışmalarının devam edeceğini belirterek, Erzurum’un sorunlarını her platformda dile getireceklerini ifade etti. Erzurum da yoksulluk olgusunun tüm yönleriyle gündemde olduğuna dikkati çeken Özpeker, kaybedilen nüfusun geri kazanılmasının kısa vadede mümkün olmayacağını, ancak devam eden göçün önüne geçilebileceğini ifade etti. YOKSULLUK TERÖRÜ Göç olgusunun ortaya çıkmasındaki en temel sebebin geçim sıkıntısı ve ekonomik nedenler olduğunun, bilimsel çalışmalarla bile gün ışığına çıkarıldığını vurgulayan Özpeker, “Ankara, bölgenin sesini duymadıkça, bölgeye rahat nefes aldıracak yasal düzenlemeleri hayata geçirmedikçe, göç sorunuyla daha uzun yıllar karşı karşıya kalırız. Bu şehirdeki esnaftan, tüccardan vergi alınmaması yönünde çeşitli görüşler belirtildi. Bir takım çevreler bu öneriyi abartılı bulmuş olabilirler. Fakat bölgede işlerin rayına konulması için artık böylesi radikal kararlar alınmalıdır. Erzurum esnafı yoksullaşmıştır, fakirleşmiştir. Kapanan işyeri sayısı her geçen gün artmaktadır. İnsanların alım gücü giderek düşmekte, mevcut işsizlerin üstüne, bir de işlerini kaybedenler eklenmeye başlamıştır. Bu sorunların her biri, insanların bu şehri terk etmeleri için yeterli sebeplerdir. Bu noktadan sonra en büyük görev iktidara düşmektedir. Bölgeyi cazip hale getirecek, yatırımcının buralara koşarak gelmesini sağlayacak adımlar atmadıkça, göç tehlikesinden kurtulmamız mümkün değildir” dedi. Öte yandan CHP genel kurulunda başka adaylarında çıkabileceği yönünde görüşlere yer veriliyor.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK PARTİ İL TEŞKİLATI’NDA “ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ” SEVİNCİ. AK PARTİ İL BAŞKANI TANFER:
MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN Yükseköğrenimde başörtüsü yasağının sona ermesini ...
AK Parti Erzurum Milletvekilleri istişare etti
Sağlık Bakanı Prof. Dr.Recep Akdağ ve Erzurum AK Parti Milletvekilleri, ...
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay:
Belediyeler kapatılmamalı MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, ...
 
Erzurum Gazetesi Arşiv
AK Parti İl Danışma Meclisi toplandı AK Parti Erzurum İl Başkanlığı ...
Aşkale SP İlçe Kongresi tamamlandı
Saadet Partisi (SP) Aşkale İlçe Başkanlığı’na yeniden Abdullah Polat seçildi.
Erzurum Gazetesi Arşiv
MHP ERZURUM İL BAŞKANI EKREM ÖZTÜRK, “TÜRBAN TARTIŞMALARI”NI ...
 
DSP ERZURUM İL BAŞKANI SUER,
Kanayan yaramız göç artık durmalı Demokratik Sol Parti (DSP) Erzurum ...
Erzurum’daki nüfus kaybını ve göç olgusunu değerlendiren CHP İl Başkanı Özpeker,
Göç sebepleri iyi araştırmalı CHP Erzurum İl Başkanı Nevzat Özpeker, ...
Kümbet iktidara yüklendi
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Teoman Tayyar Kümbet, geçtiğimiz ...
 
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurumspor Erzurum’a ne kazandırır
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ahlâkın Ahlaksızlığı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İlleri var bizim ile benzemez
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Montaj Düşüncenin Yükselişi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Bir Medeniyetin Asıl Sermayesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hürmüz'den Geçen Sadece Petrol Değildir
ERZURUM GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ERZURUM
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva